Zlatko_KG Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 Ne znam zašto si podvukao žutomrljaš ?
Goran St. Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 Moja greška, trebalo je da podvučem samo donji tekst. :D
ivan959 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Jedna pomalo radioaktivna zivotna prica :D : Helios MC 44M-4 58/2 KMZ Cena: 20,00 € Viđeno: 14 puta Dejan online Moj prvi SLR (sa 16 godina) bio je Zenit 12 sa BAŠ ovakvim objektivom, samo što nije bio MC (multi-coated). U to vreme mi je odlično radio posao. 30 years ago nudim vam izvanredan primerak ovog objektiva, konstrukcijski isti kao Carl Zeiss Biotar, ali nikako lošiji. Primerak je proizveden 1989 (s/n 89095645) u KMZ (Красногорский механический завод), najboljem ruskom proizvodjaču po mom mišljenju. Šta da vam kažem, bilo da ga uvrnete na vaš EOS digital, bilo na Sony NEX, vi ste kralj. Moćno staklo, briljantna oštrina, savršena reprodukcija boja, kao da ste dali 300 evra za objektiv. Sa crop faktorom od 1,6x ili 1,5, vi imate savršen, ali SAVRŠEN portretni objektiv od 87-93mm. Bokeh je, kao što ćete videti na mojim fotografijama, čisto ludilo. MC sloj izvanredno pojačava na ovom staklu oštrinu i kontrast. Priča se, a poznajući Ruski način razmišljanja verujem da je to tačno, da je MC sloj na ruskim objektivima jedinstven jer je napravljen od radioaktivnih materijala. Fotografije koje ću vam pokazati su mala igra dubinske oštrine (DOF) i jedan portret. Telo je bilo Canon EOS 20D. Objektiv je mint stanje, savršen kozmetički, mehanički i optički. I još jedna stvar: na celom svetu ne postoji za jedan objektiv bolji odnos cena-kvalitet.
Misko78 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Jedna pomalo radioaktivna zivotna prica :D : Helios MC 44M-4 58/2 KMZ Cena: 20,00 € Viđeno: 14 puta Dejan online Moj prvi SLR (sa 16 godina) bio je Zenit 12 sa BAŠ ovakvim objektivom, samo što nije bio MC (multi-coated). U to vreme mi je odlično radio posao. 30 years ago nudim vam izvanredan primerak ovog objektiva, konstrukcijski isti kao Carl Zeiss Biotar, ali nikako lošiji. Primerak je proizveden 1989 (s/n 89095645) u KMZ (Красногорский механический завод), najboljem ruskom proizvodjaču po mom mišljenju. Šta da vam kažem, bilo da ga uvrnete na vaš EOS digital, bilo na Sony NEX, vi ste kralj. Moćno staklo, briljantna oštrina, savršena reprodukcija boja, kao da ste dali 300 evra za objektiv. Sa crop faktorom od 1,6x ili 1,5, vi imate savršen, ali SAVRŠEN portretni objektiv od 87-93mm. Bokeh je, kao što ćete videti na mojim fotografijama, čisto ludilo. MC sloj izvanredno pojačava na ovom staklu oštrinu i kontrast. Priča se, a poznajući Ruski način razmišljanja verujem da je to tačno, da je MC sloj na ruskim objektivima jedinstven jer je napravljen od radioaktivnih materijala. Fotografije koje ću vam pokazati su mala igra dubinske oštrine (DOF) i jedan portret. Telo je bilo Canon EOS 20D. Objektiv je mint stanje, savršen kozmetički, mehanički i optički. I još jedna stvar: na celom svetu ne postoji za jedan objektiv bolji odnos cena-kvalitet. Da da to je pesnik kog sam pomenuo par strana iza.
ivan959 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Misko78, bas mi je to palo na pamet - covek je prava pesnicka dusa :D
Misko78 Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Misko78, bas mi je to palo na pamet - covek je prava pesnicka dusa :D Evo još malo od našeg pesnika. Postaje mi vrlo vrlo simpatičan. Zahvalan sam životu jer mi u ruke dolaze legendarni fotoaparati, čije smo slike 30 years ago, kao klinci, pokojni kum Proka i ja gledali u stranim fotografskim časopisima i uzdisali. Kako su naši Zeniti bili ružni i grbavi u poredjenju sa ovom lepoticom. Minolta XD7 (a. k. a. XD11 for US market) je, kao i sve legendarne kamere, bila prva u nečemu, a ova - u mnogo čemu. Ovo je istinska legenda, trendseter svog vremena, profesionalna sistem kamera, High-End Minoltine proizvodnje tog vremena. Na tržištu se pojavila 1977, kao strahovit kontra-udar Minolte na pojavu dve sjajne kamere, Olympusa OM2 i Pentaxa ME. Minolta XD7 sa čuvenim tihim, elektronski kontrolisanim zatvaračem. Prva kamera IKAD sa obe automatike i manuelnim modom. Zatvarač tražila. Podaci i o blendi i o ekspoziciji u tražilu. DUgme za kontrolu dubinske oštrine. Brdo vrhunskih MD i MC Rokkor objektiva, kao i sjajnih objektiva nezavisnih proizvodjača. Veliki izbor potpuno automatizovanih bliceva (za to vreme izvanredna brzina sinhronizacije blica 1/100sec, koja čak ni danas nije smešna), motora, vindera, okidača, i ostalih asesorija, čine je uz Canon F1 i Nikon F3 vrhunskom profi sistem kamerom. Da ne zaboravim, zatvarač od 1-1/1000sec, ISO 12-3200, korektura ekspozicije +-2, AE lock, mogućnost višestrukih ekspozicija. Savršenstvo. Ako želite da udjete na velika vrata u svet analogne fotografije, bolji izbor verovatno ne postoji. Stanje je 8/10. Uz Minoltu XD7 ide i odličan Tokina zoom 35-70/3,5-4,8 sa solidnim macro modom, u besprekornom kozmetičkom, mehaničkom (9/10) i optičkom (10/10) stanju. Trenutno na našem tržištu, kao savršen objektiv može da se kupi za smešne pare možda najbolji zoom ikad proizveden, Minolta MD 35-70/3,5 Macro. To bi uz ovaj aparat bilo savršeno, kao i svi Rokkor prajmovi, a moja preporuka bi bio jeftin a odličan Vivitar 200/3,5. Ovo je jedna od najboljih 35mm SLR kamera svih vremena, rame uz rame sa A1, F3. Volim široke objektive. Dugo sam koristio na FD telima izvanredni Canon FD 28/2,8 SSC. Najkorisnija stakla - odlični za pejzaže, za dogadjanja, street fotografiju, pa čak i za portrete. Neko vreme ga uopšte nisam skidao sa tela. A onda mi je do ruku došla ova Tokina RMC 24mm f2,8 saCanon FD mountom. Navrnuo sam je na A1 i bacio pogled sa moje terase. U susret su mi pohrlili oblaci, ulice, kuće, reka, ljudi, u susret mi je jurio ceo grad. Vizuelni šok! Ljubav na prvi pogled. Brutalno oštar, blistavih boja, svetlosno moćan, ma savršen. Čak i na blendi 2,8 oštrina u celom kadru kao žilet. Da se posečeš. Jeza. Stanje objektiva je 9/10. Ove fotografije nisam ja snimio, ali su snimljene ovim objektivom. Ocene na stručnim sajtovima i forumima su od odlično do izvanredno, mada sam ja sklon ovom drugom kraju. Moja preporuka, ovo je profi izbor. Cena je fiksna.
