Jump to content

The Gift Bend - Plakat

Leon
 Share

Recommended Posts

Dugo, baš dugo ništa okačio nisam na DZ u ovom podforumu.

Ovo je jedna od poslednjih stvari koje sam uradio, plakat za svirku vrlo dragog/dragih prijatelja

i možda subjektivno, najboljeg cover benda na ovim prostorima i šire.

Logo sam im isto uradio, ovo je glavni logo.

Postoji još jedan, drugačiji, koji se koristi samo u posebnim prilikama, uglavnom kao podrška, bg patern,...

CxSnF.jpg

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nije mogao desnije, levlje ne postoji ništa. :)

Kadar fotografije koju sam iskoristio je takav sa leve strane.

Ako misliš da logo stilski odudara od benda, stila i muzike koju sviraju, prilično sam čvrstog uverenja da grešiš i

da je u pitanju stvar navike. Otišao bi toliko daleko da bi možda i tvrdio da plakat više odudara nego logo, koliko sam

siguran da je logo savršen za njih.

Facebook - The Gift bend

Pogledaj kako logo radi u zaglavlju.

Naterao si me da okačim i drugi, pomoćni logo.

Nije nova stvar da jedan deo populacije misli da je pomoćni logo bolji, a nije. :)

LYlVs.jpg

:) Dobro, kritika oko logotipa primljena.

Kad stignem, potrudiću se da analiziram detaljno šta je to što ih možda čini toliko slabim,

iako se, kad je u pitanju glavni logo, neslažemo uopšte, ali to celoj priči daje zanimljiv ton i motiv da ga detaljno analiziram.

Za kompoziciju se isto neslažemo, mislim da je kadar jako dobar i u originalu, prilično stamen i zakucan,

a odstupanje kadra na plakatu od originala je neprimetno.

"Pravilo porteta" - ispred figure više prostora, nikako ne važi i za plakat.

:) Dobro, kritika oko logotipa primljena.

Kad stignem, potrudiću se da analiziram detaljno šta je to što ih možda čini toliko slabim,

iako se, kad je u pitanju glavni logo, neslažemo uopšte, ali to celoj priči daje zanimljiv ton i motiv da ga detaljno analiziram.

Nije kritika, više glasno razmišljanje.... jednostavno ne vidim nikavu posebnost u njima, deluju kao da si imao 15 minuta vremena i kao, to je to. I moram da priznam, koncept pomoćnog logotipa uopšte ne razumem. Kada se koristi? Zbog čega...

Za kompoziciju se isto neslažemo, mislim da je kadar jako dobar i u originalu, prilično stamen i zakucan,

a odstupanje kadra na plakatu od originala je neprimetno.

Da, ali je on u položaju i ulozi koja zahteva dinamiku a ne zakucanost.

"Pravilo porteta" - ispred figure više prostora, nikako ne važi i za plakat.

To nije pravilo portreta nego stvar psihologije, zato se primenjuje na sve* što razumne osobe posmatraju. :)

*Naravno, podrazumeva se i kršenje ovog "pravila" kada se želi određeni efekat, ali mislim da to nije ovde slučaj.

Razumemo se u potpunosti oko "kritike", :) naveo si me na ponovno razmišljanje o njima i to je super OK.

Pomoćni logo, nazovimo ga tako jer sam ga u startu i ja tako nazvao, postoji isključivo kao podrška materijalu koji bi mogao da bude potreban bendu. (ovo zvuči kao da pričamo o Stonesima, Floydima, ... al ajde :) )

Odlučio sam da ga zadržim u životu iz par razloga: ne može da smeta, može da pomogne; daje zanimljiv kontrast glavnom; u toj, floralnoj formi, postoji nešto što je povezano sa bendom, mislim na stil, atmosferu... iako! je glavni logo suštinski potpuno drugačiji.

Pogledaj zaglavlje FB strane -> pozadina... bez obzira što se na tom primeru jedva naslućuje.

...Da, ali je on u položaju i ulozi koja zahteva dinamiku a ne zakucanost.

On je na ovoj fotografiji u položaju "držim se za majk (Mic)" i najverovatnije je uhvaćen dok

peva Peter Murphy-ja, jer je inače svuda po bini, među devojkama i to.

Sama poza je stamena, i ono malo dinamike daje blaga dijagonala položaja njegovog tela i jedna kontra dijagonala.

Da li je izbor fotografije mogao da bude drugačiji, gde je on u pokretu, to je nešto drugo,

i o tome bi se moglo pričati: da li ima dobra fotografija u pokretu; ako ima, da li koristiti statičniju ili dinamičniju i zašto...itd. Ovo je tad bio 99% jedini dobar izbor. I u estetskom i u tehničkom smislu fotografije.

...

To nije pravilo portreta nego stvar psihologije, zato se primenjuje na sve* što razumne osobe posmatraju. smile.gif

*Naravno, podrazumeva se i kršenje ovog "pravila" kada se želi određeni efekat, ali mislim da to nije ovde slučaj.

Naravno, razumemo se, zato sam i stavio pod navodnike,

a naziv je verujem došao iz akademskih dana i časova crtanja i slikanja.

Bez obzira na to, mislim da mu je glava na sasvim OK mestu, u odnosu na format, i ostale elemente.

Pozdrav!

Plakat je solidan. Ja ću o detaljima :)

Na plakatu se vidi da nije rađen po gridu. (Možda i ne moraš)

1. Meni smeta premaleno odstojanje između kolona.

To rastojanje neka ti bude isto kao i sama veličina jedne linije teksta.

2. Route 66 pomjeri tako da donja linija riječi bude u ravni sa "The Gift"

a "13. januar" povećaj tako da veličina bude jednaka/ista kao i tri linije teksta.

Dosta pismenije će da izgleda :)

Nadam se da sam pomogao koliko toliko :)

Pozdrav

Banjalučanine,

prilično si siguran u to što pišeš, bila bi mi čast da mi odgovoriš na sledeća pitanja:

0. Kako se vidi da plakat nije rađen po gridu, i po kom gridu nije rađen?

Navedi mi recimo 3 grida, pomoćićeš mi puno.

1. Meni ne smeta, pokazalo se u radu da razmak između "kolona" koji predlažeš

samo razbija donji deo plakata i da je prevelik.

2. Koji je razlog pomeranja teksta "Route 66" tamo gde si predložio i

isto, koji je razlog povećavanja teksta "13. januar" kako si predložio?

Pogledaj ponovo šta si napisao pod broj 2. a zatim pogledaj plakat ponovo,

ovaj put ozbiljnije i pronađi u čemu je problem u tome što si napisao.

O pismenosti nećemo diskutovati ti i ja, nema smisla.

Nažalost nisi pomogao, ali verujem da ćeš pomoći kad mi odgovoriš na pitanja.

Unapred sam ti zahvalan.

(Laičko mišljenje)

Mislim da mnogo štrči bela boja znaka na plakatu. Probaj samo outline u beloj ili nekoj drugoj boji, nešto kao natpis na neonskim reklamama.

3D oblik slova vidim u slovima "I" i "F", a ne vidim, ili ga nema u slovima "G" i "T" ili, pak, ima ali u manjoj meri u odnosu na slova "I" i "F" ( B) ).

Probaj nemoguće (ili barem tako meni sada izgleda), a to je The Gift u smislu talenat/dar, u ovom slučaju za muziku. Probaj.

• 1 month later...