danijelk Posted July 15, 2012 Report Posted July 15, 2012 Pozdrav, Imam ponudu da uradim slicnu animaciju kao ovu, za inostranog klijenta, a posto sam dosad uglavnom radio still rendere, koja bi bila neka realna cena za ovako nesto? Link
okmijun Posted July 15, 2012 Report Posted July 15, 2012 Pa ako je sa sve ovim flashom, onda soma/soma i po i nije tako mnogo, cini mi se? aj nek se javi jos neko al sve to varira od zemlje do zemlje, itd.......
danijelk Posted July 15, 2012 Author Report Posted July 15, 2012 Potreban je video kao taj u linku, tj. na isti fazon, i odprilike ista duzina trajanja. Nece biti bas 100% isti, malo cu izmeniti neke sitnice, ali sustina je ista. Ima sigurno iskusnijih ljudi od mene ovde sto se tice animacija i procene vrednosti istih, pa zato i pitam... Pa ako je sa sve ovim flashom, onda soma/soma i po i nije tako mnogo, cini mi se? aj nek se javi jos neko al sve to varira od zemlje do zemlje, itd.......
stagor Posted July 16, 2012 Report Posted July 16, 2012 Pozdrav, Imam ponudu da uradim slicnu animaciju kao ovu, za inostranog klijenta, a posto sam dosad uglavnom radio still rendere, koja bi bila neka realna cena za ovako nesto? Link Računaj koliko ti vremena treba da uradiš ovakvu animaciju. Tri i kusur minuta uopšte nije malo, pogotovo ako rendaš u HD. Velika je razlika i da li je u pitanju recimo rezolucija 720p ili 1080p. Na priloženom primeru veliku ulogu ima postprodukcija. Dobro osmisli kako ćeš je uraditi jer možeš puno vremena uštedeti na renderu. Kako do sada nisi radio animaciju, razmisli i o angažovanju nekog ko će da ti pomogne, posebno ako je reč o postprodukciji. Ako uzmeš u obzir da za nekih 20-tak radnih dana možeš da završiš ceo posao (pod uslovom da imaš 2 jake mašine), da ti je potrebno angažovanje još jedne osobe, kao i to da ne treba da potceniš svoj rad, idi sa cenom od 7 evra/sek do 10 evra/sek (za rezoluciju 1080p). To otprilike i ispadne oko 1500, ili ko što je rečeno oko soma i po (džabe sve ovo pisah).
Recommended Posts