Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nisam ni usao u svet muzike , tek sam poceo da googlam , mlad sam jos :)

Zelim da radim muziku tipa hardstyle , trance , electro itd

Sta trebam krenut da učim ?

Note i svirat sintisajzer ?

Jel moze pomoc :)

Posted

Мораш сам одабрати пут којим желиш ићи.

Одабери програм у ком би радио то што желиш, нпр. Фрути или Ејблтон (они су по мени најлакши за почетнике, при чему је овај други одличан и за живе наступе).

Теорија и свирање свакако ће ти бити од користи.

Ако имаш жељу и вољу, само напред. Учи све што стигнеш.

Изабери неку ствар/песму коју волиш и пробај да седнеш и направиш што приближније оригиналу. То ће ти бити одлична вежба.

Толико на брзака. ;)

Ај, па са срећом.

поз.

Posted

Moze i bez skole, boric je u pravu sa FL i Ableton. Ja se zezam sa FL godinama i mislim da je super lak i zgodan iako ima ogranicenja koje te ne zanimaju sad.

boric je takodje vrlo u pravu sto se tice kopiranja omiljenih pesama za vezbu - secam se da sam ja to radio da bih skapirao iz cega se tacno sastoji pesma i u kom odnosu su instrumenti.

Ukucaj na youtubeu 'ableton tutorials' ili 'FL studio tutorials' - eto, to ja nisam imao kad sam pocinjao :)

Srecno!

Posted

Gledao sam tutoriale kad ulaze u Piano roll oni sviraju tj znaju note , jel i ja trebam da pođem ucit ?

Kako da krenem note učit , imao sam glazbeno prije ali sve sam pozaboravljo :)

• 3 weeks later...
Posted

Ej, ja nisam ucio muzicku teoiju, samo sam akorde osnovne naucio svirajuci gitaru, ostalo je sve eksperimentisanje. Prodji osnovni tutorial i ako imas sluha sve ce leci samo. Ako nemas, nema ti pomoci :)

Posted

Po meni je najlakši FL, a posle možes uzeti nešto tipa Reason ili Cubase.

Ako imaš želju i volju, rezultati će doći, ali ne očekuj ih prebrzo.

Moje mišljenje je da ti neće puno pomoći to što si imao muzičko u školi, ali nema veze. Bitna je vežba.

• 1 year later...
Posted

Ako si odlucio da pravis muziku u nekom programu ,a do sada nisi nista slusao poput Martin Garrix-a,Dimitri Vegas-a & Like Mike itd.Nemoj pocinjati pravljenjem pesama.Kreni ovako:

1.) Slusanje muzike razvija ideje za neke nove melodije,remixe,edite ili mashup-ove.

2.) Moras da imas ritam u glavi (STALNO), zbog spajanja melodije sa beat-ovima.

3.) Kreni sa beat-ovima (ja sam tako poceo) , treba da budu jednaki i u ritmu

Savet: Kreni sa Magix-om a kasnije sa FL Studio-lak je zbog ritam masine koje u Magix-u nema.

4.) Kod producentovanja moras i imati neku opremu za to npr. Dobre zvucnike, dobre sluske(ne moraju biti Dr.Dre) i dobar komp.Ako si do sada igrao igrice koje zauzimaju puno memorije zaboravi na to jer ce ti se cesto bagovati sistem.

Poslusaj ove savete dobri su ,poslusaj umetike kao sto su : DVBBS, TIESTO, Calvin Harris ,Skrillex, Borgeus ,Dimitri Vegas & Like Mike ,MOTi ,Armin van Buuren ,Tony Junior ,Steve Aoki ,Blasterjaxx ,Alesso ,MOGUAI ,Carnage ,The Chainsmokers ,Jay Hardway ,Julian Jordan ,Krewella ,R3hab, Sander van Doorn itd. Pozzdrav!!

• 2 weeks later...
Posted

^Неискусни човече:

1. Немој давати савете око ствари у које се не разумеш, барем не са ставом да си докторирао на тематици;

2. Није "популарност" гаранција квалитета.