Ljtruba Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Pozdrav, imam 18-105 objektiv i primetio sam da se ova folija na njemu odlepila... Da li da reklamiram? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StORM48 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 To je slaba tačka na još nekim objektivima. Meni se odlepilo na AF-S 50mm f/1.4G i to posle manje od godinu dana. Pritom, ta "folija" se ne troši ni na koji način, nego je izgleda lepak loš, pa popusti. Da li da reklamiraš... šta znam. To ni na koji način ne utiče na funkcionalnost, ali da nervira - nervira. Barem mene. Sliknuh filter jednom prilikom i to mi ispade na tlo. Sasvim slučajno sam primetio. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 ta folija je djubre na kvadrat. Ja sam po kupovini 50 1.8g odmah to ostetio i to poklopcem... i naravno prvom prilikom otisao u refot da reklamiram... i zamenili su... relano ih ne treba stedeti kad prave djubre nek i popravljaju to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaNS Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Cemu to inace sluzi? Meni je blago odignuta ( 0,5mm) ta "folija" od stakla po citavoj kruznici od dana kupovine. Jel u Refot-u priznaju madjarsku garanciju? Inace, imam prikacen i odsecak evropske tj. internacionalne garancije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 sluzi samo da sakrije srafove kojima se prednji element prcvrscuje u svoje leziste. Dakle cista kozmetika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crnamrlja Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 mislim da se kod nikona odlepljivanje guma i folija ne računa u grešku nego u imidž :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfred Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 preventiva za ostecenje te folije, kao i prednjeg stakla je koriscenje UV odnosno NC filtera na objektivima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljtruba Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Nosim ovih dana u servis pa javljam rezultate, hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
StORM48 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 preventiva za ostecenje te folije, kao i prednjeg stakla je koriscenje UV odnosno NC filtera na objektivima Pa baš i nije. Ja sam na mojoj 50-ici u 99% slučajeva imao filter, pa nije pomoglo. Štaviše, ta folija mi ispade baš kad sam skinuo filter da bih ga zamenio drugim. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMercury989 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 I meni je na mom 18-105 isto ali bas isto kao kod tebe. To mi se desilo kada stavljam poklopac pa ga vise stisnem i posle kada pustim na objektivu on verovatno zavati i taj papir. mada ne cimam se uopste oko toga, slike su dobre i dalje. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Secam se dok sam imao D70 i 18-70 imao sam isti problem ;) znači i nakon skoro 10 godina nisu sredili lepak :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagygenije Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Koje sam ja onda k*rate srece kad mi se ni na jednom nije to odlepilo - bas sam maler :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseus Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Koje sam ja onda k*rate srece kad mi se ni na jednom nije to odlepilo - bas sam maler :D Neeeeeeee!!! :P :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertrafai Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 meni se isto desilo na 28-70mm 2.8f af-s ali je tamo ta folija jedan aluminijumski prsten ali dzaba.. oped se odlepio jer je verovatno zalepljen isto kao i ova folija. Kontam da ako bi se objektiv trebao rastaviti da je to redovno zalepljeno, morao bi menjati sve jer ne bi bilo sanse da se skine u komadu. Znaci verovatno ima razloga zasto je to tako kako jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljtruba Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Samo da javim da su mi zamenili tu foliju, sta li je vec, i da sad objektiv izgleda ko nov. Kazu da je problem u tome sto grubo stavljam poklopac... ne bas tim recima... ja rekoh pa onda poklopac ne valja. Inace, zamenili su mi i memorijsku karticu koja je bagovala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StORM48 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 ^Dobar vic... "grubo stavljaš poklopac". :lol: Meni bi verovatno rekli da grubo stavljam filter. Ko te šmirgla što filter ne može da dodirne taj plastični dreš... <_< Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Kao ono da sijalica crkava zato sto prebrzo i prejako pritiskas prekidac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljtruba Posted March 27, 2013 Author Report Share Posted March 27, 2013 Nema veze, ja sam sve u svemu zadovoljan... znam da 18-105 nije neki spektakularan objektiv pa me ne cudi sto se ovako nesto desilo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts