Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dragi moji, jos pre nekoliko vekova, predlozio sam za nas na foto forumima da se uvedu nekakvi foto alerti. Taj predlog je naisao na odobravanje i postoji takva tema u foto forumima. Medjutim, alert i nije bas alert ako se mora ulogovati, uci na sajt, naci temu, i na toj temi naci neku poruku od pre 10 dana. Alert onda malo gubi smisao.

Sta je moje pitanje:

Da li postoji nacin, software, aplikacija, ekstenzija za ovakav forum ili samostalna, kojia bi mogla da siba foto alerte na sms svim korisnicima koji to pozele. Nesto kao supskripcija za newsletter, al na ustvari da je sms. Supskripcija za pracenje teme je super, al opet... mailovi se gledaju povremeno, a sms stigne odmah u vugla.

Sta bi ja voleo i mislim da bi voleli mnogi na zoni:

Case scenario. Dobijam smsove od dizajnzone.

Neu3no, dobio si 3 SMS od Dizajnzona - Photoalerts.

sms 1: Danas je izlozba ta i ta tu i tu.

sms 2: U 15:00H se desilo to i to na tom i tom mestu. Ko je blizu neka pozuri sa fotoaparatom da fotka.

sms 3: U 18:00h okupljanje tih i tih ko je blizu sa fotoaparatom neka fotka.

Novi post na temi photoalerts salje svima sms sa tim postom.

Sta mislite?

Posted

Tema ima, al nije zazivela. http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=7430

Poslednji post je iz aprila 2011.

Kad bi je svi svakodnevno punili, mozda bi bilo malkice zivlje. Al ostaje taj problem sa emailovima.

I njih pogledam povremeno. Mogu ja na telefonu da namestim da mi iskace kad dobijem mail, pa onda ucitavaj mailove.

Ovako bi bilo jednostavno. Bez mnogo pravila. Vidis ili saznas za nesto zanimljivo i sibnes post u temu. Svi dobiju sms.

Najblizi sa fotoaparatima dobiju priliku da skljocnu dobru fotku.

Posted

koliko košta da se pošalje 100 sms-ova?

pa tako svaki dan koliko puta?

pa ko zna koliku puta koliko puta?

nije to mala lova, ko će to da finansira?

ideja je ok, al zaista mislim da nema šanse da se realizuje tek tako

Posted

Danas vecina telefona ima opciju primanja emailova - i eto resenja.

Ne znam da li ovaj forum ima opciju pracenje teme putem emaila, a ako nema 100% postoji neki plugin za tako nesto i eto resenja. U svakom slucaju koriscenje emaila je skoro dzabe, a radi isto to.

Drugo resenje - Tviter.

Posted

Ovaj forum ima opciju pracenja tema i obavestava o svakom novom postu. U pocetku sam to koristio, al na gmailu se svaki novi mail zapravo ucitava u jedan koji stize od dizajnzone, subjekt ne govori o cemu se radi (Obaveštenje o odgovoru ( Dizajn Zona )), a sadrzaj je doista samo obavestenje da postoji odgovor na temu i link ka istoj.

Twitter vidis, nije losa ideja. Al problem sa tviterom je sto to onda jedan covek mora da vodi.

Sem ako...

...ne postoji nacin da svaki novi post u temi Photo Alerts se na neki nacin posalje u tweet. Zna neko?

Posted

To sto se na Gmail ucitava u jedan se zove Conversation View i moze da se iskljuci.

Sto se tice tvitera...ako postoji opcija automatskog slanja kroz RSS, ne vidim zasto ne bi postojala i za Tviter. A i ako ne postoji, to ne bi trebalo da bude problem da se isprogramira.

Posted

Oh ne nikad! :lol:

Ova ideja mi je pala na pamet danas kad sam video tu nlo tackicu. Hteo sam sve da vas nekako obavestim pa da svi okrenemo objektive u to cudo. Brzina je veoma vazna jer to traje par minuta i ode.

Posted

zasto moras da koristis servis da bi znao kako funkcionise?

Dobar deo ljudi ima smartfone a na njima dobijas mail istog trenutka kada neko odgovori u temi na koju si se prijavio. Samo bi jos falilo da automaCki to ode na tviter, SMS, MMS a naravno na FB se doda status "Neko mi je upravo odgovorio u temi"...

