Jump to content

Cena Adobe CS


nosidam
 Share

Recommended Posts

Ovo su sve CS6 opcije. Dobices i Mac i Windows verziju ako uzmes CS6 (tako je bar u Americi). Cisto da se zna, Adobe daje ogromne popuste studentima. Jos nize cijene se cesto mogu naci od drugih preporodavaca. Ja sam recimo uvijek uzimao Adobe software ovdje .

Ne znam da li se Srpske skole kvalifikuju za ove popuste, ali znam da se mnoge Evropske skole/zemlje kvalifikuju. Tebi preporucujem da ne kupujes direktno od Adobe-a jer ces tu platiti punu maloprodajnu cijenu. Amazon, ebay, ili neki drugi sajtovi imaju nize cijene.

Link to comment
Share on other sites

Sto Exp. rece, treba samo proveriti da li kao student kupujes licencu koju mozes koristiti u komercijalne svrhe, a ne samo u edukacione.

 

Razlike izmedju komercijalne i studentske verzije:

- Ne mozes kupiti "upgrade" na slijedecu verziju ako imas studenstsku;

- Ne smijes prodati nikome tu kopiju. Ja sam neznajuci pokusao da je prodam na eBay-u, eBay me skontao i prijavio me Adobe-u. Uspio sam to rijesiti bez problema, ali je cinjenica da sam bio "uhvacen". Drugim rijecima, kada kupis to, tvoje je za vijek vijekova.

 

 

Studentska verzija se moze koristiti u komercijalne svrhe, ali da bi legalno kupio studentsku verziju moras biti student. Vecina zavrsi skolu jednog dana. Ne bi imalo smisla da ta licenca prestane vaziti po zavrsetku studija. Onda to i ne bi bio neki popust. Puno ljudi kupuje studentske verzije preko studenata, pa ih onda regstruje na te studente, sto je protivno Adobe propisima ali mnogi to danas i rade.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Fora i Prevara je zapravo citav Adobe sistem.

Sad htjedoh da pocnem temu o CC i registraciji, ali vidjeh ovu, pa rekoh, to je otprilike - to.

 

Dakle, vec neko vrijeme se pripremam za totalnu legalizaciju softvera na mom racunaru. Tih 49.99$ je ok cifra koju ZELIM da platim. Evropljani su prosli cc placali nesto vise, no, ne nadjoh informaciju za ovaj novi CC.

 

Od prije po sata pokusavam da napravim CC nalog i skinem try verzije. Pa da vidim dje sam, i kako sve to funkcionise.

Posto sam napravio Adobe Id, kao stavka 4 mi iskoci obavjestenje da adobe CC nije dostupan u mojoj zemlji i regionu. Da li zelim da me OBAVIJESTE kada bude dostupan? Jok, ne zelim. Vec ste se pokazali, americki korporativni smradovi!

 

Podjoh na moj cc account. Vele, imam 1 GB prostora, i mogu skinuti try verzije. 'ajde da probam, da vidim sta propushtam.

Dakle, skidati se MORA preko AdobeApplicationManager-a. 'ajde-de, skidam AAM, instaliram, logujem se teknapravljenim adobe id-jem, ovaj aam nesto premislja, radi, kuva i iskoci mi poslije nekih minut - lista programa.

Ne lista CC softvera, nego ovoga cs6 koji imam instaliran, veli svuda: Up to date. Na par aplikacija koje nemam, veli: Try, ili Download (posto ih je nekoliko besplatno). A adobe CC??? Nema nista od downloada. Nista od probe.

Mozda zato sto svakako ne mogu da KUPIM taj softver.

Bas su uvidjajni, ne zele da mi "vade mast", "pare ochi" i sl.

Katastrofa.

Ne mozes da platis ni kad 'oces. Zato sto smo gradjani nizheg reda. ???

Trenutno osjecam potrebu da im napakostim.

Makar time da NIKADA VISE I NE POKUSAM da platim uslugu, i da se POTRUDIM DA STO VISE RASIRIM piratske verzije adobea.

 

Polazem velike nade u hack komune da ce ih (Adobe) probiti, Od moje zelje da legalizujem alate nije ostalo nista.

Link to comment
Share on other sites

Nadjoh u EXTREME-u ponudu za CCT (Creative Cloud For Teams)

Vele 91 euro mjesecno, a 52 na promo ponudi do 31.08.

Hm.

I za cijenu i za IMANJE opcije da se kupi.

Cekam njihov odgovor, jer Adobe smatra da ja NE MOGU da kupim CC u ovom regionu, pa ne znam odakle im i kako.

A CCT - pitah je li to varijanta da licenca vazi za vise racunara, i moraju li legalno biti tim (ono, u okviru firme ...). Pa ako mi odgovore potvrdno, da se skupimo pa podijelimo licencu?? :{D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

^ Bezveze si bacio pare... Zašto?

 

1. Ako si kao fizičko lice kupio software, to je u Srbiji potpuno nepotrebno. Da bi ti bilo ko preturao po tvom ličnom kompjuteru i tražio nelegalan software, potreban mu je sudski nalog. Zbog toga, nikom od inspektora ne pada na pamet da se bakću sa fizičkim licima već samo firmama, za koje im ne treba nikakav nalog. Iako ovo omogućava procvat piraterije i to svi znaju, ništa se duže tu neće promeniti.

 

2. Ako si pravno lice i dalje češ odgovarati pred zakonom. Državu ne zanima tvoj odnos sa firmom Adobe, tj. osnov kako po kom ai došao do software-a, već samo da li si platio porez (PDV), ako nisi platio porez, to je prekršaj, jer je u pitanju mala suma, ali je kazna za to, čini mi se, minimalno 100.000 din. Ja, recimo, već godinama dobijam Adobe software na poklon, kao njihov partner. Ali, dok ne platim porez na poklon, moj software nije legalan.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

nedavno mi nesto PS istekao (krek provaljen ili sta vec) na Mac-u i to po Marfijevom zakonu bas kad najmanje treba , posle zavrsenog fotkanaj i umesto da odmah dignem fotke ...paja .... poludeo sam ...na terenu sam bio i nema cekanja da dodjem kuci i tralalla.... e zato nisam bacio pare ;) realno ovo spickamo u kafani svaki dan a da se ne okrenemo ...800 i kusur dinara ...smesno i vise nego prihvatljivo ...

 

P.S. evo vili u istom trenutku kad i ja napisao al u dve reci :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Upravo sam pazario za 9,99. Imao sam Adobe ID ali mi je prijavljivao da ne mogu da pazarim iz Srbije i tu adresu nije moguce izmeniti.

 

Izaberete opciju kreiranja novog Adobe ID-a (sa drugom mail adresom; ako je nemate napravite novu) i kada unosite drzavu upisete US i izaberite neku adresu sa Google Maps. Kliknite na neku ulicu i sa strane vam izbacuje tacnu adresu sa postanskim brojem (CA 94110; kopirate samo broj). Kopirate sve te podatke u registraciju, unesete podatke kartice i naplata prolazi.

 

Puno srece u koriscenju legalnog programa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...