Jump to content

[reseno] Flash bitmaps problem?

Recommended Posts

Posted

Zanimame kako da prevazidjem problem krzavih ivica kod bitmap slika u Flash-u!!!

Kako da ocuvam kvalitet bitmap-e onakav kakav je u Photoshop (bez prebacivanja u vektor, trace-a)!!! :unsure:

Unapred Hvala

Posted

hm, bio je meki kurzor koji sam pravio sa trailovima u flashu, svaki put kada sam presao kurzoretom preko bitmapa ceo bitmap se krivio, onda je feed nekako, putevima njemu znanim, dosao do ovog sa alfom, i sve je bilo ok. tnx feed

• 3 weeks later...
Posted

E svaka chast za ovu foru sa 99%, oduvek sam se tripovao sa tim, chak sam neki dan radio neki efekat sa maskama i preklapanjem dve slike, kad sam video sta mi se desava poludeo sam ! :) Respect

• 1 month later...
Posted

Vezano za ovo, koji format slike može da se ubaci u Flash, a da slika zadrži apfa kanal. Viđao sam po razim flash-evima da neki bitmap uleti u kadar sa motionblur efektom. Kada importujem taj flash, vidim da su korišćene dve slike. Jedna koja je taj objekat koji stoji (oštra slika) i jedna na koju je u Photoshopu primenjen motion blur filter. Ta se koristi do onog trenutka kada objekat stane.

E sad, da je to samo blurovana slika, ne bi bio problem, ali problem je što je slika u centru vidljivija, a ka uglovima se gubi polako (kao što je normalno kod motionblur-a). Nisam našao neke opcije u Flash-u za podržavanje... na primer, alfa kanala iz slika.

Da li neko zna rešenje za ovo?

Posted

Sve sto ti treba je da sliku sacuvas kao transparentni PNG...tacnije(PNG-24)

Ako sam te dobro shvatio to je resenje tvoje problema.

Posted

flash mnogo voli png .. verovatno jer imaju dobar support preko ostalih programa za to ... tako da PNG is your choice ... a vala ( nadamo se ) od sledece verzije ce da se i to promeni

Posted
flash mnogo voli png .. verovatno jer imaju dobar support preko ostalih programa za to ... tako da PNG is your choice ... a vala ( nadamo se ) od sledece verzije ce da se i to promeni

*******! PNG rula! Ja ga obozavam! I to se nikada nece promeniti!

Posted

Kontao sam da se PNG ponaša kao GIF. Tj. da ima jednu boju koja je transparentna, ali ne i alfa kanal. Ako je tako, onda je to rešenje mojih problema. Hvala.

• 2 weeks later...
Posted

Ja sam problem prevazilazio sa low quality + embed size (width/height) u HTML-u definisan za po piksel manje. Cudna fora (ne pitajte me kako sam provalio), ali radi - jedina je mana sto moze da se koristi samo za piksel art (nema vektora, jer su bez antialiasa katastrofalni).

thx za 99 (neun und neunzig :) ) hint..

• 2 months later...
Posted

pazljivo sam pratio bitmap problem - sta vise bavim se design-om, a nisam znao za alfa 99% fazon :D , inace nisam imao sta pametno da dodam i upitam - barem ne do sada :)

imam jedan "potencionalan" problem pa ako moze mala pomoc...

radim css sajt, i naravno staticki sajtovi nisu moj fazon, pa sam hteo malo da flashiram :) trenutan style sheet. znaci imam sledeci problem:

prosta sky animacija sa glavnim i do sada jedinim elementom jpg-bitmap, jednostavno u odredjenim trenucima ume i da zasecka i da mrlja pixele.

evo pogledajte sledece linkove -> css <- i -> flashed_css <-

ps: cisto sumnjam da je doslo do takozvanog zasicenja, kada odredjeni skup elemenata koji je iskreno banalan za npr: neku igricu, moze da prezasiti i jace masine, ali sve je moguce, pa eto obratih se vama za savet :)

pozdrav

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...