ratko995 Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 Ja sam novi u svetu programiranja i grafičkog dizajna...i pošto sam krenuo putem flasha želim da se tu i najviše odrazim. Nedavno sam krenuo da pravim dinamičnu portfolio foto galeriju i skoro sam je završio(ostala mi je još contact stranica). Imam problem sa galerijom kad je okačim na internet. U flashu Download Simulate preloader za celu galeriju i za slike ponaosob radi super al kad je okačim ovako na net i uključim preloader za celu galeriju štuca(ne mislim malo nego ne prikazuje ništa i odjednom napuni 80%) a prelaoder za slike prikazuje samo animaciju dok text koji pokazuje procenat ne prikazuje (nekad u retkim slučajevima se i on pojavi). Pa me zanima da li neko ima rešenje za moj problem i usput vaše mišljenje, kompletno, o galeriji :) http://ratkosolar.netau.net/flash/gallery10/gallery.html
gasjun Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 poz. je li u pitanju as2 ili as3? i postavi code prelodera posto ovako vidimo problem ali tesko neko moze da ti kaze u cemu je problem. po mom misljenju ti si animciju stavio samu za sebe dok je text ono sto je preloader , ako je tako probaj da i animaciju sinhronizujes u preloader i sad sto se tice texta koji se nekad vidi nekad ne u kodu stavi da je uvjek visible i uradi if da kad dodje na 100 da je visible = false i da onda pocne da radi fade in slike koju je ucitao.... st se tice same galerije jedina zamerka je da text koji ti je u about Embedujes tako da se kad drugih ne bi pojavljivali razni znakovi ;) a ostalo sve izgleda uredno (mozda samo malcice da smanjis Font na startu posto mi se cini da je prevelik)....
ratko995 Posted January 31, 2013 Author Report Posted January 31, 2013 u pitanju AS3 i sve ovo što si ti rekao sam uradio, i fazon je što ja nemam nikakav problem sa galerijom dok je offline u download simulate što znači da galerija treba da radi al kad okačim na internet tu se pojavulje taj problem sa preloaderima. Taj preloader za slike u punoj veličini jeste tako napravljen da je animacija odvojena od texta i evo koda public function kreni(f:String) { preloader.visible = true; h.visible=true; URLrequest=new URLRequest(f); URLrq=new URLRequest(f); dspLoader.contentLoaderInfo.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, progres); dspLoader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.COMPLETE, kraj); dspLoader.load(URLrequest); } public function progres(e:Event):void { var perc:Number = e.target.bytesLoaded / e.target.bytesTotal; h.text = Math.ceil(perc*100).toString(); } Funkcija kreni se pokreće kada korisnik klikne na sliku da je prikaže u punoj velični. kao što vidiš na početku "preloader" je animacija a "h" je text koji prikazuje procenat. Oboje postaju visible. Nakon toga loader učitava sliku koju dobija kroz"f" što potiče iz XML-a. nakon toga pokreće se funkcija progress. E sad meni niej jasno da li se ta funkcija uopšte pokrene pošto text "h" ne prikazuje ništa a što je najzanimljivije u retkim slučajevima se dešava da prikazuje i da radi sve noramalo. Probavao sam bio svakakve stvari i nijednom nisam došao do pravog problema. E da i primetio sam da nekad text "h" pokaže 100 pred kraj učitavanja.
gasjun Posted February 1, 2013 Report Posted February 1, 2013 ok ja bi to ovako uradio sad probaj i ti pa vidi da li sve sljaka kako treba... public function kreni(f:String){ preloader.visible = true; h.visible=true; h.text = ""; var mojLoader:Loader = new Loader(); var mojRequest:URLRequest = new URLRequest( f ); mojLoader.contentLoaderInfo.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, progres); mojLoader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.COMPLETE, kraj); mojLoader.load(mojRequest); } public function progres(event:ProgressEvent):void { var perc:Number = e.target.bytesLoaded / e.target.bytesTotal; h.text = Math.round(perc*100).toString(); } // a posle u sledecoj funkciji koja ti sledi kraj bih opet stavio public function kraj(event:Event):void { h.text = ""; probaj tako posto zbog neceg ima bug i to stalno radi pa javi da li se nesto promenilo a animaciju ostavi kako jeste. zboravih pa da dodam uvek kad zapocnes neku funkciju odma mozes da stavis trace npr trace("radi");
ratko995 Posted February 1, 2013 Author Report Posted February 1, 2013 pa fazon je što u sledećoj funkciji koja se kod mene isto zove kraj sam stavio isto što i ti....za trace znam i funkicija radi offline kao što sam rekao al kad je stavim na server ne znam kako mogu ja da vidim to trace....tako da jedino što si izmenio je redsoled eventListenera što sam i ja probavao :)
gasjun Posted February 1, 2013 Report Posted February 1, 2013 trace radi samo offline kako ti kazes :) ali ako radi off onda radi i online samo sto zbog necega brljavi nisam izmjenio raspored listenera samo sam dodao kao mali reset h.text = ""; da probas oce li se sto promenit ali sad vrtim tvoju galeriju i gledam. i svaki put kad sam isao na sledecu sliku pojavio mi se text i sve tako da kraja galerije i posle kad su pocele da se pojavlju ponovo od pocetka slike koje si vec video onda se text ne pojavljuje eto probaj klikni next pa opet back i nece biti texta i eto mislim da je u tome problem... da slike koje si vec otvarao ostaju nevidljive na stage i posle kad dodje red na njih se pojave i onda texta nema... jel imas komandu za brisanje slika sa stagea onih koje si vec otvorio nekad zna i tu da zulja? i jos jedno pitanje jeli da li citavu skriptu imas kao internu ili externu ?
ratko995 Posted February 1, 2013 Author Report Posted February 1, 2013 e što se tiče trace ja sam mislio da radi offline pošto se on prikazuje u flash output. Ne znam kako bih ja video u google chromeu output. E sad ovo što si rekao to ću videti da rešim. A komandu za brisanje slike ako misliš na removeChild onda imam. Jedino ako postoji druga komanda. E a sad pošto sam, kao što rekoh, nov u svetu programiranja ne znam šta znači interna ili externa skripta. Mogu ti reći samo da sam skriptu radio kao "object-oriented programming". Znači imam folder AS3 sa svim klasama tojest objektima i jednom glavnom koja ih sve okuplja.
gasjun Posted February 1, 2013 Report Posted February 1, 2013 da mislio sam na remove child da stavis pre nego sto napises sliku da je izbrise npr ako vec postoji da je izbrise posto svakako sledecim klikom ce se otvoriti nova if (kakosevecKodtebezove.numChildren == 1){ kakosevecKodtebezove.removeChildAt(0); } a za externu skriptu mislim npr include "kakomiseSkriptazove.as"; i posle mozes lakse da prepravljas kode :)
ratko995 Posted February 2, 2013 Author Report Posted February 2, 2013 misliš na import ne include? Ako je tako naravno da imam externu skriptu. A što se tiče ovog removeChild to imam al to je funkcija koja je tek posle ove. A kompjuter ti ne očitava slike koje si već otvorio iz razloga što ti se puni keš na browseru.
Recommended Posts