Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam ovu repliku i potrebno mi je jos 6-7 komada,da li neko moze da mi izlije od mesinga ili srebra i koja bi cena bila?dimenzije su 20mm precnik i 0.7mm debljina...

post-50101-1364922126_thumb.jpg

• 4 months later...
Posted
Imam ovu repliku i potrebno mi je jos 6-7 komada,da li neko moze da mi izlije od mesinga ili srebra i koja bi cena bila?dimenzije su 20mm precnik i 0.7mm debljina...

Друже, дукати, новац и сличне ствари се кују посебним пресама, а могу се израђивати и CNC глодалицама... Ливењем никако. Распитај се ко може и за који новац да ти одради то. Али најсигурније је д адиректно обиђеш боље златаре...

<_<

Posted

Заборавих... Пошто сам видео да је у питању Фрања Јозеф :rolleyes: ... без обзира што је у питању дукат, а не оптицајни новац, у случају да имаш намеру да га продаш некоме, требаш да знаш да је фалсификовање оваквих ствари кажњиво...

Извини, молим те, ако грешим. Само желим да те упозорим :mellow:

Све најбоље.

Posted

Ja sam pre nekog vremena trazio ko ce da mi izvuce srebrni lim, najobicniji, da poklonim nekome ko pravi nakit...

I ne da nisam nasao nikoga, nekog nisam nasao nikoga :)

Mogu misliti tek kako bi reagovali da im to doneses. To bi trebalo prvo da se skenira, digitalizuje, izmodelira u 3D, preciznom CNC masinom da se uradi matrica za kovanje, prednja i zadnja, a onda da se iskuje. To ne da ti se ne bi isplatilo, nego ti se nikako ne bi isplatilo :)

Napraviti u srbiji nesto sto nije burma? Zaboravi!

I onako gro zlatara danas "uvozi" nakit iz Turske!