oriyus Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 Niko odredjen, samo vezba i pokusaj da pogodim generalno proporcije. Kako vam se cini?
M.DJ Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 donja vilica je premasivna. Vilica pocinje negde iza uva, u stvarnosti nije bas tako. Celu ocnu supljinu zarotiraj tako da donji kapak bude "utisnutiji" u lobanju. Frontalno su proporcije ok, ali imas problem sa profilom.
alekba Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 skripi na par mesta ali nista strasno, mozda paranoisem zbog mog slabog kompa, ali bre 6.7 milki samo za bistu... Poligoni su besplatni mozes da ih harcis :P samo teze ti je da kontrolises model, za vezbe ovog tipa i milion je mnogo. Malo su mu cudne jagodice i arkade, i vrat je malo u efe ali ipak sve je ok. samo mesi :)
oriyus Posted July 14, 2013 Author Report Posted July 14, 2013 6.7 mil zato sto sam probao da stavim noise kao pore. Nebi model nista drugacije izgledao i da se spusti na subdiv od 5-6.
alekba Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 i sta bi sa noise ? R5 se zgasi kad pokusas zato koristim R3 mada izbegavam zbog kompa.
oriyus Posted July 14, 2013 Author Report Posted July 14, 2013 Tu je noise, ne vidi se sa ove udaljenosti. To sam samo bez veze nabacio da vidim kako radi. Nije mi se skucao Zbrush, ja imam 4R4. Koliko rama imas?
alekba Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 od skoro celih 8 GB, doduse pre me je zezo procesor dual kor sad imam q6600 ali stare navike ostale, ko zna zasto je to dobro. Red vax je lep materijal ali nije bas za prezentaciju, sto rece jedan istakne mane i sakrije vrline modela ( otprilike prevod ^_^ ) , zato nikad sefovima ne pokazuju model sa tim materijalom.
oriyus Posted July 14, 2013 Author Report Posted July 14, 2013 Isto kao i ja, 8 GB. Win 7 64 bit? Koji bi ti materija preporucio i da takodje, kako da napravim bolji render u zbrushu. Ja samo stavim na Best i to je to, jel ima jos neka caka?
alekba Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 http://www.digitaltutors.com/tutorial/764-...yborg-in-ZBrush imam par stvari ali cini mi se da je ovo jedna od boljih, lik se potrudio da neke stvari pokaze, ima i boljih naravno ali nema na polici :lol: . Nije stvar da je njegov nacin najbolji, on ti daje osnovu da dalje krenes sam. ovo znas valjda, ima i za maju ekstra tutorijal sa onim njenim x@#!ndgfrlj saderima :P http://eat3d.com/free/zbrush_sss
oriyus Posted July 14, 2013 Author Report Posted July 14, 2013 A pa znam ja za to, nego sam mislio da pricas o nekom materijalu u Zbrush-u. Gledao sam ovaj drugi, mada mislim da taj sto prica radi neke stvari koje ni njemu nisu jasne, al aj dobro. Ovaj prvi izgleda veoma detaljan, 7 h . Ne znam sto sam se ovoga setio, .
alekba Posted July 14, 2013 Report Posted July 14, 2013 da sam ja postavio taj link ti bi se naljutio sto ti trujem program :P -- onaj lik u vecem delu raspreda tehnicke stvari, zadnjih nekoliko vezanih za render i post su najzanimljiviji. Imam utisak da se lik bas potrudio, retko za DT ^_^ jel znas za ovog lika ima par zgodnih materijala http://luckilytip.blogspot.kr/
oriyus Posted August 9, 2013 Author Report Posted August 9, 2013 Malo vezbe, a sramota me da postujem na sekciji za crtanje, tamo ljudi znaju da crtaju. A moze i ovako.
LuckyBug Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Ne treba da te bude sramota, pa niko se nije naucen rodio.
