Jump to content

Logo za Omladinsku terensku jedinicu Crvenog krsta NS-a


bogus
 Share

Recommended Posts

Omladinska terenska jedinica (OTJ) radi u sklopu Crvenog krsta (CK) i potreban je logo, pa sam se ja prihvatio toga. OTJ broji mlade volontere uzrasta od 12 do 24 godine ciji se rad zasniva na akcijama CK-a i oni promovisu sedam principa CK-a (humanost, nepristrasnost, nezavisnost, neutralnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost), pa sam u sklopu toga pokusao da osmislim nesto.

 

http://s24.postimage.org/4a5kf9n8l/prezentacija.jpg

 

Prva tri su dovrsena, dok 4. i 5. su samo manje vise ideje, koje mislim da nemaju prolaznost pa nisu zategnute (tipografija), ali mozda vi vidite neku perspektivu u njima :D

 

P.S. crtica na slovu Ć kao sto se da primetiti fali, to cu naknadno dodati :)

 

Opalite! :)

Link to comment
Share on other sites

^ Koja je zamerka tipografiji? Mislis li da bi bile boje bolje da su kao na 1? Ne smem da pokusavam da improvizujem sa tim krstom jer bi to bila zloupotreba znaka (mora biti pet jednakih kvadrata na belom polju).

Moj favorit je bio 1. Sta biste na njemu promenili?

Link to comment
Share on other sites

4 i 5 ne bih komentarisao jer su samo ideje kao što kažeš (pri tom slabe, pogotovo 4). Sve ukupno mi izgleda kao da si otvorio program i na prvu loptu uradio a ne skicirao i razmišljao dugo i aktivno. :)

 

Razmišljaj malo šta su ciljevi ovog logotipa, šta on treba da kaže i kojim tonom, gde će se najčešće pojavljivati (web, print, posteri...), ko je ciljna publika i još brda pitanja. Ovo držanje figurica za ruke je takav kliše i ima milion znakova tog tipa, kad god se spominju udruženi mladi u bilo kom kontekstu. Nemoj i ti da upadneš u to.

Link to comment
Share on other sites

Hvala mnogo na odgovoru! Pokusavao sam sve te elemente da uklopim (ciljna grupa, dinamika, prilagodljivost, ociglednost poruke), bilo je i crtanja, skiciranja. Kako god sam okretao uvek sam se vracao na te coveculjke, a onda sam pokusao, da ako je to vec prepoznatljiva asocijacija, a ne ide mi da osmislim nesto originalno, da je realizujem barem najbolje sto mogu.

 

P.S. Odabran je 2. logo.

 

Hvala jos jednom!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...