Jump to content

PRAVILA OGLAŠAVANJA


Christopher Carrion
 Share

Recommended Posts

1. Da biste postavili oglas, morate imati minimum 30 (trideset) postova.

Ovde se misli na korisne komentare a ne na postove poput "LOL", "super", "wow", :) , "brawo" i slične, koji će dovesti do toga da budete udaljeni sa foruma.

 

2. Obavezno je u naslovu teme navesti šta se prodaje, što je moguće preciznije (npr. "Objektiv Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM"). Ako se prodaje više opreme, onda navesti opisno (npr. "Nikon objektivi, Manfrotto stativ i Kata ranac").

Podnaslov koristite za davanje dodatnih informacija (cene, lokacije, stanja opreme). U vašem je interesu da naslov i podnaslov teme budu što informativniji.

Primer lošeg naslova: "Crko mi homokinetički zglob na Puntu pa sad moram da prodam opremu..."

 

3. Oglas mora imati veze sa fotografijom, odnosno fotografskom opremom.

Pod fotografskom opremom se podrazumeva:

-Digitalni i analogni aparati bilo koje vrste i formata

-Objektivi

-Stativi

-Memorijske kartice/card reader-i

-Torbe za foto opremu

-Filteri

-Blicevi

-Baterije

-Ostali sitni dodaci

 

4. Obavezno je postavljanje početne cene, kao i lokacije opreme. Poželjno navesti da li ste saglasni za slanje kuririma ili neki drugi vid preuzimanja osim ličnog.

 

5. Prodaja tuđe opreme je dozvoljena isključivo ako vi garantujete za nju.

 

6. Ponovno postavljanje istog ili novog oglasa moguće je tek nakon 15 dana. Svako postavljanje oglasa pre isteka tog roka biće obrisano.

 

7. Nije dozvoljeno "bumpovanje" oglasa (ponovno postovanje da bi se oglas pojavio na vrhu strane) ukoliko je neka od stavki prodata ili je došlo do korekcije cene. Izmene možete uraditi tek nakon 15 dana.

 

8. Oglasi stariji od mesec dana će biti obrisani.

 

9. U opisu opreme, navedite stanje opreme (za DLSR aparate je poželjno navesti broj okidanja ukoliko je poznat). Za 3rd party proizvođače objektiva i opreme, tj. one koji proizvode opremu za više sistema, obavezno navesti o kom sistemu se radi.

 

10. Veličina fotografija opreme koju prodajete ne sme biti veća od 680px po dužoj strani (i tako je forum smanji na tu veličinu ukoliko je veća). Možete postaviti maksimum dve fotografije po proizvodu. Kome su potrebne veće fotografije ili više fotografija iste može tražiti od postavljača oglasa putem privatne poruke ili email-a.

 

Pored ovoga obratite pažnju i na sledeće:

 

11. Ukoliko želite da kontaktirate prodavca/kupca učinite to isključivo putem PM-a, e-maila, telefona ili nekog drugog kontakta kojeg je oglašivač ostavio, ali nikako nemojte postavljati pitanja u samoj temi.

 

12. Komentari na oglas, komentari na komentare, OT, komentari na OT, komentari na pravila postavljanja oglasa će biti brisani.

 

13. Nije dozvoljeno postavljanje linkova ka drugim sajtovima i forumima za prodaju/iznajmljivanje/aukcije.

 

 

14. Nakon sto ste prodali ili kupili opremu iz oglasa, molimo vas da prijavite urednicima kako bi se oglas sklonio iz liste, pomocu istoimenog dugmeta:

 

4VeZbi2.png

 

NE replicirajte u temi jer se time potpuno bespotrebno podize tema koja i onako nema smisla jer je oprema vec prodata/kupljena.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...