Jump to content

Recommended Posts

Posted

^ Kakve veze ima od kada sajt postoji?

Da se vratim na temu, moje misljenje je da su ponude i dalje toliko sramne da ne vrede ni 1 sekund paznje.

Posted

Samo da podsetim cemu sluzi forum Galerije > Grafički dizajn

Grafički dizajn

Vaši lični ili profesionalni grafički radovi; plakati, brošure, vizuelni identiteti, bilbordi...

Posted

Ovo je tema za massive issue. Da odgovorim coveku: upravo zbog tebe i tebi slicnih, kod kojih postoje "nasi standardi" nikada necemo nista postici i bicemo prosta radna snaga koja radi za male pare. Uvek se zalimo da malo zaradjujemo, da jedva sastavljamo kraj sa krajem, a da li se ikada zapitamo zbog cega je to tako? Sigurno da nije samo zbog toga, ali jedan od razloga je i sto se zadovoljavamo sa malo crkavice koje nam neko ponudi, a sve pod parolama "nasi standardi", "ovo je drugi deo sveta", "gde ti zivis", itd. Ovo je isti deo sveta kao i bilo gde drugo. U Srbiji prakticno nemate domacih firmi koje nisu u minusu, i ako postoje, onda su one debelo nafatirane i u debelom plusu. Imate raznorazne belosvetske kompanije koje, kao i domace razbojnike, koji racunaju upravu na te nase devize kojih se slepo drzimo godinama, a koje je Likelogo nesrecno upotrebio. Da bismo podigli nivo zivota moramo da promenimo nacin razmisljanja, da se ne pretvorimo u Kinu, Tajvan, ili bilo koju drugu zemlju gde je bitno samo da se nesto zaradi, a koliko je to to nije bitno. 15000 dinara je relativno malo ako se uporedi sa onim u ostalim delovima sveta gde se prodaje kvalitet ne djubre. Da ne govorimo o veb sajtu gde se nudi 20000 dinara. Iako sve sto sam napisao lici na neki politicki govor, to je samo jedno objektivno zapazanje, jer mi je vise muka od ljudi kao sto je Likelogo koji unistavaju posao snizavajuci cenu rada kvalitetnim strucnjacima kojih, hvala bogu, imamo.

Posted

Cekaj, ti pokusavas da kazes da ne moze da se dobije kvalitetan logo za 15000 din.? da li ti znas koliko je kvalitetnih dizajnera koji nemaju hleba da jedu, mislis da ce oni odbiti 15000 din. zbog nekog bezveznog stava? meni je muka od takvih kao sto si ti, koji zive kod mame i tate koji ih hrane, maze i paze... pa mi glume ludilo kako nece da rade logo za 15000 din. mozda ti nisi taj ali ko zna... sve je moguce...

Daleko smo mi od sveta i svetskih cena, na zalost...

Edit: Ipak jesi, pa ti imas tek 19 godinica...

Posted

Ja ne znam kvalitetnog dizajnera koji nema leba da jede, znam pak gomilu koji nemaju pojma svoj posao al rade i za vece cifre preko stranih freelance sajtova.

Ja cu stati iza misljenja da je 15.000 stvarno sramotno, a te price srpski standard su za malu decu, posto su npr cene u Beogradu maltene iste cenama u Oslu uz neke izuzetke, a Norveska je jedna od najrazvijenijih i najskupljih zemalja na svetu.

Posted

A i lebac goji, osim ako nije integralan :)

Stvar je u tome što ljudi nece da se iscimaju i uključe malo mozak. Zato i uspevaju kod nas sajtovi poput limunda, green design i sl.

Generalno green ništa nije drugačiji od 99 designa, tj

klasični s tim što su ovde fore poput ,,jako velika kriza oću logo za 5000 dinara''. Aha važi :)

Sa druge strane studentarija dizajna koja je bezidejna (čitaj lenja), da napravi neki pristojan portfolio kroz par meseci, ove sajtove može super da iskoristi za nadogradnju skila u smislu odnosa sa klijentom, pa i samim tim da vidi koliko je to cimanja za malu kintu :) (čast izuzetcima poput kidača iz 99 design teme)

Posted

Hvala svima na odgovorima i komentarima. Sa vecinom se i sam slazem cene su izuzetno niske, ispod svakog nivo i casti.

Zanima me konkretno misljenje i o samom izgledu sajta organizaciji portfolio servisu etc. ?

Posted
Ti si stvarno nov u ovom svetu, od kad ovo postoji...

Ne razumem tvoj komentar. Ako ti ne predstavlja problem. Bilo bi interesantno da se objasnis.

Posted

^Trebao si ovako da formulišeš rečenice: Ne. Razumem tvoj. Komentar. Ako ti ne. Predstavlja problem Bilo. Bi interesantno da. Se objasniš. :lol:

Zanima me konkretno misljenje i o samom izgledu sajta organizaciji portfolio servisu etc. ?

Kakve sve ovo (i dalje) ima veze sa: Galerije>Grafički dizajn...?

Posted
^Trebao si ovako da formulišeš rečenice: Ne. Razumem tvoj. Komentar. Ako ti ne. Predstavlja problem Bilo. Bi interesantno da. Se objasniš. :lol:

U pravu si. Stvarno izgleda smesno, da ne kazem da je pravopisno neispravnao. Sta reci , desava se dude :/

Posted
Kakve sve ovo (i dalje) ima veze sa: Galerije>Grafički dizajn...?

Ukoliko ti smetaju moje teme ili ti se cine manje interesantnim od ostalih zaobidji ih. Ne znam sta drugo da ti kazem.

Posted
Nije problem interesantnost teme, vec mesto na kome je otvorena.

Sta smarate vi ljudi sa mestima, i kakve veze ima gde je tema otvorena. Ako nemas sta da kazes o njoj zaobidji je idi dalje... sta da ti kazem ... samo nemojte smarati ... glupo je da se pojavite i da ostavljate takve komentare.

Postoje ljudi koje tema zanima, ne smete im koliko vidim mesto na kom je postavljena. Tako da ... paljba :D

Posted
^ Kakve veze ima od kada sajt postoji?

Da se vratim na temu, moje misljenje je da su ponude i dalje toliko sramne da ne vrede ni 1 sekund paznje.

Slazem se 100%

Posted
Ja ne znam kvalitetnog dizajnera koji nema leba da jede, znam pak gomilu koji nemaju pojma svoj posao al rade i za vece cifre preko stranih freelance sajtova.

Ja cu stati iza misljenja da je 15.000 stvarno sramotno, a te price srpski standard su za malu decu, posto su npr cene u Beogradu maltene iste cenama u Oslu uz neke izuzetke, a Norveska je jedna od najrazvijenijih i najskupljih zemalja na svetu.

Saglasan 100%

Posted

Kao sto i u zivotu imas neka pravila tako imas i na ovom forumu. Svaka tema treba da bude otvorena na prikladnom i njoj namenjenom mestu. Jedan od razloga je i kategorizacija slicnih tema, da se tema kao sto je ova ne bi vise ponavljala, a ponovila se jer vec postoji jedna 99% slicna tema. Mislim da onaj komentar u kome se pita kakve sve ovo veze ima sa grafickim dizajnom vise odnosio na urednike i moderatore i trebao njih da podstakne da premeste temu na pravo mesto, nego na tebe. Opusti se, niko te ovde ne mrzi i niko nece da ti naudi.