Posted

:)

Slobodno me banuj druze. Evo da ti dam povoda.

Evo clanak koji je okacio Rumun u koji je obrisan pa procitaj i sam donesi procenu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy...p;nav_id=658528

Obanin naucni savetnik PJ Holdren je priznao da se eksperimentise u pokusaju da se zaustavi globalno zagrevanje, navodeci da nije opasno po ljude. Doduse, tek posle 10 godina negiranja da taj eksperiment uopste postoji. Sad ce 10 godina negiranja da je opasno po zdravlje ljudi. A kako smo se domogli dokumenata americke vojske, zakljucili smo da je taj eksperiment itekako opasan za ljude i to toliko opasan da je jedino objasnjenje da je zapravo usmeren protiv ljudi, a ne protiv vremena.

Photo alerti su mogli da se iskoriste za upozorenje i poziv na fotografisanje kad krenu "napadi", mada bi ja bio najsrecniji da su se koristili za neke lepe stvari. To sto lepih stvari nema toliko, ne znaci da cu da zatvaram oci pred ruznim stvarima i da se pokrivam usima da ne cujem.

Servis https://ifttt.com/ je mogao da poveze Photo Alerts sa biko kom akcijom na forumu.

Znas li otkad sam na dizajnzoni? Pa jedno... 7 godina. Jedini razlog zbog kojeg sam hteo ovo da podelim za zonashima je iz ljubavi i sto bi mnogi mogli profesionalno i licno da se angazuju po pitanju. Ne mogu da kazem da mi nece nedostajati dizajnzona, al svakako mi ne imponuje da budem na forumu na kom se gusi sloboda govora. Banuj me slobodno. Banujuci mene gusis osnovnu slobodu govora. I to veoma pristojnog.

Ja sam osetio podrsku ovde i to od najdrazih mi foto zonasha, a meni je to najveca nagrada.

Posted

Nemam nikakvu želju da te banujem...

Maliciozan si i provociraš komentarima o cenzuri na DZ a dobro znaš da su uklonjene samo poruke koje su bile u direktnoj vezi sa tvojim teorijama zavere. Više puta ti je objašnjeno da ovo nije forum namenjen takvoj vrsti prosvećivanja i zamoljen si da više ne postuješ o tome. Krajnje je nekorektno da član koji je 7 godina na forumu ne pokazuje nikakvo uvažavanje pravila tog istog foruma i dalje kači sadržaje za koje je upozoren da nisu dozvoljeni.

I sad, nakon svega toga, mi se ovde bavimo cenzurom i šikaniramo te?

Posted

Oprosti nisam hteo da ispadnem maliciozan, niti da provociram.

Ako se slažeš da ovo više nije teorija zavere jer su vest objavile sve naše velike medijske kuće, onda je sve ok.

Doduše...nema onda ni povoda da nastavimo da pričamo o tome.

Dosadno je.

Posted

Ako se slažeš da ovo više nije teorija zavere jer su vest objavile sve naše velike medijske kuće, onda je sve ok.

Dosadno je.

To si napisao već jedno 20 puta do sada koliko sam samo ja kao neko nov ovde primetio. Napišeš "ali neću o tome", pa onda opet smaraš sa tim nebulozama nakon par postova. Možda da malo smanjiš te "smešne pljuge" koje si nekoliko puta do sada pominjao, šta misliš? Ili da zabraniš sebi pristup netu ako si under the influence?

Posted

;) Smešne pljuge su bila šala.

Bitno je da nema zabrane.

Bitno je da su u photo alertsima.

Bitno je da se mi vratimo našim svakodnevnim stvarima, a da se ovom temom bave stručni ljudi, naučnici, lekari, toksikolozi, vojska, vojno bezbednosne agencije, i na kraju krajeva policija.

Ako smo kao fotografi malo zakazali u Surveilance modu, nadoknadićemo.

Posted

Dosadno je.

Jedini koji je ovde dosadan si ti. Tacnije, ne dosadan, nego strasno naporan.

Ako ne budes prekinuo, stvarno ces na neko vreme izgubiti mogucnost slobodnog pisanja ovde.

Btw, "velike medijske kuce" objavljuju svakakve gluposti, pa zasto nebi i ovo. A ako su tebi one reper za istinu, zalim te, iskreno.