Jump to content
Sign in to follow this  
majov

d7000 24 pal

Recommended Posts

Drugari imam problem sa materijalom koji je sniman na Nikonu d7000 u 24 pal modu. Slika mi se razliva, kao da je ukljucen motion blur... Manje vise poznat mi je "problem" sa tim izborom snimanja i sa konverzijom u 25, ono sto je interesantno je da sve radi ok dok ne importujem u Edius. Sta god pokusavao, nisam uspeo da unormalim sliku. Znaci sve je ok dok se ne uvuce klip u timeline, probao sam render u 25 pre same montaze, deinterlace, menjao fieldove sve... Magic bullet frames isto nije resio problem takodje. Ima neko neku ideju za konvertovanje s obzirom da nisam spreman da eksperimentisem sa drugim soft za montazu. Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

24p u 25p se vrsi tako sto se video ubrza za taj 1fps, sto mu dodje 5% brzine. Tako se rade svi filmovi za TV recimo. Onda neces imati nikakvog razlivanja od interpolacije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala keky probao. Bracinac, znam, tako bi trebalo, mada meni to sve malo sumnjivo. Cudno mi je to sto u 50% klipova sve ok radi dok god ne importujem u Edius timeline a ispostavilo se da 50% originalnih klipova ima problem i pre importa i u samom QT. Da li je moguce da je do samog fotoaparata? Mozda spora kartica? Lupam... Nikad nisam koristio d7000, na par mesta procitah da se problem javlja s vremena na vreme... U stvari je problem u tim svenkovima i kadrovima krupno sa subjektom koji nije statican. Nekih 40gb materijala - neupotrebljivo, to bas i nije s vremena na vreme. A bukvalno toliko je vidljivo da ne mozes ni kadar od sekunde da iskoristis. Upravo sam ekstraktovao frejmove, na svakom drugom, trecem frejmu ghostovi. Definitivno nije do konverzije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da nije do Edius-a i "saradnje" sa tim materijalom. Okaci jedan klip koji je najproblematicniji,mozda Sony Vegas nema tih problema,cisto probe radi. Imam iskustva sa D800 i materijalom koji je sniman u 29.97...javlja se flickering.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije nista mega poverljivo, to je nazalost vec izmontirano, problem je sto je taj d7k bio zaduzen za krupno i detalje dodaj tome jos i insistiranje stranke na nekim glupostima finalni rezultat izgleda krajnje siromasno, no dobro, covek se uci dok je ziv.

 

Ovo je iz ediusa seceno sa vidljivim problemom.

 

http://www.4shared.com/video/36KegE2W/PER_1954.html

 

Original file:

 

http://www.4shared.com/video/CKunePyG/PER_1954.html

 

Ono sto znam sada sigurno je da je kartica bila klase 6, sad, da l je to dovoljno za Nikon, nisam bas siguran. Prosli put kada je koriscen isti aparat imao je isti problem ali sam negde mislio da je problem u shutteru za koji sam posle saznao da je bio ispod 60 iz nekog razloga %!##$##!$%#! da ne lajem, ali opet kazem, ne u tolikoj meri i moglo je da se iskoristi nesto. I definitivno problem postoji u nekoj maloj meri i na originalnom materijalu ali postaje mnogo izrazeniji kada se ubaci u edius i posle eksporta. Cudno, 24p sirov prerendan u 25p iz bilo kog softa je kao ok dok se ne ubaci u 25p projekat. Od kada sam imao problem sa materijalom sa 335 sony i instalirao gomilu gluposti, nisam vise siguran ni da li je ono sto jednostavno samo pustim iz QT verodostojno, to mi je najveci problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nije valjda da treba da se logujem da bih skinuo fajove? :)

 

To je onda nesto novo... I meni trazi. O.O

 

 

Upnucu na neko drugo mesto... bah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...