Jump to content

Lionel Messi y su casa emblemática

Rapidograf

Recommended Posts

Pogledah i saslusah coveka ali premalo je ovo materijala da bi se sagledao projekat. U svakom slucaju svidja mi se nacin na koji razmislja i sto objekat pravi na osnovu najbitnijih stvari za coveka koji ce tu ziveti ( simbolika koja mu je polazna tacka pri projektovanju). Povezuje coveka sa prirodom i to je fino. Drugo nema sta da se kaze na osnovu ovog klipa. Ako neko ima neki link do nekih crteza/osnova bilo bi fino. Inace ja licno nisam ljubitelj objekata sa kruznom osnovom.

Inace ja licno nisam ljubitelj objekata sa kruznom osnovom.

Hehe, pravo zensko. Verovatno si skontala da je dizajn kuce da izgleda kao lopta(duck=patka)? Sa wikipedie:

Venturi said that since the building combined functional and symbolic aspects of architecture it was noteworthy. It was Venturi who coined the term "duck" to describe a building in which the architecture is subordinate to the overall symbolic form.[4] However, he preferred the "decorated shed" as a model.

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Duck

Venturi je podelio arhitekturu fundamentalno u dve grupe; u "patke" i "ukrasene kolibe". Ovo Mesijevo je ocigledno "patka", tj. spolja predstavlja ocigledno loptu, pa iz toga i proizilazi da osnova mora da je kruzna, zar ne. Ovde funkcija prati formu u jednom smislu.

Da da, naravno da sam skontala da je lopta i ok je jer je covek zeleo da to podseca na loptu samo ovako generalno gledano mene kruzne osnove nekako dezorijentisu.

Inace jako mu je losa 3D vizuelizacija. Ako vec radi na tako skupim projektima mogao je valjda da plati nekom da mu to odradi kako valja :).

Podseća na loptu? Odakle, iz vazduha? Igranje u osnovi i pejzažnom uređenju? Hoće li ljudi sa 1.5m visine videti da je ovo lopta? Ili da je grdosija stavljena na plac koji je podeljen na pola, pa je je levo trava a desno voda. Isto je podeljeno odogzo, a to je ispratila i materijalizacija na krovu. U delu gde je voda tu je staklo...

Čini mi se da ne bih mogao da živim u ovome, isto tako nikad ne bih ni mogao da driblam kao Mesi :D

ma mali je kreten/kikirez- dobro pika loptu - pa sta...

a mi ovde u srbiji razvlacimo pricu oko svega...

sorry druze- jebo mesija...ajmo po pametnijem stogod!

veljo i mrka ce nas da sa'rane ovde..... o tome, kazem ti ja bre, treba svaka tema na ovom podforumu!!! sve ostale lokovati na neodredjeno!!.