Jump to content

18-105 problem


Ljtruba
 Share

Recommended Posts

To je slaba tačka na još nekim objektivima. Meni se odlepilo na AF-S 50mm f/1.4G i to posle manje od godinu dana. Pritom, ta "folija" se ne troši ni na koji način, nego je izgleda lepak loš, pa popusti.

 

Da li da reklamiraš... šta znam. To ni na koji način ne utiče na funkcionalnost, ali da nervira - nervira. Barem mene. Sliknuh filter jednom prilikom i to mi ispade na tlo. Sasvim slučajno sam primetio.

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

preventiva za ostecenje te folije, kao i prednjeg stakla je koriscenje UV odnosno NC filtera na objektivima

 

Pa baš i nije. Ja sam na mojoj 50-ici u 99% slučajeva imao filter, pa nije pomoglo. Štaviše, ta folija mi ispade baš kad sam skinuo filter da bih ga zamenio drugim.

 

 

Pozdrav

 

 

Link to comment
Share on other sites

meni se isto desilo na 28-70mm 2.8f af-s ali je tamo ta folija jedan aluminijumski prsten ali dzaba.. oped se odlepio jer je verovatno zalepljen isto kao i ova folija. Kontam da ako bi se objektiv trebao rastaviti da je to redovno zalepljeno, morao bi menjati sve jer ne bi bilo sanse da se skine u komadu. Znaci verovatno ima razloga zasto je to tako kako jeste.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Samo da javim da su mi zamenili tu foliju, sta li je vec, i da sad objektiv izgleda ko nov. Kazu da je problem u tome sto grubo stavljam poklopac... ne bas tim recima... ja rekoh pa onda poklopac ne valja.

 

Inace, zamenili su mi i memorijsku karticu koja je bagovala.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...