Goshke Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Da covek pozeli da kupi nesto od njega :D :D :D
ivan959 Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Lik je besmrtan :lol: :lol: :lol: Ceo život usud mi je u ruke gurao Canon. Istini za volju, nisam imao razlog da se bunim - od FTb, preko A1, EOS 50E, pa do digitalnih 10, 20, 40, 5D, svi su bili sjajni. Ja nisam navijač, fotograf sam po vokaciji, i znao sam da NIkon ni u čemu ne zaostaje, ali eto - nismo se sreli. Nikon D5000 sa 18-105/3,5-5,6 VR mi je stigao tog petka pre podne. Uopšte nisam imao vremena da da ga pogledam, jer sam se pakovao na svadbu kod druga za ceo život, Kreze, koji je sutradan u Kur-Salonu u Kraljevskoj Banji sinu pravio svadbu. Spakovao sam u ranac najneophodnije stvari i ustanovivši da je baterija na novom članu porodice puna, ubacio sam ga preko svega u ranac. Hteo sam da napravim na poklon drugu od kolevke par desetina fotografija različitih od onih svadbarskog fotografa. U autobusu Obrenovac - Loznica sam se upoznao sa novim prijateljem, na brzinu. Iako je sve bilo bitno različito u odnosu na ono na šta sam navikao, ipak mi je bilo sasvim blisko i razumljivo. Kur-Salon, subota, 10 sati ujutru. Doček, posluženje, odlazak po mladu, venčanje, venčanje u crkvi - na pola mi je signalizirao praznu bateriju posle 455 (? ! ) snimaka. Nekoliko ćete videti ovde. Uzgred, uvažavam ja testove silnih stručnjaka, koji u životu nisu ispucali fotografiju u stvarnom životu (real life), ali kada meni objektiv odradi ovakav posao, i ne ostavi me ni u jednoj situaciji na cedilu, ja samo kažem - alal vera! Ovaj Nikkor vredi svake pare. Moram da kažem da blic nisam upotrebio ni jedan jedini put. Telo i objektiv su u mint stanju, telo prešlo manje od 3000 okidanja. Objektiv bukvalno kao nov. Baterija, memorijska kartica od 4GB, punjač i daljinski okidač idu uz njega. Na sajtu www. axelfoto. com/ možete videti kompletan test ovog aparata na srpskom jeziku. Cena je fiksna.
yagodinac Posted October 15, 2013 Report Posted October 15, 2013 "Koristila sam ga ja licno za slikanje aukcija ali sam sad kupila noviji i ovaj prodajem" Kako li si ga tek sestro slatka koristila kad zadnji poklopac stavljaš napred preko objektiva :lol:
KizaTheDeath Posted October 15, 2013 Report Posted October 15, 2013 Joj :lol: A tek pitanja: Pozdrav!
vili Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Ne znam samo dal' je gluplje pitanje ili odgovor :huh:
MESSmedia Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 Ne znam zasto je ovaj gospodin "pesnicka dusa" kako ga nazvaste - ovdje?? Mislim, njegovi su oglasi SVE OSIM SMIJESNI. Vi ste, gospodo, izgleda izgubili iz vida (ako ste ikada uopste i imali) - osjecaj ciste ljubavi prema fotografiji, opremi ... ... Ja za sebe znam da - ne osjecam stvari kao nekad. Uzhasno sam zabrinut oko ekspozicije, suma, podesavanja ... oduzima mi vrijeme, zivce, ... a nerijetko i kadrove! Pritisak koji osjecam SMETA, i sve manje mi fotografija predstavlja UZITAK u, ... "apsolutnom" smislu. Sjecam se kada sam prije i-ha-haj godina ovdje na zoni izmedju ostalih mjesta trazio i najmanje tragove informacija o opremi, efektima, obradi ... Vracao se na teme po deset puta dnevno ... Nekako mi se taj vajb izgubio. Ovaj pomenuti gospodin ga, izgleda, ima trajno.
