Hobi3Danimacija Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Zainteresovani mogu pogledati moje uputstvo o glavnim radnim fazama produkcije animiranog filma:
Hobi3Danimacija Posted June 1, 2013 Author Report Posted June 1, 2013 Hvala za dobru ocenu. Nakon usvajanja radne tehnologije sledi umetnička faza. :D
Hobi3Danimacija Posted June 27, 2013 Author Report Posted June 27, 2013 Dobro je to, ajde samo napred :) Hvala, a jednu moju animaciju plesa DNK možete videti na ovom linku:
Hawk Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Slavko, koliko imas godina? Koliko drugo radis 3d? I najbitnije zasto kacis ove potpuno nepotrebne video klipove na youtube?
Vixa Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Hteo sam da Vam kažem da sam fan Hobi3Danimacija. Samo hrabro.
Hobi3Danimacija Posted June 27, 2013 Author Report Posted June 27, 2013 Slavko, koliko imas godina? Koliko drugo radis 3d? I najbitnije zasto kacis ove potpuno nepotrebne video klipove na youtube? Nešto manje od 100 godina. 3D u Blenderu počeo sam da učim i radim od verzije 2.5. YouTube prima i nepotrebne kreacije radi mnogih koji smatraju da su potrebne. :) Vixa: Hvala, evo dobih još jednog fana Hobi3Danimacije :D
zlatantoon Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Nije uopste bitno, koliko je covek star ili mlad, vazno je da vi imate interesa, volje i radosti za 3D. :D Ja bih vam preporucio ako hocete da se bavite animacije, da pocnete skroz od pocetka, ostavite prvo taj rendern. Vazno je kao prvo da svatite prinzipe animacije, moj predlog bi bio kao prvo da vi nabavite knjigu "Animator´s Survival Kit", i onda deo po deo kacite vezbe ovde. ;)
Hawk Posted June 28, 2013 Report Posted June 28, 2013 Pitam koliko imas godina i koliko radis ovo jer mi je neobicno da ozbiljan i zreo covek uploaduje radove koji mu sluze samo kao vezba, a inace je pocetnik u tome sto radi. Ljudi koji rade bukvalno 100 puta bolje od tebe od modelovanja pa do animacije ne uploaduju toliko klipova jer je skroz nepotrebno i besmisleno. Vi koji ste fanovi ovih radova, mozete li mi reci sta vam se tacno ovde toliko dopada? Svako, nije mi namera da te uvredim ili nista slicno, samo napred sa ucenjem i radom, ali stvarno ne vidim razlog da ovakve stvari uploadujes na youtube i da otvaras 300 tema na dizajn zoni u vezi njih.
Hobi3Danimacija Posted June 28, 2013 Author Report Posted June 28, 2013 Pitam koliko imas godina i koliko radis ovo jer mi je neobicno da ozbiljan i zreo covek uploaduje radove koji mu sluze samo kao vezba, a inace je pocetnik u tome sto radi. Ljudi koji rade bukvalno 100 puta bolje od tebe od modelovanja pa do animacije ne uploaduju toliko klipova jer je skroz nepotrebno i besmisleno. Vi koji ste fanovi ovih radova, mozete li mi reci sta vam se tacno ovde toliko dopada? Svako, nije mi namera da te uvredim ili nista slicno, samo napred sa ucenjem i radom, ali stvarno ne vidim razlog da ovakve stvari uploadujes na youtube i da otvaras 300 tema na dizajn zoni u vezi njih. Hvala, za savet, sada postepeno postajem profesionalac: evo mog prvog LOGO DIZAJN rada plasiranog na poznati Modlijev websajt http://www.modli.rs/zair/zair_main.html Uskoro sledi i 3D animacija promocije jedne nove knjige u ovom stilu slično kao demo KNJIGA na mojoj web stranici Posetite moj sajt pa ću proporcionalno smanjiti broj publikovanja nepotrebnih kreacija na radost različitih ukusa kod raznih dizajnera-kritičara.
Benzin Posted June 28, 2013 Report Posted June 28, 2013 Pitam koliko imas godina i koliko radis ovo jer mi je neobicno da ozbiljan i zreo covek uploaduje radove koji mu sluze samo kao vezba, a inace je pocetnik u tome sto radi. Ljudi koji rade bukvalno 100 puta bolje od tebe od modelovanja pa do animacije ne uploaduju toliko klipova jer je skroz nepotrebno i besmisleno. Vi koji ste fanovi ovih radova, mozete li mi reci sta vam se tacno ovde toliko dopada? Svako, nije mi namera da te uvredim ili nista slicno, samo napred sa ucenjem i radom, ali stvarno ne vidim razlog da ovakve stvari uploadujes na youtube i da otvaras 300 tema na dizajn zoni u vezi njih. Dobro vam čovjek kaže, primjera radi ovo je rad mog studijskog/radnog kolege: http://www.11secondclub.com/competitions/a...13/entry/3SwnRN DISCLAIMER:ne bih da ispadne da pokušavam da se kitim tuđim perjem, ovo je samo primjer. Tu nas ima i boljih i slabijih, a NIKO od nas u studiju od 40 ljudi, uključujući i mene nema Cohones da za sebe kaže da je "P" od "Profesionalca" čak ni čovjek koji je završio "Animation Mentor" i likovnu akademiju zajedno, a velika većina ima po 5 i više godina radnog iskustva u 3D-u. Vi g. Slavko ste par svjetlosnih godina od početka postajanja profesionalcem... nema problema radite, vježbajte i iznad svega ono čega najviše nedostaje i nema NAPREDUJTE. Zatrpavanje Youtube-a i ovog foruma ogromnom količinom besmislenih klipova vas neće napraviti profesionalcem niti vam donijeti poslove i zaradu.
