psyhomb Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Zanimame kako da prevazidjem problem krzavih ivica kod bitmap slika u Flash-u!!! Kako da ocuvam kvalitet bitmap-e onakav kakav je u Photoshop (bez prebacivanja u vektor, trace-a)!!! :unsure: Unapred Hvala
santino Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 snimaj kao png ubaci u graphic, stavi alfu na 99% i zaboravi na fullscreen
vili Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 snimaj kao png ubaci u graphic, stavi alfu na 99% i zaboravi na fullscreen upravo tako!!
vili Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 Da ne dolazi do "trzanja" bitmape. Zasto? Nemamo pojma! ;)
frank Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 aha.. ja znam za _quality="BEST" nisam znao za ovaj fazon ;) hvala
santino Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 hm, bio je meki kurzor koji sam pravio sa trailovima u flashu, svaki put kada sam presao kurzoretom preko bitmapa ceo bitmap se krivio, onda je feed nekako, putevima njemu znanim, dosao do ovog sa alfom, i sve je bilo ok. tnx feed
feedback Posted March 19, 2005 Report Posted March 19, 2005 ^ma procito sam i ja nedje samo vishe ne znam dje, verovatno na were-here
santino Posted March 22, 2005 Report Posted March 22, 2005 ^ heh, feed je vaistinu weltmeister dugmetara
Denis Dsgn Posted April 7, 2005 Report Posted April 7, 2005 E svaka chast za ovu foru sa 99%, oduvek sam se tripovao sa tim, chak sam neki dan radio neki efekat sa maskama i preklapanjem dve slike, kad sam video sta mi se desava poludeo sam ! :) Respect
Relja Posted May 18, 2005 Report Posted May 18, 2005 Vezano za ovo, koji format slike može da se ubaci u Flash, a da slika zadrži apfa kanal. Viđao sam po razim flash-evima da neki bitmap uleti u kadar sa motionblur efektom. Kada importujem taj flash, vidim da su korišćene dve slike. Jedna koja je taj objekat koji stoji (oštra slika) i jedna na koju je u Photoshopu primenjen motion blur filter. Ta se koristi do onog trenutka kada objekat stane. E sad, da je to samo blurovana slika, ne bi bio problem, ali problem je što je slika u centru vidljivija, a ka uglovima se gubi polako (kao što je normalno kod motionblur-a). Nisam našao neke opcije u Flash-u za podržavanje... na primer, alfa kanala iz slika. Da li neko zna rešenje za ovo?
canet Posted May 18, 2005 Report Posted May 18, 2005 Sve sto ti treba je da sliku sacuvas kao transparentni PNG...tacnije(PNG-24) Ako sam te dobro shvatio to je resenje tvoje problema.
nixa Posted May 19, 2005 Report Posted May 19, 2005 flash mnogo voli png .. verovatno jer imaju dobar support preko ostalih programa za to ... tako da PNG is your choice ... a vala ( nadamo se ) od sledece verzije ce da se i to promeni
vili Posted May 19, 2005 Report Posted May 19, 2005 flash mnogo voli png .. verovatno jer imaju dobar support preko ostalih programa za to ... tako da PNG is your choice ... a vala ( nadamo se ) od sledece verzije ce da se i to promeni *******! PNG rula! Ja ga obozavam! I to se nikada nece promeniti!
Relja Posted May 19, 2005 Report Posted May 19, 2005 Kontao sam da se PNG ponaša kao GIF. Tj. da ima jednu boju koja je transparentna, ali ne i alfa kanal. Ako je tako, onda je to rešenje mojih problema. Hvala.
syndrome Posted June 2, 2005 Report Posted June 2, 2005 Ja sam problem prevazilazio sa low quality + embed size (width/height) u HTML-u definisan za po piksel manje. Cudna fora (ne pitajte me kako sam provalio), ali radi - jedina je mana sto moze da se koristi samo za piksel art (nema vektora, jer su bez antialiasa katastrofalni). thx za 99 (neun und neunzig :) ) hint..
syndrome Posted August 8, 2005 Report Posted August 8, 2005 ^ma procito sam i ja nedje samo vishe ne znam dje, verovatno na were-here Našao sam tech note!
igdeman Posted August 12, 2005 Report Posted August 12, 2005 Bilo bi dobro kad bi neko napisao knjigu bagova, mislim svima bi nam bilo lakse. A ova fora sa 99% je zakon. To ipak treba da ti padne na pamet.
igdeman Posted August 12, 2005 Report Posted August 12, 2005 Našao sam tech note! <{POST_SNAPBACK}> Dobro je da priznaju !!! :lol:
flash_back Posted August 13, 2005 Report Posted August 13, 2005 pazljivo sam pratio bitmap problem - sta vise bavim se design-om, a nisam znao za alfa 99% fazon :D , inace nisam imao sta pametno da dodam i upitam - barem ne do sada :) imam jedan "potencionalan" problem pa ako moze mala pomoc... radim css sajt, i naravno staticki sajtovi nisu moj fazon, pa sam hteo malo da flashiram :) trenutan style sheet. znaci imam sledeci problem: prosta sky animacija sa glavnim i do sada jedinim elementom jpg-bitmap, jednostavno u odredjenim trenucima ume i da zasecka i da mrlja pixele. evo pogledajte sledece linkove -> css <- i -> flashed_css <- ps: cisto sumnjam da je doslo do takozvanog zasicenja, kada odredjeni skup elemenata koji je iskreno banalan za npr: neku igricu, moze da prezasiti i jace masine, ali sve je moguce, pa eto obratih se vama za savet :) pozdrav
syndrome Posted August 14, 2005 Report Posted August 14, 2005 ^^ Zasecka, ali ne mrlja piksele kod mene.
flash_back Posted August 14, 2005 Report Posted August 14, 2005 i dalje "mrljavi" pixele u firefox-y pa reko da vidim sta kaze ie i primetim neke "brows" propuste :D - flash rools :)
syndrome Posted August 27, 2005 Report Posted August 27, 2005 Dobro je da priznaju !!! :lol:Nadam se da ce to ispraviti u osmici, ako vec nisu :huh: Sta cu, ja sam jos na petici ^_^
miksha Posted August 27, 2005 Report Posted August 27, 2005 moras da imas dobar razlog sto si na 5-ici podeli ga sa nama ja sam dugo bio na 5-ici, ali kad sam presao na 7-icu nemogu drugacije
Recommended Posts