Jump to content

Recommended Posts

• Replies 624
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Djeluje vrlo dobro, super sto se okrenulo FF senzoru. Par iritirajucih sitnica, slabo pokriveno trazilo, podrska samo za SD kartice, relativno slaba rezolucija i recimo odsustvo sRAW-a, ovo ostalo bas gromovito, fine inovacije, wifi, gps, dobra video podrska... jos ako sve to sastave sa pristojnom cijenom. I naravno, da u praksi bude kao sto je i na papiru :)

I na kraju, ostaje misterija, da li se svima nama ucinilo da smo vidjeli veoma detaljne specifikacije 6D ili je Maki dao pogresan link. Ah, kako providan marketinski trik. :D :D

Unknown product

You may have clicked on a broken link because this URL pattern normally corresponds to a product page.

-edit-

Opet su vratili stranicu :)

Posted
Aparat se može opisati: Eto vam ga 1/8000 xD

Sve mi se cini da su mislili i oni da limitiraju okidac na 1/4000 ali su se plasili da ih ovi iz suprotnog tabora ne tuze zbog prepisivanja. A mozda su oni prepisali sa canonove fotke, pa se Canon u zadnji cas predomislio. Pazi fotku. :)

top.jpg

Posted

Oooo super, znaci fotic postoji! :)

E znas kako mi bode oci ono Viewfinder 97% coverage, cini mi se da bih dao 1/4000 za 100% pokrivenosti, pa makar to za njih bila samo teoretska razlika. I nekako je malen, kao da nas sa vecom shapom nisu uzeli u obzir. Ali i bez obzira na to, dobar i ozbiljan fotic, bas nemam previse primjedbi. Jos da vidimo cijenu. :)

Posted

Mislim da su lepo sazeli:

Whereas Nikon seems to have taken the approach of taking away as little as possible from D800 when creating the D600, Canon appears almost to have gone the other way, removing as much as it thinks it can get away with at the price.

Medjutim jos nismo videli cenu, ali mislim da se moze ocekivati da ce u praksi, kad se oba pojave u radnjama, D600 i 6D biti vrlo blizu.

Fora je sto je sve to tako dobro i mocno i toliko blizu po mogucnostima, a u potpunom kontrastu sa ogromnom kolicinom energije i truda koji ce se uloziti u prepucavanje izmedju dva tabora.

Posted
Oooo super, znaci fotic postoji :)

E znas kako mi bode oci ono Viewfinder 97% coverage, cini mi se da bih dao 1/4000 za 100% pokrivenosti, pa makar to za njih bila samo teoretska razlika. I nekako je malen, kao da nas sa vecom shapom nisu uzeli u obzir.

to definitivno, mada i ovo "11 point AF system, center point cross-type", mislio sam da su to prevazišli u ovim malo većim klasama.

Sve u svemu moraju da čuvaju i prodaju Mark-a III, tako da je uglavnom očekivano, da je sve potaman malo ko bi gledao više 5dIII, ovako ko je pri parama mora nekako da ga nateraju da se isprsi još "malo" više

U Americi ista cena kao za Nikon D600

http://www.bhphotovideo.com/c/product/8923...tal_Camera.html

Posted

Na Fred Mirandi neko rece da je ovo bizarno, i stvarno zasto bas na ovom telu?

"and the new AF system will have 11 focusing points with sensitive to -3 EV."

Dakle senzitivnost je veca nego i na 5D III (-2EV) ili 1D IV (-1EV).

Posted

Sto se mene tice, mogu ostaviti AF sa 5D, samo da mu malo "perfiferne" tacke pomaknu tamo gdje treba, a to sto ima, sasvim je dobro, cak i vise od toga. Logicno je da nece moci sve da bude po volji, a opet mora da balansira izmedju canonovih petica i uz to kako tako parira novom nikonu. U svakom slucaju, meni se veoma dopada, jos samo da zablista u praksi.

Posted
Izgleda da su te navukli sa ugrađenim GPS-om :)

Meni se i ovo bult in Wi-Fi svidja...

Nije samo GPS, imam predosjecaj da ce mu kvalitet fotki i videa biti fantasticni. :)

A wifi je velika prednost, do sada se skupo placalo za tako nesto.

Inace, na BHphotovideo ga jos uvijek ima, ista je cijena, ali u napomeni stoji pre-order.

Posted

Iako mi 5DmarkII služi verno, evo već skoro 4 godine (kupljen u decembru 2008) nije da nisam mislio na upgrade. Mark III mi se nije svideo jer je em preskup za nekoga kome je to hobi, em je veliki. Ovo drugo me je baš pogodilo, jer sad težim da nosim što manje i lakše. I meni treba dobar fokus u mraku, jer je u pećinama uglavnom mrak :)

Ostaje da vidim da li ima ugrađenu libelu i bežičnu kontrolu blica i eto naslednika. I da je prihvatljive cene, što se nadam da će biti. Nešto mi govori da im mark III ne ide tako dobro obzirom da sam ga video u centru Beča za 3299€, što će reći da može da se nađe i za manje pare.

Posted

ja moram da priznam da su mi ovih par zadnjih poteza C i N pomutili moć rasuđivanja, sve se zbrkalo od specifikacija u neku kašu, ceo niži segment FF lineup-a mi izgleda k'o ona australijska žifotinjka gde joj ne znaš gde joj rep a gde glava.

da su makar stavili tiltujući LCD panel u ovo pa da znaš da će videograferi sa studenckim budžetom da ga kupuju, a ovako..