ivicat Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 S'obzirom da je rec o ovom aparatu iz 2004. godine, cena je jos uvek malo jaka. U aprilu je cena bila 279e a u zameni 350e
micko s16 Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 Sony NEX-F3 + 18-55/3,5-5,6 OSS - prodajem Malo je nezgodno re neto pametno o aktuelnom modelu o kome se na sve strane pie i govori. Mogu da vam kaem, idite na sajt dpreview i vidite ta tamo seru oni pametnjakovii. Iako je aparat kod njih ocenjen odlino, tu ima sranja koliko voli, naroito onaj deo o amaterkoj nameni ovog malog uda. ta drugo mogu da napiu ta piskarala, kad Sony nex-F3 ima vei IQ od njih. Ukratko, moji prvi utisci posle upoznavanja i fotografisanja ovim aparatom: Sony je ponovo pokazao zato je najvei. Sve to bi vam moglo pasti na um, a vezano je za fotografiju, Sony nex F3 ima, i sve to funkcionie tako da se mnogi, a naroito mirrorless aparati i Canona i Nikona i Olympusa mogu samo pokriti uima. Senzor je APS-c formata, rezolucija je 16MP, i fotografije su da sedne na dupe. Kvalitet slike na recimo ISO 3200 je takav da posrami dvocifrene Canone i Nikone. Kad pustite video zapis na velikom ekranu, kvalitet je kao da ste snimali profesionalnom filmskom kamerom. Posebna stavka, ni malo amaterska je to to za Sony postoje adapteri za sve mogue mounte, po vrlo niskoj ceni, tako da moete koristiti sve mogue manuelne objektive i za fotografiju i za video zapis. Pogledajte na sajtu www. planinatara. rs fotografije uvara Planine, Jovana Jaria, nainjene ovom kamerom, i zaboraviete i pomisao da ovo nije profesionalna kamera. Istini za volju, tamo gde su dobri DSLR u prednosti nad SONY nex-F3 je akciona i sportska fotografija, zbog svoje ergonomije, koncepcije i naina funkcionisanja. Aparat je potpuno nov, nije preao ni 500 snimaka, original pakovanje, pod garancijom, i 100 evra ispod cene. Cena: 390 € Email: ovdedejan@gmail.com Telefon: 0669107540 Oglas kreiran: 18.10.2013
Misko78 Posted October 18, 2013 Report Posted October 18, 2013 Svaki njegov oglas odiše svežinom kakva nije viđena na ovim prostorima. Upoznaš i predmet prodaje, malo istorije, čuješ za pokojnog Proku ili Kur-Salon. Genijalno, prvo što ujutru potražim na KP da li je izašao neki novi oglas.
Goran St. Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 Papir za fotografije, samo što na kutiji lepo, u prvom redu piše: Open in Dark Room Only Kao što se vidi na manjim fotografijama prodavac je pokazao kako taj papir izgleda ali ga je mrzelo da broji :D :D :D
Chegevara Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 Papir za fotografije, samo što na kutiji lepo, u prvom redu piše: Open in Dark Room Only Sjajno! :lol: :lol:
istankov Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 a koliko ima listova? koliko ima listova? :D :D
ivan959 Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 U vezi pesnika - lik je ocigledno jako inteligentan i vest trgovac. Ukapirao je kakva zvaka prolazi i zna da slozi srceparajucu pricu. Da ima uspeha vidi se po tome da ni jedan artikal ne oglasava dugo vec ih brzo proda. Jednostavno ima pacijenata koji padaju na njegovu pricu, sto se kaze ovce su za sisanje.
Abdee Posted October 19, 2013 Report Posted October 19, 2013 Na slicne price svakih nekoliko godina padnu milijuni primjeraka ljudi i ondak zaokruze broj na listicu i naprave srecne dobitnike stanova, audija i sl...
Rorschach Posted October 20, 2013 Report Posted October 20, 2013 Šta kažete za tog Mikija (tahus32@yahoo.com), jel muljator neki?
yagodinac Posted October 21, 2013 Report Posted October 21, 2013 Još jedan velemajstor opcije kloniranja. Integralni oglas je ovdenak, a screenshot vidite i sami:
Recommended Posts