joes021 Posted June 17, 2013 Author Report Posted June 17, 2013 Pa daj neke pozitivne stvari za Srbobran. Zašto bi bilo dobro živeti tamo :) @IronStar Hm, onda možebiti da neki to nisu znali jer imaju vikendice 20-30 godina i nikada nisu ništa platili... Biće zanimljiva kamata.
vukica Posted June 18, 2013 Report Posted June 18, 2013 Mislila sam da ti se uklapa u zahteve koje si naveo; to je selo, blizu Novog Sada, sa infrastrukturom, moci ces da sadis paradajz u basti. E sad, kako se nekretnine tamo krecu, to ne znam.
joes021 Posted June 18, 2013 Author Report Posted June 18, 2013 Pa ima dosta mesta koja se tu uklapaju. Caka je da forumaši imaju neku insajdersku informaciju, da daju neki savet koji zlata vredi. Evo, nekoliko njih je pisalo o Popovici... Za neverovati kolika je razlika u ceni placa. Od 10€ do 100€ a razdaljina između ta dva placa je manja od 1500m asfaltnim putem. Zato je dobro čuti razne ljude i razne savete. Naravno, nemam ništa protiv Srbobrana ali treba mi još informacija. Bliže od Srbobrana su i Žabalj, Čurug, Đurđevo a imaju najmanje i ono što ima Srbobran.... Nekako mi se čini da se tema smirila ali da će eksplodirati posle nekog posta sa dobrim predlogom :)
berekin Posted June 18, 2013 Report Posted June 18, 2013 A da se udruzi jedno 15/20 ljudi, pozeljno i vise (sa DZ i mimo nje) i da se kupi neko napusteno selo onako djuture. Sto veca vukojebina to bolje (samo da ima dobar net ;)). Pa onda lagano da se bira preCjednik sela, upravni odbor, da se glasa ko ce da drzi prodavnicu, a ko kafanu i tako sve redom :) Evo ja se prvi upisujem za ucesce ;)
joes021 Posted June 18, 2013 Author Report Posted June 18, 2013 Ha,ha... SPEKTAKULARNO!!! Da li je to onaj post koji pokreće lavinu? Svaka čast.
LuckyBug Posted June 18, 2013 Report Posted June 18, 2013 A da se udruzi jedno 15/20 ljudi, pozeljno i vise (sa DZ i mimo nje) i da se kupi neko napusteno selo onako djuture. Sto veca vukojebina to bolje (samo da ima dobar net ;)). Pa onda lagano da se bira preCjednik sela, upravni odbor, da se glasa ko ce da drzi prodavnicu, a ko kafanu i tako sve redom :) Evo ja se prvi upisujem za ucesce ;) Slusao sam Nikolu Koja pre izvesnog vremena koji ima ideju da sa jos par glumaca i reditelja, nije rekao kojih, kupi neku manju varosicu koja je maltene napustena i adaptira je za svoje potrebe.
berekin Posted June 18, 2013 Report Posted June 18, 2013 Tako nesto samo sto bi mi uveli test inteligencije i opste kulture prije migracije :P
joes021 Posted June 19, 2013 Author Report Posted June 19, 2013 Komuna u Sopotu @berekin Mislim da je taj stav pogrešan. Ko god želi iz grada u selo znači da ima svoj stav a da li je neko "opšte kulturan" ili ne je jako teško odrediti iz bilo kakvog testa.
berekin Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 ^ma salim se ja malo (ima smajli na kraju recenice :)) i slazem se sa tobom da onaj ko danas zeli da ode iz grada u selo definitivno ima, barem po meni, OK razmisljanje ali definitivno odredjeni sloj ljudi ne bi volio imati za komsije u tom selu jer su i oni jedan od razloga zbog kojih odavno razmisljam o bjezanju iz grada (drzave) u neku "zdraviju" sredinu.
joes021 Posted June 19, 2013 Author Report Posted June 19, 2013 Ne boj se, neće seljoberi među seljake :) Samo mi poštena intelegencija hoćemo međ seljake :)
operater 04 Posted August 2, 2013 Report Posted August 2, 2013 Скренуо бих ти пажњу на то да нигде није идеално :) Мораш бити спреман на то да и мир ван града има своју цену (одржавање куће и дворишта је доста скупље од одржавања стана, чишћење снега и лишћа је обавезан посао, лоше снабдевање струјом и водом, неретко је проблем и одлагање смећа, људи из малих средина нису баш благонаклони према дошљацима и овакво етикетирање остаје трајно...) Али... Све је то занемарљиво у односу на добре стране живота на селу! Довољно ти је да покосиш травњак, да после тога седнеш испод дрвета, отвориш хладно пиво и будеш срећан... а цепање дрва да ни не помињем :)
guru Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Problem ove price je u tome sto nikada u istoriji nismo imali normalnu ekonomiju i organizaciju u drzavi, do juce se samo ratovalo :) Pogledajte na zapadu, a pogotovo u USA kako se zivi, svi zive u mirnim, totalno odvojenim krajevima na periferiji grada, gde je atmosfera kao selo bez kokosaka i paradajza, i svako po 3 parkirana automobila "on a driveway" :) To ce se i kod nas desiti pre ili kasnije, i to je ono sto pravi Nikola Kojo... I ja sam trenutno u kupovini kuće, ali mi se uopshte ne ide negde sa raspalom infrastrukturom, sto je slucaj i kod manjih gradova a ne po selima. Ko ima decu, i u Beogradu se sve raspada, mogu da zamislim sta bi radio u nekom selu da klinac pocne da se gushi od alergije itd. Ko jos nema decu, a planira, to prvo treba da uzme u obzir. Ako bi uspelo da se organizuje grupno naseljavanje nekog raspalog grada, obavezno pored autoputa, i ne dalje od 20km od supermarketa (da, primecujete USA šablon koji ochigledno funkcionise mnogo bolje nego bilo sta u Evropi :)), ja sam zainteresovan za tu pricu, prodao bih sve stanove u Beogradu zbog toga :) I da ne bude zabune, u USA nikad ne bih ziveo zbog nekih drugih stvari, inace bi vec bio tamo :)
okmijun Posted August 5, 2013 Report Posted August 5, 2013 Ha,ha... SPEKTAKULARNO!!! Da li je to onaj post koji pokreće lavinu? Svaka čast. ja msm da jeste!
masterk Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Јел утопија да се тражи од државе једно напуштено село да откупи, уреди инфраструктуру и уступи уметницима ( у ширем значењу тог појма ) уместо да сами плаћамо? :)
masterk Posted August 18, 2013 Report Posted August 18, 2013 Свашта самном. Утопија је чак и очекивати одговор на пост а не неко тамо напуштено село :)
berekin Posted August 18, 2013 Report Posted August 18, 2013 ^^sto bi bila utopija. Pa valjda od nas 20/30 "umetnickih" familija ima neko strica, kuma, brata, pobratima, zaovu... negdje na drzavnoj poziciji da to pogura :)
joes021 Posted August 18, 2013 Author Report Posted August 18, 2013 Свашта самном. Утопија је чак и очекивати одговор на пост а не неко тамо напуштено село :) Tačno! U Srbiji je sve utopija :) Pričao sam sa mnogima i svi se u načelu slažu da treba zbrisati iz grada ali 99% ne želi sebi da priredi ni najmanju neprijatnost i gubljenje nekih udobnosti koje ima u gradu (i trpe gomile problema koje taj grad donosi). Problem je u infrastrukturi koja je neverovatno loša na samo 20-30 kilometara od Novog Sada. Da je infrastruktura bolja verujem da bi i sve ostalo bilo mnogo lakše. GOmila ljudi sa DZ koja je singl mogla bi što se tiče posla sebi da priušti odlazak na selo ali ih mrzi da se bore za one jednostavne stvari koje imajuu gradu. Parovi (a posebno oni sa decom) imaju mnogo, mnogo više pitanja za rešiti pa se onda i zbog toga ne usuđuju...
okmijun Posted August 19, 2013 Report Posted August 19, 2013 Јел утопија да се тражи од државе једно напуштено село да откупи, уреди инфраструктуру и уступи уметницима ( у ширем значењу тог појма ) уместо да сами плаћамо? :) Ako se drzava zove Srbija, jeste. ...
joes021 Posted August 19, 2013 Author Report Posted August 19, 2013 @masterk Ih pa da... Tamo smo pričali o tome u svetskim razmerama :)
masterk Posted August 20, 2013 Report Posted August 20, 2013 Па да... Ја још нисам одустао од те размере иако имам један мали плац на копаонику где бих могао да замислим себе да живим... Више од оног ваздуха и оног видика мени ни не треба :)
joes021 Posted August 20, 2013 Author Report Posted August 20, 2013 Šta onda odugovlačiš? Ajd na psao, prikupljanje papira, izrada projekta i fotografisanje napredka i da ovde kačiš da i mi malo uživamo i dobijamo malo dodatne energije za činjenje...
masterk Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Имам пар ствари да решим али то је све у циљу да могу себи да приуштим тај "луксуз" :) . Видик
Recommended Posts