Jump to content

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Evo za sada sta sam napravio, ima jos dve tri biljke i neki satorcic za pijacu ali zaboravih da importujem

1_zps45ac2079.png

kran jos nije zavrsen, trebaju jos metalni delovi da se urade i kontra tegovi (dzakovi i kamenje)

Posted

Iskoristicu i ovu kucicu, malo je mutno ispalo, zanemarite sto sam preterao sa blur u PS, nekako mi lezi uz gusarski ambijent :D

ds_zpscbcfefbc.png

Pravim gusarsku luku, nisam rekao

Posted

Trazio sam teksture neke po slj disku, i nadjem ovu crkvu koja je bila namenjena za zamak, koju sam zajedno sa ostalim modelima izbacio da ga sto pre zavrsim.. a steta da propadne

chu_zpsf330ada1.png

• 5 months later...
Posted

ne staj na muku.... uostalom nijedan program se ne krsi ako snimas redovno..... provereno, mora da postoji neki Marfijev zakon u vezi toga, sa amandmanom da ce ipak da puca u srazmeri sa hitnoscu posla.

Posted

Da ne ispadnem mnogo kritican, rad je ok ali mislim da trebas da mu dodas vise detalja. Pogledaj HD modele u WoT lil WT.

Over all je dobar rad samo treba da se jos radi na njiemu.

Posted

ma bice detalja koliko hoces, tek sam na pocetku :)

Riknula mi graficka, 6870, posle 3 godine, uvek upaljena dva monitora, 3ds max po 14 sati dnevno, nekad i duze, a pored njega UDK, Mudbox i jos nekoliko gpu programcica simultano :blink: cudo da je izdrzala i toliko

tako da sam izvadio rezervnu iz ormana, hd2400 haha, da vidimo kako radi u 3ds max....

sta mislite, 770ti ili r9 270/290 koja ce da me sluzi bolje naredne 3 godine?

Posted

Nisi jedini kome je crkla grafika, pre neki dan kada je ono bilo bas vruce znam jos troje kojima crkla grafika. Ja sam za svaki slucaj otvorio kuciste :)

U hardware se bas i ne razumem bas puno ali licno uvek idem na Nvidia i ASUS. Proveri sve radnje jer cena moze da varira i po 20%.

Posted
.... r9 270/290 koja ce da me sluzi bolje naredne 3 godine?

R9 270 i 290 nisu baš tu negde po ceni.

R9 270-ica prilično kida! Kupio pre nepunih mesec dana i stvarno sam zadovoljan. ASUS-ov model. Nije mnogo glasna kad radi za prave (nisam neka picajzla, ali nemam mnogo tolerancije za bučne ventilatore; having said that, ovaj ASUS-ov R9 270 je prilično ok), U "desktop" režimu, skoro bukvalno nečujna (kuc, kuc), kao i HD 7750 koji sam koristio pre nje.

..... U hardware se bas i ne razumem bas puno ali licno uvek idem na Nvidia i ASUS. Proveri sve radnje jer cena moze da varira i po 20%.

Mislim da je u ovom trenutku, u toj srednjoj klasi, nVidia dosta skupa! R9 270 je skoro na nivou GTX 760 koji je dosta skuplji, a od GTX 660 je i jači i jeftiniji.

Posted

Ja sam uvek bio AMD-ov covek...od prvog kompa do sada, nikad intel i nVidia ( ne kazem da su losiji, samo mi nekako amd lezi :) , Intel me podseca kao da radim u nekoj firmi, ne volim da vidim u system kada mi se pokaze onaj Intel-ov logo...

Mozda bi jedino uzeo nVidia sada zbog gpu rendanja, posto mi je AMD x3 neki prastari, mnogo je utupio, i on ce sada da rikne haha

Da li je CUDA presudna za kupovinu, jel ima neko koristi gpu render, da li ima neke dobiti?

