Jump to content

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

donja vilica je premasivna. Vilica pocinje negde iza uva, u stvarnosti nije bas tako. Celu ocnu supljinu zarotiraj tako da donji kapak bude "utisnutiji" u lobanju. Frontalno su proporcije ok, ali imas problem sa profilom.

Posted

skripi na par mesta ali nista strasno, mozda paranoisem zbog mog slabog kompa, ali bre 6.7 milki samo za bistu... Poligoni su besplatni mozes da ih harcis :P samo teze ti je da kontrolises model, za vezbe ovog tipa i milion je mnogo. Malo su mu cudne jagodice i arkade, i vrat je malo u efe ali ipak sve je ok. samo mesi :)

Posted

Tu je noise, ne vidi se sa ove udaljenosti. To sam samo bez veze nabacio da vidim kako radi. Nije mi se skucao Zbrush, ja imam 4R4. Koliko rama imas?

Posted

od skoro celih 8 GB, doduse pre me je zezo procesor dual kor sad imam q6600 ali stare navike ostale, ko zna zasto je to dobro. Red vax je lep materijal ali nije bas za prezentaciju, sto rece jedan istakne mane i sakrije vrline modela ( otprilike prevod ^_^ ) , zato nikad sefovima ne pokazuju model sa tim materijalom.

Posted

Isto kao i ja, 8 GB. Win 7 64 bit?

Koji bi ti materija preporucio i da takodje, kako da napravim bolji render u zbrushu. Ja samo stavim na Best i to je to, jel ima jos neka caka?

Posted

A pa znam ja za to, nego sam mislio da pricas o nekom materijalu u Zbrush-u.

Gledao sam ovaj drugi, mada mislim da taj sto prica radi neke stvari koje ni njemu nisu jasne, al aj dobro.

Ovaj prvi izgleda veoma detaljan, 7 h .

Ne znam sto sam se ovoga setio,

.

Posted

da sam ja postavio taj link ti bi se naljutio sto ti trujem program :P

-- onaj lik u vecem delu raspreda tehnicke stvari, zadnjih nekoliko vezanih za render i post su najzanimljiviji. Imam utisak da se lik bas potrudio, retko za DT ^_^

jel znas za ovog lika ima par zgodnih materijala http://luckilytip.blogspot.kr/

• 4 weeks later...
Posted

Malo vezbe, a sramota me da postujem na sekciji za crtanje, tamo ljudi znaju da crtaju.

Opet ti sa tim... Aj prekini vise.. Neki bi ubili da znaju i ovoliko da crtaju!!!. :mellow:

Posted

Dobro je ovo. Jel si iz glave ili uz pomoc fotografija?

Ne treba da te bude sramota, pa niko se nije naucen rodio.

+1

@Archangel jel si ti taj neko? :D Ako ti se toliko crta zasto ne ucis crtanje? :)

Posted
Dobro je ovo. Jel si iz glave ili uz pomoc fotografija?

+1

@Archangel jel si ti taj neko? :D Ako ti se toliko crta zasto ne ucis crtanje? :)

Jeste ja sam a sto je najgore svi su mi talentovai u familiji za crtanje. cak i ja u neku ruku... Al neide uvek nesto zeznem kod proporcija . I nemam mirnu ruku.... Inemogu da rasporedim prioritete sta , gde i kako.

Rcimo dali da krenem od kontura, ili da pravim pomocnu mrezu ili neznam ni ja sta vec. jednostavno neumem da rasporedjujem elemente crteza kako valja.

Posted

Hvala na podrsci. Kad budem bio malo sigurniji u svoje crtanje mozda se i odvazim pa postujem tamo.

Naravno da sam crtao uz reference.

@Archangel

koliko sam ja upucen, mada je to individualno, sketch -> sigurne konture -> value -> boja

Ja sam recimo primetio ako ne pogodim formu u pocetku sve bude pogresno kasnije. Tako da je to za mene naj bitnije za sad. Takodje imam tu tendenciju da odem u detalje prerano, pa pokusavam i to da kontrolisem.

Posted

Pa ponadao sam se da si bez referenci, ali dobro, svejedno je super :)

@Archangel pa ako stvarno zelis da naucis onda uzmi i uci :) pitaj slobodno crtace sa dizajn zone i pomoci ce ti.

A voleo bih da vidim neki tvoj crtez, postavi ga u bilo kojoj temi, samo da vidim. I nemoj da te sramota pa makar to bio i cica glisa. :)

Posted
Pa ponadao sam se da si bez referenci, ali dobro, svejedno je super :)

@Archangel pa ako stvarno zelis da naucis onda uzmi i uci :) pitaj slobodno crtace sa dizajn zone i pomoci ce ti.

A voleo bih da vidim neki tvoj crtez, postavi ga u bilo kojoj temi, samo da vidim. I nemoj da te sramota pa makar to bio i cica glisa. :)

Evo pa gledaj. U mojoj glavi izgleda lepse :rolleyes:

9pno.jpg

Ovo mi je inace u WIP trenutno u MAX-u uskoro cu okaciti na forum.

4vii.jpg

Ovo sam nameravo u LightVawe da odradim..

xndf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Posted

ok, pitam zato sto je ovaj prvi neuporedivo bolji od druga dva, pa mi to nije jasno kako si uspeo :D

Ovde imas besplatne tutoriale o crtanju i na kompu i na papiru. Tutoriali su bas kratki tako da ti nece biti problem da odgledas, i nemoj da zuris da ih odgledas nego se potrudi i da ih razumes i provezbaj to sto si gledao.

http://ctrlpaint.com/library

Ovde takodje imas odlicne stvari, nesto najosnovnije, iscitaj i vezbaj

http://forum.krstarica.com/showthread.php/...e-KAKO-DA-CRTAM

Ovde takodje imas odlicne tutoriale

I za kraj FZD School na youtubeu

http://www.youtube.com/user/FZDSCHOOL/videos

Prvo procitaj ovo na krstarici jer ti je to bas najosnovnije, pa onda ctrlpaint, pa zatim ovo na youtube i na kraju fzd school. :)