Jump to content
slobodnatema

Multifoto efekat

Recommended Posts

Društvo, da li znate kojim se plaginom može izvesti da od nekoliko stotina ili hiljada fotografija (na ulazu), Photoshop ili After Effects generiše jednu fotografiju (na izlazu)? Viđali ste verovatno taj efekat u nekim reklamama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negovane, evo baš probah da pronađem na YouTube-tu ono čega se sećam - beše to špica za jednu versku tv-emisiju emitovanu na RTS-u, gde je od mnoštva fotografija formirana fotografija, zapravo ikona Isusa Hrista.

Nisam pronašao špicu, ali nema ni veze, jer je Vizantija odgovorio. Hvala Vizantija puno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Fro, a evo i razloga zbog kojih ovo tražim..

 

Kao novinar poslednjih pet godina snimao sam jednu TV emisiju (Slobodna tema) emitovanu na Televiziji Vojvodine. Tokom tog perioda stalno sam sa sobom na teren nosio svoj Fuji Finepix S7000 i ono vreme kada kolega snimatelj beleži dogovorene kadrove za pokrivanje priče, ja bih fotkao tako neke zanimljive momente, detalje, uglavnom stajavši mu iza leđa, trudivši se da mi je u kadru on, kamera i ono što snima...

Nakupilo se puno, puno fotki, toliko da je u jednom momentu arhiva na neki način sama po sebi postala apsurd, jer posao mi nikako nije dozvoljavao da se posvetim sortiranju fotografija i osmišljavanju šta bi i kako bi s njima. Zapravo, i dan danas kada imam vremena i nisam u toj priči, ja jednostavno ne mogu da se nakanim i potrošim ko zna koliko dana za nešto što bi realno bilo gubljenje vremena.

 

Zato bi možda, a to mi je palo na pamet, ovo moglo da se iskoristi kao foto-materijal za... Pa sad, ima tu raznih ideja, od kojih je jedna da od fotki napravim već postojeći logo emisije ili tako nešto,videću :)

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Program sa kojim sam dobio ovu fotografiju zove se Foto-Mosaic. Odredis izlaznu i od zadatih to dobijes. Naravno sto je vise zadatih fotografija bolja je rezolucija ili prikaz izlazne fotografije.

 

Primjer Lola_zps2c454f19.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala najlepše Joyce!

 

Ono što bih takođe voleo je da postoji mogućnost da se krajnji rezultat snimi u PSB-u, PSD-u, TIFF-u ili tako nekom formatu koji bi svaku fotografiju korišćenu u procesu snimio kao poseban lejer, a to bi omogućilo da se završni rad animira u After Effects-u.

Pošto je reč o ogromnom broju fajlova koji bi učestvovali u projektu, to bi se lakše moglo izvesti pomoću nekakve skripte, nego ručno, fajl po fajl. Ali dobro, smernice su tu, pa sad treba videti je li to moguće pomoću ovoga što ste mi preporučili, a i ako nije, lakše je do cilja doći kada te upute. :)

 

Hvala drugar's!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...