Posted

Cuda je korisna za neke programe, 3Dcoat, ima mislim Cuda-muda verziju, maRx isto ima neke veze sa Nvidiinim tehologisanjem, proveri pa odluci. Ako ikako mozes uzmi sa bar 2Gb dobrog i brzog rama, nije svaki isti.

Kada sam kupovao komp, raspitivao sam se i cuo dosta kontraverznih prica i iskustava. Prevagnulo je misljenje jednog, lika koji mi je na prost nacin pokazao da combo Intel+Nvidia+Microsoft sljaka bolje. Znao je da necu razumeti tejnikalije pa mi je pokazao podatke koliko su puta Ati i Amd tuzili pomenute zbog grupasenja i neprincipijelne koalicije ^_^

Nebitno, ali da pripomenem da su procesi bili u ameriku, dosli zutaci da tuze amere na njiov atar... tako su i prosli :mrgreen:

Posted

a vidim imaju i neke graficke 4gb ddr3 , citam da su po performansama jednake 1gb ddr5, ali ipak vise rama za viewport???

kostaju oko 10 000 :blink:

Posted
Cuda je korisna za neke programe, 3Dcoat, ima mislim Cuda-muda verziju, maRx isto ima neke veze sa Nvidiinim tehologisanjem, proveri pa odluci. Ako ikako mozes uzmi sa bar 2Gb dobrog i brzog rama, nije svaki isti.

Kada sam kupovao komp, raspitivao sam se i cuo dosta kontraverznih prica i iskustava. Prevagnulo je misljenje jednog, lika koji mi je na prost nacin pokazao da combo Intel+Nvidia+Microsoft sljaka bolje. Znao je da necu razumeti tejnikalije pa mi je pokazao podatke koliko su puta Ati i Amd tuzili pomenute zbog grupasenja i neprincipijelne koalicije ^_^

Nebitno, ali da pripomenem da su procesi bili u ameriku, dosli zutaci da tuze amere na njiov atar... tako su i prosli :mrgreen:

Koji zutaci if I may ask? :D

Posted

:mellow: ne znam ni ja, samo pricam kako drugi kazu.... mozda je u pitanju udeo kapitala, ili face u upravnom odboru, iliti koznasta. Ni ti ne cekas Bus+ sto godina pa to kazes dok cirkas pivo nekome ko te ceka.

Na papiru AMD procesori imaju vise fizickih jezgara, brzi takt, bla, bla..... ali kad citam postove u kojima se podovataju AMD i Intel korisnici, brzo dodjem do tacke u kojoj vise ne razumem o cemu pricaju. Po jednima ispada da Intel iako je inferiorniji po perfomansama bolje sljaka, ovi kazu tako je ali..... i sve u krug. Isto je i za graficke, kako god okrenes guza ti pozadi.

Posted

Pa ako ti forum ne pomogne onda sam razmisli.

AMD ima vise svega i jos su jeftiniji a Nvidia je jos uvek tu jos uvek je ljudi kupuju (i oni pametniji od nas koji se vise razumeju). Ako ovako stavis stvari vidis da je AMD full of shit, rade neki marketinski trik, prave od tebe budalu.

Ali i to veliko ALI, AMD nije nista bolji ili gori od Nvidia, i ovo traje godinama.

Postoji jos jedna slicna stvar ovim firmama a to je USA politicki sistem, ono kao imas da biras izmedju dve stranke a na kraju se sve svodi na isto. Tako da me nebi cudilo da su dve firme u dogovoru, namerno stvaraju marketinske trikove da bi postaojalo dva tabora, ljudi se raspravljaju ko je bolji i svi su srecni.

Sta god da kupis ne mozes da se zeznes, sve je razvrstano po cenama, pa ti vidi kolko mozes da priustis za sebe.

Posted

zanimljivo kako lepo radi ova 2400 256mb u 3ds max... 5 000 poligona, koliko ima tenk za sada dobar fps...probao sam do 120 000 trouglova, oko 23 fps... Taman da uradim low poly, pa high kada sitgne ova...ako stigne, nema ga da se javi