Hobi3Danimacija Posted June 28, 2013 Author Report Posted June 28, 2013 Dobro vam čovjek kaže, primjera radi ovo je rad mog studijskog/radnog kolege: http://www.11secondclub.com/competitions/a...13/entry/3SwnRN DISCLAIMER:ne bih da ispadne da pokušavam da se kitim tuđim perjem, ovo je samo primjer. Tu nas ima i boljih i slabijih, a NIKO od nas u studiju od 40 ljudi, uključujući i mene nema Cohones da za sebe kaže da je "P" od "Profesionalca" čak ni čovjek koji je završio "Animation Mentor" i likovnu akademiju zajedno, a velika većina ima po 5 i više godina radnog iskustva u 3D-u. Vi g. Slavko ste par svjetlosnih godina od početka postajanja profesionalcem... nema problema radite, vježbajte i iznad svega ono čega najviše nedostaje i nema NAPREDUJTE. Zatrpavanje Youtube-a i ovog foruma ogromnom količinom besmislenih klipova vas neće napraviti profesionalcem niti vam donijeti poslove i zaradu. Hvala za podršku za dalje napredovanje u 3D učenju i radu, Evo, još jedan moj 3D animirani film je prihvaćen i objavljen na ovom ekološkom sajtu, traje preko 3 minuta: http://zvezdarskasuma.blogspot.com/2012_02_01_archive.html
Hawk Posted June 28, 2013 Report Posted June 28, 2013 Ok Slavko ja odustajem. Radi sta hoces. Slusaj ljude koji nemaju pojma o animaciji ni o 3D grafici i koji se iz tog razloga dive tvojim radovima. A na taj nacin neces da napredujes nikad. Sve najbolje!
Hobi3Danimacija Posted June 28, 2013 Author Report Posted June 28, 2013 Nije uopste bitno, koliko je covek star ili mlad, vazno je da vi imate interesa, volje i radosti za 3D. :D Ja bih vam preporucio ako hocete da se bavite animacije, da pocnete skroz od pocetka, ostavite prvo taj rendern. Vazno je kao prvo da svatite prinzipe animacije, moj predlog bi bio kao prvo da vi nabavite knjigu "Animator´s Survival Kit", i onda deo po deo kacite vezbe ovde. ;) Hvala za ideju i odličan predlog. Svih 16 DVD tomova ove knjige su jako korisni. :rolleyes:
M.DJ Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 meni su vasi klipovi krajnje simpaticni. Bude neku emociju. Srecno u daljem radu.. @Hawk Mislim da preterujes.
Hobi3Danimacija Posted June 29, 2013 Author Report Posted June 29, 2013 meni su vasi klipovi krajnje simpaticni. Bude neku emociju. Srecno u daljem radu.. Hvala za pozitivnu ocenu. I negativne ocene takođe podstiču interesovanje za detaljnije učenje 3D animacije i modelovanja.
bobi Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Slavko ima nešto, što niko od nas nema, a to se zove: kultura komuniciranja. Dokle god je tako, imaće rispekt sa moje strane (koliko god da sam pijan). A sa druge strane, da ste se potrudili i videli ostale Slavkove radove, videli bi da je na forumu 3D modeling i animacija ostavio rad nekih tanjira. Nije ono još full... ali vidi se značajan napredak. Tako da... Slavko... šibaj! I ne obaziri se!
Hobi3Danimacija Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 Dokle god je tako, imaće rispekt sa moje strane (koliko god da sam pijan). Hvala Bobi za podstrek u učenju pri vežbanju modela tanjira. Ovo u zagradi znam da vam je šala jer bi umanjilo 3D kreativnost :)
bobi Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 To ne može da umanjuje vrednost onoga što sam rekao, nego da pojača. No Slavko, kamo nova animacija? (ali ovoga puta želimo da vidimo kvalitet kao sa tanjirima, samo još kvalitetnije, u smislu, možda i prostije (po sadržaju), ali fokuksiranije (po izvedbi)).
okmijun Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Meni je forum super zanimljiv sa Slavkom, iskreni i jednostavni radovi, sa mnogo ljubavi ulozene u njih! :) ...
Hobi3Danimacija Posted July 3, 2013 Author Report Posted July 3, 2013 Meni je forum super zanimljiv sa Slavkom, iskreni i jednostavni radovi, sa mnogo ljubavi ulozene u njih! :) ... Okmijun i Bobi, Baš htedoh da prekinem rad i odem u "dizajnersko-amatersku" penziju zbog nedostatka 3D talenta kad videh da imam 3D podršku za još neki bolji 3D kreativan pokušaj. Nema druge nego da po vašem ranijem savetu otvorim samo jednu posebnu temu: Hobi 3D animacije (3D animacije i modelovanja iz hobija). :) Možda će biti od koristi za popularizaciju dizajna. U međuvremenu, do izrade očekivanog "kvalitetnijeg rada" pravim jednu letnju 11 Second Club dijalog-animaciju za takmičenje u ovom mesecu. Probni foto buduće scene možete videti u novootvorenoj temi.
Recommended Posts