Jump to content

repetitio

rastamon
 Share

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Malo je blaga reč :D

nije da se vadim, al' bilo je malo prirodno podesponirano ... u stvari, ovo su bili poslednji zraci zalaska negde tamo preko brda ... zbog toga je svetlo bilo jako čudno, neka crvenkasta izmaglica ... e sad, ja sam pokušao da je ulovim , i činilo mi se sinoć dok sam razvijao u LRu da sam to i uspeo ...

možda je ovako bolje ? mor-1-5108.jpg

vladizo, molim za malo koncentracije, odgovor na tvoje pitanje nalazi se na jednoj od prethodnih stranica :P

Nije to mađenta, no crvena izmaglica ozgo ... i ovako je zaista bilo ... Sve se može (dobro, skoro sve) naknadno namincati ...

E sad, ja sam ovde subjektivan, ali bih baš voleo da vidim kako je ti vidiš ... daj neki mail na PP da ti pustim raw, pa je postavi ovde kad je razviješ ;)

Kao što rekoh, malo je blaga reč :D

Nego nismo se razumeli, ja svo vreme govorim o druge dve, ne o ovoj sa ostrvcetom mahovine ...

Od ove dve što si postavio drugu možeš slobodno da obrišeš ... prva mi je ok ... evo do čega sam ja došao nakon rekalibracije monitora mor-1-5083.jpg

Eee, tako je vec bolje. :)

I da, nismo se razumeli, za jacu obradu sam mislio za prvu (koja uopste nije neophodna a i neprirodna je), a za druge dve samo da su svetlije i da se ukloni ta magenta koju vidim, a i brojevi kazu da je ima malo, da bi sneg bio sto cistije beo.

Ni meni nije kalibrisan monitor, ali posle odokativne metode obavezno pogledam histogram.

Opet se nismo razumeli :D moj jeste kalibrisan, a od juče i rekalibrisan ... bilo je isteklo vreme za rekalibraciju poodavno, al' ja sam to po običaju ignoriir'o :)

I da ima magente, i tako treba i da ostane, jer je bilo magentičasto zbog zalaska :P mor-5104.jpg

imam naravno i ne magentaste snimke, načinjene desetak minuta pre ovih ;)

u stvari, ti si tu magentu video, ne ja ... meni je u tom momentu više ličilo na neku pink-oranž nijansu ...

Opet se nismo razumeli :D

Hahahha, (koja zbrka) ma ja sam tebe sve razumeo... :lol:

Ni meni nije kalibrisan monitor, ali posle odokativne metode obavezno pogledam histogram.

Procitao sam da si ga rekalibrisao, a ovo se odnosilo na trenutke pre nego sto si to uradio + info da moj nije ni sad + info da uvek pogledas histogram (ne znaci da treba da skidas magentu, vec da vidis da li je stvarno ima vishe ili ne) :)

I da ima magente, i tako treba i da ostane, jer je bilo magentičasto zbog zalaska :P

Znam, vec si rekao gore,

Nije to mađenta, no crvena izmaglica ozgo ... i ovako je zaista bilo ...
i to sam razumeo, nego onako kazem sta sam primetio (nabrajam).

Ma sve je ok. :lol:

U svakom slucaju, sada je fotka mnogo bolja, jedino sto se malo tekstura snega izgubila, mozda za nijansu smanjiti highlight-se (i malo si je secnuo sad) :D

'Vako nesto

2rptkr8.jpg

Mada, mrsimo mooda obojica za sitne pare :)

• 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 years later...

Sad gledam, ko ne zna ne bi ni mogao da provali gde su ... postavio sam na flickru oznaku ...

post-36569-1575741601_thumb.jpg

Fotka je krš, krop 100%, f/16 i 1/2s :D Zaista su me zatekle, nisam ih očekivao na tom mestu u sred bela dana ... Aparat bio na tronošcu, na njemu 24-70, a ranac sa drugim telom i zumom naravno odložen nekoliko koraka dalje ... I dok sam ja stigao do njega, odošeee ...