Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nadam se da sam pogodio deo foruma gde mogu postaviti svoje pitanje. Naime, treba da pregradim prostoriju koja se sastoji iz dva dela, dnevni boravak i predsoblje. Širina prolaza je 2m, a rešenje ne sme biti trajno (kao što je pregrađivanje zidom), već nešto u vidu harmonika vrata, klizajućih vrata i slično. Šta vi preporučujete, da nije skupo a da je lepo i praktično? Hvala.

Posted

Al' 'ajd' kad si već tu, :D... Mis'im, ja sam skoro potpuni laik za te stvari, al' ono što mi pada na pamet je:

a) pregradni zid tipa Knauf (nemam pojma kol'ko to košta) sa otvorom za klizna vrata standardnih dimenzija,

b ) police za knjige, TV itd. od poda do plafona celom širinom u dnevnom boravku, sa prolazom za klizna vrata standardnih dimenzija, a prema predsoblju gipsane ploče,

c) predsobni plakari od poda do plafona celom širinom predsoblja, sa prolazom za klizna vrata standardnih dimenzija, a prema dnevnoj sobi gipsane ploče,

d) police do plafona prema dnevnom boravku, plakari do plafona prema predsoblju, sa prolazom za klizna vrata standardnih dimenzija koje kližu između polica i plakara,

e) police koje i ne moraju biti do plafona, a sa strane predsoblja sa plafona spuštene zavese celom visinom i širinom, sa razdvajanjem na prolazu,

f) plakari koji i ne moraju biti do plafona, a sa strane dnevne sobe sa plafona spuštene zavese celom visinom i širinom, sa razdvajanjem na prolazu,

g) police i plakari koji ne moraju biti do plafona, a između njih sa plafona spuštene zavese, tako da samo na prolazu padaju do poda, dok između polica i plakara mogu biti i kraće,

h) nešto od ovih fensi pregrada, tek da te inspiriše:

http://www.dekor-gradnja.hr/izbornik.php?id=19

http://www.sijalica.com/2009/09/modularni-zidovi-pregrade/