Archangel Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Malo vezbe, a sramota me da postujem na sekciji za crtanje, tamo ljudi znaju da crtaju. Opet ti sa tim... Aj prekini vise.. Neki bi ubili da znaju i ovoliko da crtaju!!!. :mellow:
Hawk Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Dobro je ovo. Jel si iz glave ili uz pomoc fotografija? Ne treba da te bude sramota, pa niko se nije naucen rodio. +1 @Archangel jel si ti taj neko? :D Ako ti se toliko crta zasto ne ucis crtanje? :)
Archangel Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Dobro je ovo. Jel si iz glave ili uz pomoc fotografija? +1 @Archangel jel si ti taj neko? :D Ako ti se toliko crta zasto ne ucis crtanje? :) Jeste ja sam a sto je najgore svi su mi talentovai u familiji za crtanje. cak i ja u neku ruku... Al neide uvek nesto zeznem kod proporcija . I nemam mirnu ruku.... Inemogu da rasporedim prioritete sta , gde i kako. Rcimo dali da krenem od kontura, ili da pravim pomocnu mrezu ili neznam ni ja sta vec. jednostavno neumem da rasporedjujem elemente crteza kako valja.
oriyus Posted August 9, 2013 Author Report Posted August 9, 2013 Hvala na podrsci. Kad budem bio malo sigurniji u svoje crtanje mozda se i odvazim pa postujem tamo. Naravno da sam crtao uz reference. @Archangel koliko sam ja upucen, mada je to individualno, sketch -> sigurne konture -> value -> boja Ja sam recimo primetio ako ne pogodim formu u pocetku sve bude pogresno kasnije. Tako da je to za mene naj bitnije za sad. Takodje imam tu tendenciju da odem u detalje prerano, pa pokusavam i to da kontrolisem.
Hawk Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Pa ponadao sam se da si bez referenci, ali dobro, svejedno je super :) @Archangel pa ako stvarno zelis da naucis onda uzmi i uci :) pitaj slobodno crtace sa dizajn zone i pomoci ce ti. A voleo bih da vidim neki tvoj crtez, postavi ga u bilo kojoj temi, samo da vidim. I nemoj da te sramota pa makar to bio i cica glisa. :)
Archangel Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Pa ponadao sam se da si bez referenci, ali dobro, svejedno je super :) @Archangel pa ako stvarno zelis da naucis onda uzmi i uci :) pitaj slobodno crtace sa dizajn zone i pomoci ce ti. A voleo bih da vidim neki tvoj crtez, postavi ga u bilo kojoj temi, samo da vidim. I nemoj da te sramota pa makar to bio i cica glisa. :) Evo pa gledaj. U mojoj glavi izgleda lepse :rolleyes: Ovo mi je inace u WIP trenutno u MAX-u uskoro cu okaciti na forum. Ovo sam nameravo u LightVawe da odradim.. Uploaded with ImageShack.us
Hawk Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Jel ovaj prvi crtez sto si okacio tvoj, ili si na osnovu njega crtao ova dva?
Archangel Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Jel ovaj prvi crtez sto si okacio tvoj, ili si na osnovu njega crtao ova dva? Svi su moji. Nevolim da koristim tudje crteze, osim u ekstremnim situacijama za reference.
Hawk Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 ok, pitam zato sto je ovaj prvi neuporedivo bolji od druga dva, pa mi to nije jasno kako si uspeo :D Ovde imas besplatne tutoriale o crtanju i na kompu i na papiru. Tutoriali su bas kratki tako da ti nece biti problem da odgledas, i nemoj da zuris da ih odgledas nego se potrudi i da ih razumes i provezbaj to sto si gledao. http://ctrlpaint.com/library Ovde takodje imas odlicne stvari, nesto najosnovnije, iscitaj i vezbaj http://forum.krstarica.com/showthread.php/...e-KAKO-DA-CRTAM Ovde takodje imas odlicne tutoriale I za kraj FZD School na youtubeu http://www.youtube.com/user/FZDSCHOOL/videos Prvo procitaj ovo na krstarici jer ti je to bas najosnovnije, pa onda ctrlpaint, pa zatim ovo na youtube i na kraju fzd school. :)
Recommended Posts