Bukinjo Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Cao kolege, ako ko ima iskustva i zna neke linkove/kontake za proizvodjace i uvoznike namestaja (domace i strano) voleo bih da to podeli ovde. U sustini nesto savremenije, nemam konkretnu potrebu sada nego ispitujem trziste i zanima me sta sve moze da se nadje, ako pritreba za neki projekat, u sustini gledam tapacirani namestaj, cisto drveni/furnirani, kao i kombijacije, da, metal prohrom, u sustini sve... Dolaze u obzir i oni kafe/restoran stolovi i sl... Rasveta? Problem je sto ovde po radnjama ili idu neki kinezi, ili nesto preskupo od It asortimana a retko ko hoce da da 500e za komad visilice, neki predlozi? U sustini ne bi bilo lose da ako se lepo napuni temo i ode u sticky, no trenutno smo daleko od toga... Pogledacu ja sutra medju svojim materijalom pa cu da bacim nesto ovde :) Tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Dobra ti je tema :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zklop Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 I ovakve teme trebaju da imaju STICKY oznaku za odredjene faze izgradnje ili projektovanja... Molio bih urednika da se organizujemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christofer Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Dobra ideja, Evo ja da pocnem, ali sa patio / outdoor namestajem - mozda nije direktno ono sto ti treba ali svakako spada i u namestaj koji moze da ide i u javnim objektima. 1.Dedon - Artefacto (Beograd) - $$$ 2.Emu - Lusso (Beograd) Kubo (Beograd)- $$$ 3.Kettal - IDC (Beograd) - $$$ 4.B&B Italia - IDC (Beograd) - $$$ 5.Hartman - Softwell (Novi Sad) - $$ 6.Chigo (Novi Sad) - $, $$ Mozda i da bude u ovoj formi PROIZVODJAC - DISTRIBUTER - CENOVNI RANG ($ - jeftino, $$ - srednje, $$$ - skupo, naravno po standardima u svetu, ne kod nas sta predstavljaju ove kategorije) Inace, ja sad nesto bas gledam design patio namestaj i kod nas uglavnom ima ili jeftino i eksta nekvalitetno, ili namestaj tipa Dedon koji 1 od 1000 klijenata moze da priusti, a i onda je natezanje <_< . Ako neko ima predlog za jos koju firmu neka samo doda na moj spisak... Takodje, ima li neko iskustva sa Ikea outdoor namestajem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 Da se zahvalim kolegi na iscrpnoj poruci i super sajtovima. veliko tnx :) lepo si to sistematizovao, sjajno. Ja zadnje vreme zavisno od poslova i visine budzeta gledam neke od firmi koje si i ti naveo, a od nekih drugih, gledam i ovako. Itara.rs za rasvetu, imaju asortiman od $-$$$ (Niš) Novolux.rs, isto rasveta, asortiman $-$$$, izbor slab ali u lokalu u Nisu imaju dosta komada pa klijenti vole da vide i uzmu izlozene stvari, (Nis, BG, Ns?) Ostalo su sve male firmice i nebitne, sa namestajen je uvek problem i tu jurimo Simpo jer je u Nisu ocajna ponuda... Da li neko ima iskustva sa livenim cementnim podovima tj betonskim poliranim? ima ih sada u vise lokala u bgu? Cuo sam dosta tehnika ali ne znam sta je od toga isplativo i jeftino. :) Toliko za sada, vidim da je ovaj deo foruma totalno mrtav ali sam morao da ispostujem kolegu christophera i da kao autor tebe dam i svoj doprinos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verasenj Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Buđo, niški Home Center ima nameštaj nekog italijanskog proizvođača, (mislim da se zove "Miogio"), sa cenama malo većim od "Simpa". Obično izbace neke od modela na popustu u katalogu, ne znam imaju li izloženo nešto od nameštaja u radnji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Ja relativno cesto idem do Home Centra i nesto se ne secam nekog namestaja. Ima cini mi se po koji plakar i radni sto, komodica ali garnitura za sedenje osim batenskih ne secam se da sam videla. Tamo ce se pre naci nesto za dekoraciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verasenj Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Ispravka, "Miotto". Imaju ponudu u katalogu, verovatno nemaju mesta za toliki asortiman u objektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zklop Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 http://petitepassport.com blog o putovanjima, mestima. ALI: -enterijeri, opremanje koje mi je do sada bilo 'strano'--> ne po mom ukusu,kroz blog ove devojke mi postaje sve zanimljivije. Mozda i zavolem takav stil i stav o uredjenju nekih prostora pa negde i realizujem. inspiracija ovde moze da se "dodirne"; preporuka (a i saveti gde se moze odsesti nisu na odmet.) jos jedan excellent sajt za "minimal furniture": http://leibal.com/category/furniture/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted September 4, 2013 Author Report Share Posted September 4, 2013 mozda malo skreces sa teme ovim zadnjim postom... Generalno, ono sa cime s e najvise mucimo jeste cini mi se cena namestaja za usluzne objekte. Na kraju se uvek svede izbor na neke stolice koje se proizvode kod nas i kostaju 40-50evra komad, one tapacirane sa drvenim nogama i rukohvatima, sa razlicitim tapacirungom...svaki kafic njih ima ovde u Nisu, ili onaj neki kineski tonet, ne znam gde naci nesto prihvatljivo a udobno...stvarno veliki problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted September 4, 2013 Author Report Share Posted September 4, 2013 dopuna, da li neko ima iskustva sa vertikalnim bastama u enterijeru? Da li znate cene u nasim uslovima? Tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verasenj Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 buck.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts