Jump to content

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sto su pikseli sitniji, to je moare manji problem. Znaci bice kod D7100 jos manji problem nego kod D800e ili K5IIs.

Plus ce JPG obrada verovatno to vrlo dobro uklanjati. Ovo lici na strasnu masinu.

Posted
Najvise sto mi se svidja u celoj prici je to sto ce sada d7000 da padne na oko 500 evra :D ....

"Little tomorrow!" :)

Ovo čudo će verovatno koštati solidno preko hiljadarke (i aj' da pogađamo u kojoj državi će se distributeri pobrinuti da prodajna cena ni slučajno ne bude manja od MSRP), tako da teško će cena D7000 pasti na nešto i nalik na 500 Evra.

A ..... ako nisam u pravu ............ tim bolje. :D

Posted

Ja koliko vidim, D600 je kod nas i dalje oko 1800. :)

Inače ....

"Durable Construction - Built to perform in a wide variety of conditions, the D7100 is built to the same moisture and dust resistance specifications of the venerable Nikon D300S. For durability, the top and rear covers are constructed of magnesium alloy, while internally, the shutter has been tested to withstand 150,000 cycles. Despite its robust construction, the camera remains lightweight, weighing in at approximately 1.5 pounds (body)."

Dakle, weasel-words, što bi rekli ljudi sa engleskog govornog područja (nekako kao u jednoj epizodi Simpsonovih kada prodavac televizora objašnjava Homeru kako taj i taj TV ima strava "features": metalno kućište koje je tu da se TV ne bi raspao, i gajtan za struju). Ništa bolje nego D7000, ali, eto, spomenuli su nekako i D300s.

Ali, ako cena bude koliko-toliko normalna, ako se senzor pokaže zaista dobro .... biće to lepa spravica. :)

Posted
"Little tomorrow!" :)

Ovo čudo će verovatno koštati solidno preko hiljadarke

Imaš preporučenu cenu na linku sa dpreview-a

The D7100 has a recommended price of $1,599/£1,299/€1,399 with 18-105mm F3.5-5.6 VR lens.

Posted
Imaš preporučenu cenu na linku sa dpreview-a

The D7100 has a recommended price of $1,599/£1,299/€1,399 with 18-105mm F3.5-5.6 VR lens.

Aha, video sam. Zato sam i rekao. Ako je suditi po dosadašnjim iskustvima (pogotovo sa D600), otprilike će i biti ta cena (1300€), a kod nas verovatno i malo više.

Edit:

^

Da, pretpostavio sam da na to misliš. :)

Posted

Pa, sad ..... ono .... ako bi im cene stvarno bile negde na oko 200-300 Evra razlike (kada bi D600 pao na malo ispod 1500), ja mislim da niko ne bi imao dilemu: ne verujem baš da će D7100 da ponudi onakav IQ i DR (ja sam svojevermeno pošteno opleo D600 zbog onog "stunt-a" sa prednjom stranom tela koja nije od magnezijuma i cene, ali kvalitet slike niko ne poriče).

Posted

Slika je sa canonrumors, a pošto je neko spomenuo naslednika D300S, možda je interesantan njen sadržaj, pošto je početak upravo D7100. :)

2013pred434x575.jpg

From Nippon Magazine

Posted

Ja se ne sjećam da je u posljednje vrijeme ijedan DSLR, sa ovakvim specifikacijama, izašao sa ovako niskom početnom cijenom.

Početna od 1180 jevreja za tijelo, to još nije bilo.

Posted

U USA su naveli cenu koja je ispod 1000 evra, to mozda kod nas bude oko 1200-1300. A mislim da razlika izmedju njega i D600 mora biti bar 500, inace stvarno nema logike.

Posted

Šta ćemo da radimo ako semplovi pokažu isti ili bolji nivo detalja na ovom kropu nego što konkurencija nudi sa njihovim FF senzorima?? :D

Mora se opljuvati u penkalo i pronaći neki "kvar". Leva AF tačka je bila. Misteriozno prljanje senzora zbog misteriozne rupe kroz koju ulaze misteriozne čestice iz naravno misterioznog međuprostora... i to je bilo. Sad očekujem nešto originalnije. Recimo... toksičnu magnezijumsku leguru koja izaziva trudnoću kod muškarca. Cicala je na potezu! ;)

Posted
U USA su naveli cenu koja je ispod 1000 evra, to mozda kod nas bude oko 1200-1300. A mislim da razlika izmedju njega i D600 mora biti bar 500, inace stvarno nema logike.

Rekao bih da ima, makar za ptičare. Crop faktor itekako znači kad slikaš 'tice ili ti jednostavno treba zum. Kupiš Nikkor 70-300 VR II ili Bigmu, pomnoži sa crop faktorom i izračunaj koliko bi trebalo da za tu žižnu daljinu platiš na FF-u.

Posted
Šta ćemo da radimo ako semplovi pokažu isti ili bolji nivo detalja na ovom kropu nego što konkurencija nudi sa njihovim FF senzorima?? :D

Mora se opljuvati u penkalo i pronaći neki "kvar". Leva AF tačka je bila. Misteriozno prljanje senzora zbog misteriozne rupe kroz koju ulaze misteriozne čestice iz naravno misterioznog međuprostora... i to je bilo. Sad očekujem nešto originalnije. Recimo... toksičnu magnezijumsku leguru koja izaziva trudnoću kod muškarca. Cicala je na potezu! ;)

Duxxe, cestitam. Uspeo si da za kratko vreme zajebes i civija i Guru-a koliki si fanboy postao. Nije to mala stvar.. ne ne... :)