Jump to content

Sacuvanje logoa iz Adobe Illustrator - Pomoc


Recommended Posts

Imam problem,kada uradim neki LOGO u adobe AI i sacuvam ga File>Export> tamo sve podesim da sacuvam u PNG i posle zelim da ga prepravim neke detalje ne mogu nista a trebalo bi da moze...koji je tacan postupak,"save" i ponovo ucitavanja...gde gresim? hvala unapred.

Link to post
Share on other sites

Grešiš u tome što ga izvoziš u png, koji nije format pogodan za editovanje. Ostavi ga kao .ai pa će biti 100% editabilan.

 

Više o tome imaš u osnovnijim sekcijama Ilustrator Helpa, u delu koji se bavi dostupnim formatima fajlova.

Link to post
Share on other sites

"imam problem, kad umesim neki hleb i ispecem ga u peci, a posle zelim da ga premesim u kiflice -- ne mogu nista! sve se drobi i raspada, a trebalo bi da moze, ipak je to testo.. gde gresim?"

 

mozda da prestanes da snimas fajl kroz export, jer to ne cuva prirodno i korisno stanje vektorskih podataka sa kojima barata illustrator. iako je rezultat naizgled isti, PNG je serija piksela u raznim bojama, a serija piksela ne zna za vektorski crtez od kojeg je sve pocelo. PNG je izlazni i kompozitni *bitmap* fajl format sa lossless kompresijom, koji podrzava 24-bitni RGB kolor i alfa kanal, a sve to u cilju sto kompatibilnije reprodukcije finalne grafike (za browsere i sl.).

 

kao sto rece henrik, raspitaj se o tipovima fajlova (i njihovoj primeni) u helpu i na internetu, i nemoj koristiti export za cuvanje radne (editabilne) verzije fajla, posto se za to koristi save ili save as (a potom ai format koji je za Illustrator ono sto je doc za word).

Link to post
Share on other sites

hvala vam puno...inace sam guglao i nisam nasao nista o tome,do ovog savrsenog foruma pa sam sad zadovoljan odgovorom i forumom.Gledao sam i na youtubeu ali tamo samo neko sturo objasnjenje i da treba da se sacuva kroz export...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...