Jump to content

Radovi Sayoend

sayoend

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

zvezda sampion sveta a pored pi@ke grobarske :lol: samo skroman i neutralan predlog......

ustvari logicno je da napises sayoned. Imas zgradu, kontejner fali koji hidrant ulicna svetiljka, komad ograde i par vreca sa djubretom i eto ti materijala za mini scenu.

ograda-zid od talasastog lima sa bodljikavi zicu na vr" , to si vido 100 puta u filmovima kad preskacu :) vrece sa djubre i ostali krs smo spomenuli, postansko sanduce i onaj automat gde kupuju novine.... kad gledas GTA IV ima ih na svakih par metara, par ( bukvalno ) olinjalog drvetca, neke stare zgrade imaju na krovu nesto sto me podseca na rezervoare za vodu.. deluje onako bas rusticno, neka budjava klima ( americki model ne ovo split g**no ) kao poseban model u paketu da se stavi gde kome treba i normalno ZVEZDA SAMPION grafit :P

@ hronic iz koje epizode je ona slika, video sam to samo u nekom italijanskom izdanju, nisam znao sda su nasi to objavili.

EDIT iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i mi ufatili korak sa svetom .... od sad automatska cenzura i na vasem forumu :lol: ... cenzali mi g@fno ^_^

Fino tlo

Sad kad si stavio.. ono sto meni licno smeta i sto sam sad primetio na modelu. Ako je ovo dole garaza ili nesto gde ulazi vozilo... pa treba da bude u ravni poda onda. isto tako mi deluje previsoko taj "stepenik" na ulazu u zgradu koji cak nije ni stepenik, posto ti je tu trenutno tekstura cigle, a to 99% ne treba da izgleda tako posto ste gazista stepenika na zgradama retko prave od te cigle, pre ce tu biti neki material kao sto je ovaj beton iznad/ispod porozra svih.

Da ja radim taj - lepi rad - onda bi ga sredio kako valja; a to je, nabacio bi na onu sliku g@fneta koje g@fno; isto tako bi i na njegovu mecku nabacio koje.

Jer, ako je ta zgrada ovde kod nas - bilo bi ludjacki irealno a da g@fno ne bude pocasceno g@fnetom.

Ako tako razmisljamo onda je i sam rad politicki, a ja to tako ne vidim. Rad je dobar, ali takve scene u stvarnosti - NISU NALICKANE - dakle zbog realnosti i provokativnosti rad moze da ima i te kako - svoju umetnicku dubinu.

Cemu sterilnost - kad grafiti uvek daju poruku (koja je u pozadini u 90% slucajeva - politicka tj. neko nezadovoljstvo sa necim u drustvu, a meni bi takva poruka i te kako - pridonela impresiji. Ako kreator ovog rada misli 180 stepeni suprotno od mene - onda neka stavi buket cveca ili sto god. Nikako ne mogu podrzati stav - da smo mi ovde u staklenoj rajskoj boci - po meni je to ipak nasa staklena boca u paklu!!!