Jump to content

Srbija - jedno putovanje, bezbroj dozivljaja


gizmo
 Share

Recommended Posts

Mislim da ovo mozda treba u zasebnu temu da ide, jer ce verovatno biti vise komentara, pa da ne gusim onu drugu vecu temu gde kacim snimke iz vazduha.

 

Evo konacno da se i ovo pojavi online i da mogu na sva zvona da se hvalim :D

 

Promotivni film "Srbija - jedno putovanje, bezbroj dozivljaja" radjen za Turisticku organizaciju Srbije, sa vrlo malim budzetom i vrlo kratkim rokovima.

Celim projektom je rukovodio genijalac Bosko Savkovic, kadrovi iz vazduha i sa zemlje su delo moje malenkosti, montaza Goran Dobrosavljevic, a cetvoro mladih i lepih "glumaca" su Marija Denic, Tijana Zuvic, Marko Rodic i Uros Ivanovic.

 

Link to comment
Share on other sites

Ne mislim da izgleda jeftino, već nepovezano. Trebalo je kadrove ređati da se uklope u neku priču, da imaju nekakav smisao. Ovako više sve izgleda nabacano. Bilo bi dobro da je mogla neka nit da se provlači kroz ceo klip ali ne mora obavezno.

 

Sama tema je vrlo nezahvalna, kao što je nezahvalno raditi i sa ljudima iz TOS-a. Ovo mi potpuno liči na njih. Hteli bi da izreklamiraju sve, a da se ne pomuče i ne plate mnogo. Bolje je bilo da su za kampanju izradili serijal spotova a ne sve strpali u jedan. Ili da su se opredelili da reklamiraju samo jedan segment a ne da se mešaju babe i žabe.

 

S obzirom za koga ste i s kim ste radili, možete da budete zadovoljni rezultatom. Čisto sumnjam da je moglo bolje od ovoga.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Vidio sam danas i prosto sam znao da je dato talentovanim ljudima nedovoljno svega i da je ispalo puno, puno slabije nego što je moglo da bude. Vidim jako pozitivne komentare kod domaće publike, i želio bih da podržim i pohvalim, ali mi se jako ne dopada cjelokupni rezultat. :( Kao demo vazdušnog snimanja - kul. Kao promo video za Srbiju - nažalost, skoro bez ikakvog efekta.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na iskrenosti :)

 

I ja iskreno nisam bas zadovoljan finalnim rezultatom ni sto se tice izbora kadrova, montaze i muzike.

Jako bih voleo da sam imao vremena da se ja sam pozabavim montazom toga i da mi budu odresene ruke da izmontiram

onako kako ja zelim i osecam, ali nisam mogao da postignem. Montirao je covek koje je inace dobar montazer, ali je

generalno problem sa velikom kolicinom letecih kadrova jer oni moraju da traju duze nego "obicni" kadrovi, pa se upalo

u frku sa brojem lokacija koje treba ubaciti, pa seci, krati, krpi...

Link to comment
Share on other sites

Verovatno je lako sada komentarisati i filozofirati ali ja da sam na tvom mestu ne bih prihvation angazovanje ako ono moj rad ne bi prikazalo u najboljem svetlu. Dakle, ili jesi ili nisi. Ovako si sebi napravio medvedju uslugu jer nije prikazan pun potencijal i kvalitet tvojih radova... Nadam se da su bar platili kako treba...

Link to comment
Share on other sites

Deluje mi nedovršeno i dosta nepovezano. Vidi se da je snimljena gomila materijala ali na kraju je sve smućkano na brzinu. Muzička podloga je katastrofa a sfx još gori. I baš mi nekako smeta što se kadrovi iz ruke tresu a kadrovi iz vazduha su stabilni. Ne može se porediti sa soulfood-om (sigurno je to i do budžeta), a tvoji kadrovi iz vazduha su najbolji u celoj priči.

Link to comment
Share on other sites

Ako treba da komentarisemo tvoj rad, onda mogu reci da je snimljeno odlicno.

Odusevljavam se kadrom kada heli leti sa Petrovaradina preko krova crkve..... :)

 

Sto se rezije, montaze i posta tice, tu ima mnogo zamerki, od nepovezanosti price, preteranog forsiranja heli kadrova (koje su mogli bar da stabilisu i isprave horizont na mnogo mesta), muzike (koja je produkcijski nedovrsena), kolor korekcije....

Predpostavljam da nisu imali dovoljno vremena za montazu, da su ga spremali za neki sajam, da je bio haos sa klijentom...poznate su mi takve situacije....

 

Medjutim, ako stavimo sve to na stranu....reakcije publike na film su odlicne, vidim da ga svi ponosno sheruju na svojim FB profilima, tako da verovatno film ima pozitivan efekat, sto je bio i cilj klijenta....

 

Pozz, i nadam se da ce mo raditi uskoro na projektu o kojem smo pregovarali :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Logika i radnja u celom klipu ne postoji, muzika tuzna, brate previse, suzu samo sto ne pustih mislim da to nije bas najbolje za promotivan klip, gomili kadrova koji su snimani iz ruke je preko potrebna stabilizacija a i nekim iz vazduha, nelogicnost u redjanju kadrova i montazi da ne pricam i ako ima ista dobro nestaje sa ovim cak noris zvukom udarca na kraju kad stave ruke jedne preko druge mesto za takav stil humora ne treba da postoji na necemu sto ima podpis drzave, o koloro korekciji koja nije uradjena isto da ne pricamo pa negde izgleda kao da je kombinacija snimaka telefona i foto aparatom sto i jeste slucaj :) ... jedino sto valjaju su pojedni kadrovi sa preletom preko objekata i tu se sva prica zavrsava...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...