Tomato Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Molim vas da pogledate ovaj sajt sa uvodnom flash animacijom: http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/sr_R...ch3/Technology/ Interesuje me efekat kada objekat, kao sto je leva ruka na primeru, prati pokrete misa. E sada, ako obratite paznju, ovde se objekat krece ne samo gore, dole, levo i desno, vec mu je, da kazem, "anchor point" izmesten, tako da prati kretanje i po uglu, vec u zavisnosti gde se mis nalazi. Pronasao sam neke tutorijale na netu, ali kako ne znam action script ne znace mi puno. Moze li neko da mi kaze kako je ovo uradjeno? Rekao bih da je CGI "3D" ruka u pitanju, ali dosta realno izgleda. Ja sam snimio kadrove kretanja ruke, pa bih hteo da probam da napravim nesto slicno. Ako moze neki savet, bio bih zahvalan, a pogotovo ako to moze da se uradi u Java scriptu i HTML-u, bez koriscenja Action Scripta... Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagy06 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Ruke su obicne slike. Registration point je na vrhu kaziprsta i moze da se uradi u JS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomato Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Ima li mozda jos neko neki savet? Hvala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteWeedow Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Ima li mozda jos neko neki savet? Hvala... Napravis Event.ENTER_FRAME listener unutar te funkcije pratis poziciju(x,y) misa i na osnovu tih pozicija pomeras sliku isto tako ako hoces da preuzmes drugu ruku pratis poziciju misa ako predje recimo pola ekrana onda stavis da druga ruka slusa poziciju misa i krece se vrslo jednostavno. Ako budem imao vremena napravim ti primer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomato Posted March 15, 2013 Author Report Share Posted March 15, 2013 Hvala!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts