sayoend Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Menjacu sve teksture i uradicu da bude modular. Pocinjem tamo gde sam stao - dok
sayoend Posted February 19, 2014 Author Report Posted February 19, 2014 Evo za sada sta sam napravio, ima jos dve tri biljke i neki satorcic za pijacu ali zaboravih da importujem kran jos nije zavrsen, trebaju jos metalni delovi da se urade i kontra tegovi (dzakovi i kamenje)
sayoend Posted February 19, 2014 Author Report Posted February 19, 2014 Iskoristicu i ovu kucicu, malo je mutno ispalo, zanemarite sto sam preterao sa blur u PS, nekako mi lezi uz gusarski ambijent :D Pravim gusarsku luku, nisam rekao
sayoend Posted February 19, 2014 Author Report Posted February 19, 2014 E sad, sta mi znace ona manja cetiri tocka nemam pojma,hahaha
sayoend Posted February 21, 2014 Author Report Posted February 21, 2014 Trazio sam teksture neke po slj disku, i nadjem ovu crkvu koja je bila namenjena za zamak, koju sam zajedno sa ostalim modelima izbacio da ga sto pre zavrsim.. a steta da propadne
sayoend Posted July 22, 2014 Author Report Posted July 22, 2014 mali update gusenica, bice tile texture verovatno, i neka jednostavna amortizacija, posto se i ne vidi mnogo
sayoend Posted July 24, 2014 Author Report Posted July 24, 2014 gusenice su zavrsene, samo jos da pogodim nijansu da se slaze uz tenk
sayoend Posted July 24, 2014 Author Report Posted July 24, 2014 a kad mi krene, onda bude ovo http://forums.toshiba.com/tshb/attachments...%2014.27.32.jpg i morao sam da restartujem komp, i nisam zapamtio psd... aaaa :angry: a kamuflazu ne znam da li da stavljam, vise mi se svidja ovako clean, ali probacu pa cu da postujem
alekba Posted July 24, 2014 Report Posted July 24, 2014 ne staj na muku.... uostalom nijedan program se ne krsi ako snimas redovno..... provereno, mora da postoji neki Marfijev zakon u vezi toga, sa amandmanom da ce ipak da puca u srazmeri sa hitnoscu posla.
Labicko Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Da ne ispadnem mnogo kritican, rad je ok ali mislim da trebas da mu dodas vise detalja. Pogledaj HD modele u WoT lil WT. Over all je dobar rad samo treba da se jos radi na njiemu.
sayoend Posted July 25, 2014 Author Report Posted July 25, 2014 ma bice detalja koliko hoces, tek sam na pocetku :) Riknula mi graficka, 6870, posle 3 godine, uvek upaljena dva monitora, 3ds max po 14 sati dnevno, nekad i duze, a pored njega UDK, Mudbox i jos nekoliko gpu programcica simultano :blink: cudo da je izdrzala i toliko tako da sam izvadio rezervnu iz ormana, hd2400 haha, da vidimo kako radi u 3ds max.... sta mislite, 770ti ili r9 270/290 koja ce da me sluzi bolje naredne 3 godine?
Labicko Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 Nisi jedini kome je crkla grafika, pre neki dan kada je ono bilo bas vruce znam jos troje kojima crkla grafika. Ja sam za svaki slucaj otvorio kuciste :) U hardware se bas i ne razumem bas puno ali licno uvek idem na Nvidia i ASUS. Proveri sve radnje jer cena moze da varira i po 20%.
Odysseus Posted July 25, 2014 Report Posted July 25, 2014 .... r9 270/290 koja ce da me sluzi bolje naredne 3 godine? R9 270 i 290 nisu baš tu negde po ceni. R9 270-ica prilično kida! Kupio pre nepunih mesec dana i stvarno sam zadovoljan. ASUS-ov model. Nije mnogo glasna kad radi za prave (nisam neka picajzla, ali nemam mnogo tolerancije za bučne ventilatore; having said that, ovaj ASUS-ov R9 270 je prilično ok), U "desktop" režimu, skoro bukvalno nečujna (kuc, kuc), kao i HD 7750 koji sam koristio pre nje. ..... U hardware se bas i ne razumem bas puno ali licno uvek idem na Nvidia i ASUS. Proveri sve radnje jer cena moze da varira i po 20%. Mislim da je u ovom trenutku, u toj srednjoj klasi, nVidia dosta skupa! R9 270 je skoro na nivou GTX 760 koji je dosta skuplji, a od GTX 660 je i jači i jeftiniji.
sayoend Posted July 25, 2014 Author Report Posted July 25, 2014 Ja sam uvek bio AMD-ov covek...od prvog kompa do sada, nikad intel i nVidia ( ne kazem da su losiji, samo mi nekako amd lezi :) , Intel me podseca kao da radim u nekoj firmi, ne volim da vidim u system kada mi se pokaze onaj Intel-ov logo... Mozda bi jedino uzeo nVidia sada zbog gpu rendanja, posto mi je AMD x3 neki prastari, mnogo je utupio, i on ce sada da rikne haha Da li je CUDA presudna za kupovinu, jel ima neko koristi gpu render, da li ima neke dobiti?
