Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cao kolege,

ako ko ima iskustva i zna neke linkove/kontake za proizvodjace i uvoznike namestaja (domace i strano)

voleo bih da to podeli ovde.

U sustini nesto savremenije, nemam konkretnu potrebu sada nego ispitujem trziste i zanima me sta sve moze da se nadje, ako pritreba za neki projekat, u sustini gledam tapacirani namestaj, cisto drveni/furnirani, kao i kombijacije, da, metal prohrom, u sustini sve...

Dolaze u obzir i oni kafe/restoran stolovi i sl...

Rasveta? Problem je sto ovde po radnjama ili idu neki kinezi, ili nesto preskupo od It asortimana a retko ko hoce da da 500e za komad visilice, neki predlozi?

U sustini ne bi bilo lose da ako se lepo napuni temo i ode u sticky, no trenutno smo daleko od toga...

Pogledacu ja sutra medju svojim materijalom pa cu da bacim nesto ovde :)

Tnx

Posted

Dobra ideja,

Evo ja da pocnem, ali sa patio / outdoor namestajem - mozda nije direktno ono sto ti treba ali svakako spada i u namestaj koji moze da ide i u javnim objektima.

1.Dedon - Artefacto (Beograd) - $$$

2.Emu - Lusso (Beograd) Kubo (Beograd)- $$$

3.Kettal - IDC (Beograd) - $$$

4.B&B Italia - IDC (Beograd) - $$$

5.Hartman - Softwell (Novi Sad) - $$

6.Chigo (Novi Sad) - $, $$

Mozda i da bude u ovoj formi PROIZVODJAC - DISTRIBUTER - CENOVNI RANG ($ - jeftino, $$ - srednje, $$$ - skupo, naravno po standardima u svetu, ne kod nas sta predstavljaju ove kategorije)

Inace, ja sad nesto bas gledam design patio namestaj i kod nas uglavnom ima ili jeftino i eksta nekvalitetno, ili namestaj tipa Dedon koji 1 od 1000 klijenata moze da priusti, a i onda je natezanje <_< . Ako neko ima predlog za jos koju firmu neka samo doda na moj spisak...

Takodje, ima li neko iskustva sa Ikea outdoor namestajem?

• 1 month later...
Posted

Da se zahvalim kolegi na iscrpnoj poruci i super sajtovima. veliko tnx :)

lepo si to sistematizovao, sjajno.

Ja zadnje vreme zavisno od poslova i visine budzeta gledam neke od firmi koje si i ti naveo,

a od nekih drugih,

gledam i ovako.

Itara.rs za rasvetu, imaju asortiman od $-$$$ (Niš)

Novolux.rs, isto rasveta, asortiman $-$$$, izbor slab ali u lokalu u Nisu imaju dosta komada pa klijenti vole da vide i uzmu izlozene stvari, (Nis, BG, Ns?)

Ostalo su sve male firmice i nebitne, sa namestajen je uvek problem i tu jurimo Simpo jer je u Nisu ocajna ponuda...

Da li neko ima iskustva sa livenim cementnim podovima tj betonskim poliranim? ima ih sada u vise lokala u bgu?

Cuo sam dosta tehnika ali ne znam sta je od toga isplativo i jeftino.

:)

Toliko za sada,

vidim da je ovaj deo foruma totalno mrtav ali sam morao da ispostujem kolegu christophera i da kao autor tebe dam i svoj doprinos...

Posted

Buđo, niški Home Center ima nameštaj nekog italijanskog proizvođača, (mislim da se zove "Miogio"), sa cenama malo većim od "Simpa". Obično izbace neke od modela na popustu u katalogu, ne znam imaju li izloženo nešto od nameštaja u radnji.

Posted

Ja relativno cesto idem do Home Centra i nesto se ne secam nekog namestaja. Ima cini mi se po koji plakar i radni sto, komodica ali garnitura za sedenje osim batenskih ne secam se da sam videla. Tamo ce se pre naci nesto za dekoraciju.

Posted

http://petitepassport.com

blog o putovanjima, mestima. ALI:

-enterijeri, opremanje koje mi je do sada bilo 'strano'--> ne po mom ukusu,kroz blog ove devojke mi postaje sve zanimljivije.

slaamsterdam.jpg

Mozda i zavolem takav stil i stav o uredjenju nekih prostora pa negde i realizujem.

inspiracija ovde moze da se "dodirne"; preporuka

(a i saveti gde se moze odsesti nisu na odmet.)

jos jedan excellent sajt za "minimal furniture":

http://leibal.com/category/furniture/

Posted

mozda malo skreces sa teme ovim zadnjim postom...

Generalno, ono sa cime s e najvise mucimo jeste cini mi se cena namestaja za usluzne objekte. Na kraju se uvek svede izbor na neke stolice koje se proizvode kod nas i kostaju 40-50evra komad,

one tapacirane sa drvenim nogama i rukohvatima, sa razlicitim tapacirungom...svaki kafic njih ima ovde u Nisu, ili onaj neki kineski tonet, ne znam gde naci nesto prihvatljivo a udobno...stvarno veliki problem...

• 2 months later...