Jump to content

Recommended Posts

Pitanje za majstora: jesi li smrzavao bube prethodno pa iz odmrzavao i slikao ili si sve slikao "sa kuka" uzivo?

 

Oprema je odlicna, bilo bi lepo kad bi imali i ostale parametre fotografije, ISO, brzina, blenda, itd itd...

 

Kolega @unique93 je u pravu, nikad ne koristim smrzavanje insekata niti druge bezdusne metode.

 

Dakle ovako:

 

Canon 600D, MP-E65, MT-24EX, difuzer

f/5, 1/200, ISO 100, focus stacking od 19 fotografija

Koristio sam i tripod, a okidao sam zicanim okidacem. Leptir kojeg sam uhvatio na spavanju je izuzetno saradjivao tako da imam nekoliko f.stackinga od po 20-tak komada s tim sto je ovo najuspesniji (mozda bude jos jedan iz drugog ugla, ali moram da vidim kolikosu dobro odradjene fotke)

Link to post
Share on other sites

Jos jedan podatak kojeg sam se setio (jer je ovo fotkano pre par meseci) - ovo je prvi put da sam uspesno koristio Manfrotto sinu za fokusiranje http://www.bhphotovideo.com/c/product/5543...ng_Sliding.html

 

Interesantno je da se u kapljici sa leve strane oka vidi refrakcija pejzaza gde je sve fotkano. Kada se fotka okrene moze se videti plavo nebo i suva trava, a rekao bih i neko zbunje u daljini... :D

 

 

refrakcija_zps1ef26226.jpg

Link to post
Share on other sites

Reklamozder-Svi bi mi bili kraljevi da imamo takvu opremu, to nema veze sa njim, bitna je oprema...

 

Ne bih se slozio sa tobom! Meni je dostupna ova oprema koju koristi Devil+D700 i Nikor 105makro ali nemam to strpljenje i tu posvecenost pa su mi rezultati mnogo losiji.

Link to post
Share on other sites

Reklamozder, baš bih voleo da vidim neki tvoj rad iz oblasti koju preferira DeVil, naravno sa opremom koju poseduješ, čisto da vidimo kako ti to zamišljaš i vidiš makro fotografiju. Iz mog skromnog iskustva u makro fotografiji moram da kazem da je to mnoooogo zajebana disciplina i da traži specifično znanje, umešnost a pre svega posvećenost toj vrsti fotografije! Naravno da specifična oprema donosi bolje rezultate ali nabavka i ulaganje u istu samo govori o ljubavi nekoga prema toj vrsti fotografije. A DeVil nije od uvek imao opremu koju sada poseduje a uvek je imao sjajne macro fotografije. Uostalom njegovi stariji radovi sa opremom koja i ne spada u striktno macro opremu se mogu videti i ovde na Zoni. Ko hoće,može lepo da vidi napredak nekog ko je apsolutno posvećen nečemu što voli, u DeVilom slučaju macro fotografija, a tako je verovatno u svim sferama života, stalno učenje, eksperimentisanje i ulaganje u to u svakom pogledu! Mislim da tvoj komentar apsolutno nije na mestu, i nadam se da je samo posledica nepoznavalja te oblasti fotografije!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...