alekba Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 Cuda je korisna za neke programe, 3Dcoat, ima mislim Cuda-muda verziju, maRx isto ima neke veze sa Nvidiinim tehologisanjem, proveri pa odluci. Ako ikako mozes uzmi sa bar 2Gb dobrog i brzog rama, nije svaki isti. Kada sam kupovao komp, raspitivao sam se i cuo dosta kontraverznih prica i iskustava. Prevagnulo je misljenje jednog, lika koji mi je na prost nacin pokazao da combo Intel+Nvidia+Microsoft sljaka bolje. Znao je da necu razumeti tejnikalije pa mi je pokazao podatke koliko su puta Ati i Amd tuzili pomenute zbog grupasenja i neprincipijelne koalicije ^_^ Nebitno, ali da pripomenem da su procesi bili u ameriku, dosli zutaci da tuze amere na njiov atar... tako su i prosli :mrgreen:
sayoend Posted July 26, 2014 Author Report Posted July 26, 2014 a vidim imaju i neke graficke 4gb ddr3 , citam da su po performansama jednake 1gb ddr5, ali ipak vise rama za viewport??? kostaju oko 10 000 :blink:
sayoend Posted July 26, 2014 Author Report Posted July 26, 2014 Evo poslali mi mail iz jednog servisa, kazu da je popravka moguca, i povoljna :D
DaRk0 Posted July 29, 2014 Report Posted July 29, 2014 Cuda je korisna za neke programe, 3Dcoat, ima mislim Cuda-muda verziju, maRx isto ima neke veze sa Nvidiinim tehologisanjem, proveri pa odluci. Ako ikako mozes uzmi sa bar 2Gb dobrog i brzog rama, nije svaki isti. Kada sam kupovao komp, raspitivao sam se i cuo dosta kontraverznih prica i iskustava. Prevagnulo je misljenje jednog, lika koji mi je na prost nacin pokazao da combo Intel+Nvidia+Microsoft sljaka bolje. Znao je da necu razumeti tejnikalije pa mi je pokazao podatke koliko su puta Ati i Amd tuzili pomenute zbog grupasenja i neprincipijelne koalicije ^_^ Nebitno, ali da pripomenem da su procesi bili u ameriku, dosli zutaci da tuze amere na njiov atar... tako su i prosli :mrgreen: Koji zutaci if I may ask? :D
alekba Posted July 29, 2014 Report Posted July 29, 2014 :mellow: ne znam ni ja, samo pricam kako drugi kazu.... mozda je u pitanju udeo kapitala, ili face u upravnom odboru, iliti koznasta. Ni ti ne cekas Bus+ sto godina pa to kazes dok cirkas pivo nekome ko te ceka. Na papiru AMD procesori imaju vise fizickih jezgara, brzi takt, bla, bla..... ali kad citam postove u kojima se podovataju AMD i Intel korisnici, brzo dodjem do tacke u kojoj vise ne razumem o cemu pricaju. Po jednima ispada da Intel iako je inferiorniji po perfomansama bolje sljaka, ovi kazu tako je ali..... i sve u krug. Isto je i za graficke, kako god okrenes guza ti pozadi.
Labicko Posted July 30, 2014 Report Posted July 30, 2014 Pa ako ti forum ne pomogne onda sam razmisli. AMD ima vise svega i jos su jeftiniji a Nvidia je jos uvek tu jos uvek je ljudi kupuju (i oni pametniji od nas koji se vise razumeju). Ako ovako stavis stvari vidis da je AMD full of shit, rade neki marketinski trik, prave od tebe budalu. Ali i to veliko ALI, AMD nije nista bolji ili gori od Nvidia, i ovo traje godinama. Postoji jos jedna slicna stvar ovim firmama a to je USA politicki sistem, ono kao imas da biras izmedju dve stranke a na kraju se sve svodi na isto. Tako da me nebi cudilo da su dve firme u dogovoru, namerno stvaraju marketinske trikove da bi postaojalo dva tabora, ljudi se raspravljaju ko je bolji i svi su srecni. Sta god da kupis ne mozes da se zeznes, sve je razvrstano po cenama, pa ti vidi kolko mozes da priustis za sebe.
sayoend Posted July 31, 2014 Author Report Posted July 31, 2014 zanimljivo kako lepo radi ova 2400 256mb u 3ds max... 5 000 poligona, koliko ima tenk za sada dobar fps...probao sam do 120 000 trouglova, oko 23 fps... Taman da uradim low poly, pa high kada sitgne ova...ako stigne, nema ga da se javi
Recommended Posts