Chabaz Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 Imam ovu repliku i potrebno mi je jos 6-7 komada,da li neko moze da mi izlije od mesinga ili srebra i koja bi cena bila?dimenzije su 20mm precnik i 0.7mm debljina...
Ilijevski Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Imam ovu repliku i potrebno mi je jos 6-7 komada,da li neko moze da mi izlije od mesinga ili srebra i koja bi cena bila?dimenzije su 20mm precnik i 0.7mm debljina... Друже, дукати, новац и сличне ствари се кују посебним пресама, а могу се израђивати и CNC глодалицама... Ливењем никако. Распитај се ко може и за који новац да ти одради то. Али најсигурније је д адиректно обиђеш боље златаре... <_<
Ilijevski Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Заборавих... Пошто сам видео да је у питању Фрања Јозеф :rolleyes: ... без обзира што је у питању дукат, а не оптицајни новац, у случају да имаш намеру да га продаш некоме, требаш да знаш да је фалсификовање оваквих ствари кажњиво... Извини, молим те, ако грешим. Само желим да те упозорим :mellow: Све најбоље.
Tomato Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Ja sam pre nekog vremena trazio ko ce da mi izvuce srebrni lim, najobicniji, da poklonim nekome ko pravi nakit... I ne da nisam nasao nikoga, nekog nisam nasao nikoga :) Mogu misliti tek kako bi reagovali da im to doneses. To bi trebalo prvo da se skenira, digitalizuje, izmodelira u 3D, preciznom CNC masinom da se uradi matrica za kovanje, prednja i zadnja, a onda da se iskuje. To ne da ti se ne bi isplatilo, nego ti se nikako ne bi isplatilo :) Napraviti u srbiji nesto sto nije burma? Zaboravi! I onako gro zlatara danas "uvozi" nakit iz Turske!
Recommended Posts