Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za one koji nisu upoznati (a i ja sam na granici toga, pošto ne gledam TV a novine listam) "Pokojna Mileva" je alter ego izvesnog Borisa Trivana. Koristeći isti, on bloguje i obraća se javnosti raznim sredstvima komuniciranja, napadajući određene pojave i osobe.

Nova vest je: Unuci Ive Perić tuže Borisa Trivana (Klik za priču)

Recimo da ova vest nije novinarska patka.

Da li se slažete sa tim da svaku zloupotrebu nečijeg lika i/ili dela treba najoštrije kazniti?

Posebno ako se radi o pokojnoj osobi.

Da li bi Vi pošizeli da Vašeg pokojnog člana rodbine, njegovo ime i fotografiju neko koristi u bilo koje svrhe bez konsultacije, pa sve sve i da se slažete sa načinom na koji to radi?

Kao deo svakodnevnog života, a pri tom i interesantna sa moralno/pravnog aspekta, čini mi se da tema zaslužuje da se nađe u "Massive Issue".

Šta Vi mislite o svemu tome?

Posted

Ja mislim da tema nije zasluzila da se nadje u "Massive issue", posto nema nikakve veze sa dizajnom, pa je stoga to protivno pravilima foruma

Massive Issue

Razmena ideja, mišljenja i korisnih informacija u vezi sa dizajnom.

Posted
Ja

Sa stanovišta nama srodne teme - upotrebe tuđeg lika i dela bi mogla da prođe. Princip je isti.

Al' ok, malo ispada iz okvira podforuma, pa neka neko sa autoritah prebaci na prigodno mesto. Svejedno je tema u koju se svi razumemo, pa bi moglo da se prodiskutuje.

P.S. Svejedno bi mogao da kažeš svoje mišljenje, pošto će tema biti premeštena i nastavljena možda. Ili je to sve što imaš da kažeš? ;)

Posted

Nisam upoznat sa konkretnom situacijom pa istu ne mogu da komentarisem, ali se svakako slazem da nebi trebalo koristiti niciji lik i ime bez odobrenja istog ili njegove porodice u slucaju da je osoba pokojna. To je cak regulisano i zakonom.

• 3 weeks later...
Posted

Ja licno mislim da ne izgleda lose grafika.

Malo vise 'spacing-a' bi joj dobro doslo da 'prodise' malo.

Mada mala zamerka na sliku, bjezi od lijeve margine za oko 5px, ipak malo profesionalnije da se odradi ne bi skodilo. Neki fini krstic, polumjesec ili davidova zvijezda bi bas razbilo monotoniju, ili mozda petokrakica sa prelazom iz blijedo crvene u black and white fazon, pff to bi bilo bas cool.

Posted

Mislim da je glupo.

Mnogi koriste avatare na domacim i na stranim forumima koji bi kao takvi mogli biti predmet spora, tipa sad se meni nakaci neko iz MGM-a i potrazuje milione jer sam iskoristio frejm iz Odiseje.

Posted

Ti koristis avatar iz filma. Mnogi koriste slicne avatare i to je donekle ok, jer se radi o javnim licnostima, koje hoce da se eksponiraju. Ovde je rec o tome da je covek uzeo lik pokojne zene radi sprdanja. Ne znam koliko bi bilo kome bilo prijatno da nadje lik svoje pokojne babe, ili dede, ili svog oca, majke, sestre, itd. koje toliko ceni, da neki covek koji misli da radi strasno smesne stvari koristi i blamira do krajnosti. Ja se slazem da ga treba tuziti. Da li mu treba uzeti neki novac tom tuzbom, pa mislim da ne treba, da bi neko javno izvinjenje i jedan dinar kao simbol moralne pobede bili sasvim dovoljni.