Jump to content

Recommended Posts

Posted

Je l' možete pomognete? Kako da nacrtam najobičniji krug ali da ne bude ceo crn vec samo nacrtan.. Da za mišem ostaje samo jedna linija..

Uključila sam Rubber Band i neće..Menjala sam i veličinu brush-a, opet neće i ne znam šta više da radim, treba mi samo linija...

Hvala unapred.

Posted

Ako sam te dobro razumeo ti želiš da crtaš kug tako što vučeš liniju mišem. Ne znam za druge ali u stvarnosti koristim šestar :D ili alatku u programu koja je napravljena na osnovu te SF sprave.

Posted

Sto se tice kruga, ja mislim da je savrsen krug nemoguce nacrtati pen alatkom(nisam profesionalac, pa ako neko od ovih koji bas koriste te programe misle/znaju drugacije nek me isprave). Evo ti tutorijal kod ilustratora, kod fotosopa bi trebalo da je na isti fazon:

Posted

E, glupi ste. :D

Zanima me kako da nacrtam krivu liniju ili tako nesto, dakle LINIJU, da ne bude fill path.. A krug je bio samo los primer.

Ali sada sam i ovo saznala pa temu mozete da zakljucate.

Posted

Ako nisi probala probaj novi Fotosop CS6. Ubacili su opciju koja tebi treba, tj. putanja moze da ima stroke.

U starom Fotosopu kruznicu dobijas tako sto shape alatkom nacrtas krug, das mu stroke, pa fill lejera stavis na 0%.

pozdrav

Posted

Opcija 1 - slika u attachment-u

Kliknesh na Pen tool i nakon toga klikneš u gornjem uglu Path, kako ne bi imao fill. Ukoliko hoćeš da strokuješ ili da napuniš oblik, odeš kod prozora gde su Layeri i klik na Path. Selektuješ ga tako što klikneš na Work Path i dole će ti se omogućiti 3 opcije, Fill Path, Stroke i Load Path as a Selection. U zavisnosti šta ti treba. Kod stroka odaberi velicinu olovke ili četkice, takodje mozes da Load as a Selection klikneš ,,Strokueš'' ga iz menija Edit>Stroke

Opcija 2 - slika u attachment-u

Klikneš na shape tool-ove pa na elipse tool, i naravno ukoiko nije kliknut i gore na Path tool. Sve isto oko popunjavanja i strokovanja.

Savšen krug dobijaš tako što držiš Shift dok ga razvlaciš a dodatno držeći Space, pomeraš ga gde želiš.

Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav i pitaj ako još nešto treba. ;)

post-32141-1344293541_thumb.jpg

post-32141-1344293566_thumb.jpg