unread Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Jel moguce da u BG ne moze da se nadje terabajtni disk od 2,5 incha. Zvao 50 prodavnica...NEMA... Pomogajte ako neko zna nekog, negde... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorJ Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 http://www.winwin.rs/hard-disk-hdd-sata2-5...b-2-godine.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Nebi me cudilo da su prodavci zbog rastuce krize sa severnom korejom stekovali hdd-ove za "crne dane" i potencijalno besmisleno visoke cene. (da podsetim, hdd-ovi se prave samo i jedino na teritoriji juzne koreje i nigde vise) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted April 11, 2013 Author Report Share Posted April 11, 2013 Igor j, ma zvao sam i njih. Nigde nema u prodavnici. Svuda se nesto ceka da oni naruce pa bla bla... Ko da trazim ne znam ni ja sta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAD Master Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Nebi me cudilo da su prodavci zbog rastuce krize sa severnom korejom stekovali hdd-ove za "crne dane" i potencijalno besmisleno visoke cene. (da podsetim, hdd-ovi se prave samo i jedino na teritoriji juzne koreje i nigde vise) Pa zar se ne prave na Tajlandu? Tamo je bila ona poplava pre godinu i po dana, koju su proizvodjaci i trgovci koristili kao izgovor da idiotski podignu cene hard diskova. Kakva crna Juzna Koreja? Tamo je radna snaga skupa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Izvinjavam se, ostao sam nedorecen i neprecizan. Proizvodnja jeste na Tajlandu (najveci deo), ali su sedista nekih firmi (tacnije te firme) u koreji, a i realno je za ocekivati da ce ceo taj region direktno ili indirektno biti zahvacen eventualnim sukobom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DataS Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Ja mogu da ga nabavim, kod uvoznika ga ima, ne znam što ga nema u maloprodajama. Blu verzija WD-a, WD BOOK SATA 1TB Blue WD10JPVT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgorJ Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Igor j, ma zvao sam i njih. Nigde nema u prodavnici. Svuda se nesto ceka da oni naruce pa bla bla... Ko da trazim ne znam ni ja sta. Iz nekog razloga sve zivo mora da se ceka u poslednje vreme.Prosle nedelje sam sklapao neki racunar sa potpuno standardnim delovima,malte ne svaki deo u nekoliko razlicitih radnji sam cekao od 4 dana do nedelju dana da stigne od dobavljaca. Ne znam iskreno sta se desava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DataS Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Smanjio se obim posla, uvoze se manje količine. Za pokretača teme. 1 TB verzija postoji u normalnoj veličini (debljina diska je veća od standardnih 2.5" diskova), koja ne može da se smesti u većinu laptopova i fioka i slim varijanta koja može. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted April 12, 2013 Author Report Share Posted April 12, 2013 Lakse je kupiti i naci uzi nego ovo djubrence :) Snasao se na kraju preko kombinacijine kombinacije. 'Fala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts