Jump to content

d7100

stalex
 Share

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aparat je bombon'ca :)

Ima super AF, ima da odma' uveca na 100%, ima zenske ima sve...

majke mi :)

A ne bih se složio, nox, s tim da će više ljudi da koristi 18-55 pa čak ni 18-105 uz D7100 nego recimo 70-200 f/4G. Dobro, 500mm je već nešto drugo.

majke mi :)

A ne bih se složio, nox, s tim da će više ljudi da koristi 18-55 pa čak ni 18-105 uz D7100 nego recimo 70-200 f/4G. Dobro, 500mm je već nešto drugo.

OK, 70-200 (f/4) je cenovno prihvatljiv, ali 500mm...s druge strane, koje opcije nudi Nikon? 16-85 nije dovoljno bolji od 18-105 da bi opravdao razliku u ceni, 17-55 je preskup, jedino ovaj novi 18-35...

Uopste ne kapiram tvoj stav. Logicno je da na jednom crop telu zakace neku salamu da bi pokazali prednost koriscenja tele objektiva na istom. Uostalom, takvo telo je i tome namenjeno, kao najjeftinija opcija za rad na daljinu. Kao sto na FX telima prikazuju rad UWA stakala. Slazem se da ce mnogo veci broj koristiti consumer stakla, ali iskreno ne vidim nista lose ovako prikazati potencijal tela. Uostalom, nije ovo samo demonstracija sile, vec i performansi AF sistema koji je ocigledno napucan poprilicno...

@nox

Koje opcije nudi?

Od jeftinijih tu je recimo pored onoga što je pomenuto i 18-70 f3.5-4.5G, zatim 24-85 f3.5-4.5G pa recimo 55-200 i 55-300, pa onda 70-300 kombinacije pa na sve to vrlo pristupačnu, a vrhunsku 1.8G liniju fiksnih staklića i tako... pitanje je šta ne nudi. Ali budimo realni, D7100 ipak nije aparat namenjen početnicima i sasvim je logično očekivati da će uz njega vrlo često ići i jako dobra stakla. Ja bih rekao da će ovo drugo ipak biti više zastupljeno.

Pod tim "jako dobrim" staklima ne podrazumevam samo full profi varijante već i nešto poput recimo 24-120 f4 VR koje je trenutno najbolje staklo ovog tipa.

Sem toga, ako želimo da vidimo šta neki senzor može onda valjda treba gledati to sa dobrim setom stakala, a posle vlasnik može da nakači i Sigmu i Tamron i Tokinu ako želi.

@nox

Koje opcije nudi?

Od jeftinijih tu je recimo pored onoga što je pomenuto i 18-70 f3.5-4.5G, zatim 24-85 f3.5-4.5G pa recimo 55-200 i 55-300, pa onda 70-300 kombinacije pa na sve to vrlo pristupačnu, a vrhunsku 1.8G liniju fiksnih staklića i tako... pitanje je šta ne nudi. Ali budimo realni, D7100 ipak nije aparat namenjen početnicima i sasvim je logično očekivati da će uz njega vrlo često ići i jako dobra stakla. Ja bih rekao da će ovo drugo ipak biti više zastupljeno.

Pod tim "jako dobrim" staklima ne podrazumevam samo full profi varijante već i nešto poput recimo 24-120 f4 VR koje je trenutno najbolje staklo ovog tipa.

Sem toga, ako želimo da vidimo šta neki senzor može onda valjda treba gledati to sa dobrim setom stakala, a posle vlasnik može da nakači i Sigmu i Tamron i Tokinu ako želi.

Sa D7000 sam koristio upravo 18-105 i 70-300 kombinaciju. A početnih 24 mi je malo preusko za crop. Hoćeš da kažeš da su na primer Tamron 17-50, Tokina 11-16 ili Sigma 105 ili 150 Macro ili Bigma loša stakla?

Hteo sam da kažem da izbor svakako postoji i da nikako nije mali. Ali pre svega sam hteo da kažem da semplovi ove vrste (obzirom da ih je svega 6 komada) treba da pruže uvid u mogućnosti senzora pa bi (po meni) bilo bezveze da ih rade sa nekim super jeftinim staklićima. Uskoro će se sigurno naći neka veća galerija na kojoj će biti i kombinacija sa jeftinijim staklima.

Najvise sto mi se svidja u celoj prici je to sto ce sada d7000 da padne na oko 500 evra :D koji je i dalje odlican crop aparatic :)

A to ce se desiti za 2 god :P koliko onda treba da padne cena na D3200 i D5100 na 300evra :D ma tacno mora da se ugura aparat izmedju D7000-750e i D600-1580e kao zamena D300s znaci cena kod nas 1100e ;)