Jump to content

Ice Age 2: The Meltdown

cg

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

shto mrzim trejlere u martu koji mi daju nesto lepo i kazu da ce biti sledece godine... ufgmhrrg....

i shto su uradili ovako bezveze, flash...

ehhehe.. ovo ce biti zabavan crtani.. ma sto se mene tice mogu samo o scrat-u da naprave nastavke....

ehhehe.. ovo ce biti zabavan crtani.. ma sto se mene tice mogu samo o scrat-u da naprave nastavke....

JA sam se tome vise nadao nego nastavku Ice Agea.

Sto se Ice Age-a tice, meni je to verovatno najbolji 3d animirani dugometrazni film. Napokon nesto sto je odskocilo od klasicne, meni odavno dosadne animacije radjene po Pixarovoj knjizi standarda.

Napokon nesto sto je odskocilo od klasicne, meni odavno dosadne animacije radjene po Pixarovoj knjizi standarda.
uh... chek, ne razumem ovo. shta je to shto nedostaje 'dosadnoj animaciji' PIXARa tachnije shta je po tvom mishljenju chini 'dosadnom'? :blink:

valjda pricha moze biti dosadna, ne animacija? PIXAR je inache to shto jeste prvenstveno zbog priche pa onda i zbog nachina kako tu prichu pricha (animacijom).

me confused by YOU. :mellow: AJ DEMAND EN EKSPLNEJSHN! :D

uh... chek, ne razumem ovo. shta je to shto nedostaje 'dosadnoj animaciji' PIXARa tachnije shta je po tvom mishljenju chini 'dosadnom'? :blink:

valjda pricha moze biti dosadna, ne animacija? PIXAR je inache to shto jeste prvenstveno zbog priche pa onda i zbog nachina kako tu prichu pricha (animacijom).

me confused by YOU. :mellow: AJ DEMAND EN EKSPLNEJSHN! :D

Ma, to je moja licna emocija (kako vec rekoh, 'po meni') kada su u pitanju Pixarovi filmovi. Licno ne volim taj stil jednostavnih karaktera i njihovih pokreta. Po meni pixar radi previse 'sablonski' sve. To je opet relativno, jer 'sablon' neko drugi moze okarakterisati kao 'stil'. Ali, nikako ne mogu da se oduprem utisku da Pixar ima odradjene uvek unapred motione za nekoliko glavnih tipova karaktera, i da ih jednostavno samo 'lepi' na rigove za svaki novi film ne donoseci nikakav poseban novitet. Otprilike isti problem kao i kod 'novije' diznijeve produkcije crtanih filmova. Sve radjeno sablonski, knjiga standarda ima glavnu rec, a sve ostalo odradjuju kinezi u velikim fabrickim halama.

Tacno je da Pixar ima jko lepe price, ali i one su klasicne 'sablonske' price koje uvek 'pale', uspevaju da nasmeju ili da te nateraju da zaplaces u toku filma, ali skoro nikad da te nateraju da posle filma nastavis da razmisljas o njemu (bar je to tako u mom slucaju). Jednostavno, meni su Pixarovi filmovi suvise 'komercijalno' radjeni, bez imalo smelosti koja bi kakvim, ne daj boze, slucajem mogla da 'ugrozi' njihovu zaradu na kasama bioskopskih sala. Mozda neko ovo moze da definise kao visok nivo profesionalnosti najveceg i najboljeg (?) studija 3d animacije, ali na mene to ostavlja utisak blage 'dosade'. Poenta je u tome da sam pogledao pixarove filmove, i da mi nijedan od njih ni na koji nacin nije ostavio neki dugotrajniji utisak od duzine trajanja filma. Hocu da kazem da mi ne bi promenilo zivot ni da ti filmovi nisu bili napravljeni.

Hocu da kazem da mi ne bi promenilo zivot ni da ti filmovi nisu bili napravljeni.

Vidish koliko je sve to subjektivno. Meni su bash promenili zivot i sve stho si napisao meni je dijametralno suprotno... Ali valjda je u tome i poanta... sto ljudi sto tjudi...

Jedino stho si ti nekako bas napljuvao pixar... A to je :wacko: To stho zaradjuju mnooogo para ne umanjuje vrednost toga stho rade, isto tako kao stho je i ne uvetjava... I kada iznosish zakljucke tipa "sve stho rade je shablonski, bez smelosti, blago dosadno, komercijalno, a pored toga kazesh da je ice age po tebi najbolji 3d do sada, stvarash jedan specifican utisak kod mene... a to je da k*njash, umesto da napishes nestho smisleno... i furash onu dosadnu antiglobalisticku pricu, koja nema neki smisao sem ovog vetj pomenutog.

To stho zaradjuju mnooogo para ne umanjuje vrednost toga stho rade, isto tako kao stho je i ne uvetjava... I kada iznosish zakljucke tipa "sve stho rade je shablonski, bez smelosti, blago dosadno, komercijalno, a pored toga kazesh da je ice age po tebi najbolji 3d do sada, stvarash jedan specifican utisak kod mene... a to je da k*njash, umesto da napishes nestho smisleno... i furash onu dosadnu antiglobalisticku pricu, koja nema neki smisao sem ovog vetj pomenutog.

Ma ne radi se antiglobalistickoj prici, mada se paralele mogu povuci. Ono sto ja pokusavama da kazem je da meni personalno smeta sto ne mogu da se otmem utisku da su njihovi filmovi uradjeni 'konfekcijski' i da su skinuti sa 'proizvodne trake'. A razlog da mi to smeta nema veze sa antiglobalizmom, vec iskljucivo sa mojom percepcijom koliko je neki filmski rad iskren. To mozemo podvesti i pod termin 'umetnickog dozivljaja'. Posto smatram da je animacija generalno jako plodno tle za dobru umetnost, sa parama, ljudstvom i tehnikom koju ima pixar, verujem da je teoretski mogla da se ispise citavo jedno novo poglavlje istorija filma iz umetnicke perspektive. Licno smatram da Pixar na kreativnom nivou to nije uspeo da odradi iako verovatno ima sve uslove.

@Angel_of_Dark:

Pa prvo treba svatiti da su u pitanju crtaci koji su namenjeni deci (koji prosto zele da gledaju crtace kakve pravi pixar), barem kada je PIXAR u pitanju mada ni dreamworks ne odskace puno sa Shrekom1,2 i sharktejlom. Jedino bi izdovjio final fantasy, i onaj francuski Kajena la blabla da nije namenjen jako maloj deci. Pixar je mnogo dobar i po pricama i po stilu koji mi lezi na srcu, mada kada bi morao da kazem ko po meni radi najbolje animacije sigurno bi reka blizzard koji je !!PO MENI!! oduvao i Pixar i dreamworks studio i ove sto su radili Ice Age!

Hm...

Ne mogu da razumem zašto ljudi očekuju da im film promeni život, da ostavi neizbrisiv trag. Priroda nastanka jednog filma koji vuče mnogo para da bi uopšte ugledao svetlost dana (ili svetlost kinoprojektora, kako vam drago) je takva da je gotovo nemoguće uglaviti sve te željene detalje. Takva očekivanja su jednostavno naivna. Kada pukneš 150 miliona da uradiš film, taj film mora da opravda toliko ulaganje. Stotine ljudi koje su radile na tom filmu treba da rade i na nekom sledećem, i to uvek treba imati na umu. No to je ona dosadna priča...

S druge strane, zaista ne vidim neku suštinsku razliku između Ice Age i Finding Nemo. Što se mene tiče, to su dobri filmovi, i jedan i drugi. Oba su debelo politički korektni. Zaista bih voleo da znam po čemu je Ice Age toliko smeo, originalan i drugačiji film.

s tehnicke strane 'smeo', ne znam detalje, verujem da cgeek ima detaljnije informacije :P
ako se to odnosi na rad samog studija onda si u pravu (link), no u to vreme je vec nekoliko studija imalo razvijene sopstvene 'animated feature' pajplajnove tako da je, ako se shire gleda na stvari, bilo drugih koji su se 'osmelili' ranije. ;)

imho 'toy story' je bio hrabar potez. :)

Ispravite me ako gresim ali Toy Story je bio prvi totalno animirani dugometrazni crtani film, on se morao doboro unovciti, lako je kada si prvi na trzistu a u zaledjini imas Disney.
jeste prvi, zato sam ga i spomenuo. :) medjutim, oko te 'zaledjine' se ne bih slozio sa tobom. prvo je potrebno zauzeti poziciju na trzishtu a zatim i steci takvog partnera kao shto je (bio) Disney. ni jedno ni drugo ne dolazi preko noci, dakle nije lako kako god da uzmesh. ;)

Hm...

Ne mogu da razumem zašto ljudi očekuju da im film promeni život, da ostavi neizbrisiv trag. Priroda nastanka jednog filma koji vuče mnogo para da bi uopšte ugledao svetlost dana (ili svetlost kinoprojektora, kako vam drago) je takva da je gotovo nemoguće uglaviti sve te željene detalje. Takva očekivanja su jednostavno naivna. Kada pukneš 150 miliona da uradiš film, taj film mora da opravda toliko ulaganje. Stotine ljudi koje su radile na tom filmu treba da rade i na nekom sledećem, i to uvek treba imati na umu.  No to je ona dosadna priča...

S druge strane, zaista ne vidim neku suštinsku razliku između Ice Age i Finding Nemo. Što se mene tiče, to su dobri filmovi, i jedan i drugi. Oba su debelo politički korektni. Zaista bih voleo da znam po čemu je Ice Age toliko smeo, originalan i drugačiji film.

Ma neznam, nije da film mora da mi promeni zivot. Moze da bude dobar a da to i ne uradi.

Verovatno smo se pogresno shvatili, ja ne mislim da su Pixarovi filmovi losi, daleko od toga. Ja samo mislim da Pixarovi filmovi nisu genijalni, jer od toga sta i kako radi Pixar, do 'genijalnosti' ima jako puno. I tacno je da velika produkcija mora da opravda ulaganja - a to je ono sto ja podrazumevam pod ne-smelim. Ponavljam, moje misljenje je da animacija kao izrazajno sredstvo moze da ponudi mnogo vise od onoga sto nam daje Pixar ili vecina danasnje holivudske produkcije. Meni u citavj toj prici fali umetnicki dozivljaj, i to je to. Ice Age nije daleko od te price, ali eto, on je po meni bolje uspeo da izbalansira dva faktora umetnicki i komercijalni.

A to se tice price o tome kako film moze da promeni zivot, ili gledanja na stvari.. pa uzecu za primer kratkometrazni Ryan.. licno mislim da taj filmic vredi pet puta vise od bilo kog pixarovog filma.. po originalnosti, nacinu na koji je odradjen (koji moze da se svidi ili ne). Eto, meni Ryan menja gledanje na stvari, na citav jezik komunikacije u animaciji.. jednostavno deluje inspirativno.

Ja moram da priznam da meni Ice Age neki umetnicki dozivljaj nije dao. Prica mi se isto nije bas nekako dopala. Dobro, onaj Pacov je stvarno originalan ali svi drugi Karakteri su mi bez krvi. I da Pixar nema umetnicku Notu u svojim produkcijama jednostnavno nije istina.

U tacki "Storytelling" su za mene broj 1. Tu dramatiku kakvu sam u Toy Story 1 & 2 video nisam u nikakvom animiranom Filmu pre i posle video.