crnamrlja Posted December 14, 2005 Report Posted December 14, 2005 http://www.luminous-landscape.com/essays/ten-movies.shtml `ajde da vidimo ko sta ima pa da se menjamo :) Posedujem sa spiska `Baraka` i potvrdjujem ono sto je cika Greg napisao. A must see. Od ostalih sa spiska sam gledao samo The third man i naravno The Last emperor koji mi nije nesto posebno jak.
Adam Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Da vidimo, imam Baraku u divxu, trazim DVD, ali me interesuju i ostala ostvarenja istog autorskog tandema. Cek da proverim sta ima u zapcu, ako nema tamo mozda ima... na vr' mi jezika. Kome je stalo, i ima nekog viska love ima DVD klub u StravaCentru Treci Svet se valjda zove, tamo ima svakojaki cudesa ovog tipa, cak i DVD BARAKA... cuj, cak, ima zaista mnogo ozbiljnih stvari... sta nema, moze da se i naruci...
the.harvester Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Ja imam Baraku na Divxu, a ostale sa ovog spiska cu se potruditi da nabavim. Takodje, spisku bih dodao: - Delicatessen - Cite des Enfants Perdus (City of Lost Children) - Citade de Deus - Memento svi navedeni su zaista sjajni, upravo zbog fantasticne fotografije
Abdee Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Variola Vera - Movie that every lomographer should see...
leonardo Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Takođe bih voleo imati Baraku na DVDu. Ako neko ima neka se javi.
crnamrlja Posted December 15, 2005 Author Report Posted December 15, 2005 Zaboravih da kazem da je i moja baraka napravljena od divx-a... Mnogo lud brazilski [pored Cidade de Deus] koji sam gledao nedavno - Carandiru.
Asian Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Definitivno Delicatessen i Cite des Enfants Perdus !!!
Ikke Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Danas sam bila u "Trecem svetu", ima Baraka - 2.500 din (DVD - podrazumeva se) ;)
bokey Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Ja sam gledao neki: "Dernier Trappeur" bio je do skoro na satelitu, sniman je u Kanadi, dosta mi se dopao... Film nema neku pricu, ali su predeli vishe nego interesantni... (iam ga na DVD (dvd + nema advertisinga) mogu da ga posaljem abdee-ju zbog poklona...) Pozdrav, Bokey
zlivan Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Ja skidam baraku u HDTV-u, ako vam se ne žuri. Zanimljivo je da nije pomenut Koyaanisqatsi, kao i druga dva dela Qatsi trilogije. Takođe, i filmovi češke škole imaju sjajnu fotografiju, a nisu pomenuti. A da, imam i Beri Lindona.
leonardo Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Ja skidam baraku u HDTV-u, ako vam se ne žuri. <{POST_SNAPBACK}> Ne žuri nam se ako ćeš napakovati DVD od toga. Javi kad je gotovo. ;)
the.harvester Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Ja skidam baraku u HDTV-u, ako vam se ne žuri. Zanimljivo je da nije pomenut Koyaanisqatsi, kao i druga dva dela Qatsi trilogije. Da, ovo sam zaboravio... Setio se kad sam postovao prošli odgovor, ali me mrzelo da editujem i dodajem.. However, ostali naslovi iz tog serijala se dosta teško nalaze. :/
crnamrlja Posted December 16, 2005 Author Report Posted December 16, 2005 ja nisam ni cuo za te ostale iz trilogije, dajte vise informacija. i da vidimo ko je najveci baja tj. ima najbrzi net od prisutnih? :mrgreen:
Abdee Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Ja imam Koyaanisqatsi i Powaqqatsi... :mrgreen: Aj nek neko skine film Dogora. To je na isti fazon...
zlivan Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 However, ostali naslovi iz tog serijala se dosta teško nalaze. :/ <{POST_SNAPBACK}> Nije bilo baš toliko teško ;) @guru 2,9 GB, 1280x720, još će i da ostane mesta na disku :) @mrlja The Qatsi Trilogy
guru Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Kakav je to HD koji zauzima 2.9Gb ? Mozda ako traje 20 minuta ;)
zlivan Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Kakav je to HD koji zauzima 2.9Gb ? Mozda ako traje 20 minuta ;) <{POST_SNAPBACK}> Kompresovan Xvidom, bre :) Ti verovatno misliš na izvorni MPEG2 koji nije praktičan ni za skidanje ni za gledanje.
crnamrlja Posted December 16, 2005 Author Report Posted December 16, 2005 @mrlja The Qatsi Trilogy <{POST_SNAPBACK}> 10x
achro Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Povratak - ruski film sa sjajnom fotografijom
Purplejunk Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Povratak - ruski film sa sjajnom fotografijom E upravo sam htela da spomenem ovaj film. Stvarno je must see.
Rah Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 ^ ja se stedim za dvd, ali nikako da ga nadjem! Ima neka nadrada za one koji suvideli sve sa liste? :D
leonardo Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Bio na kioscima za 250 dinsa. Ja ga promašio.
LjiLjyhooder Posted December 16, 2005 Report Posted December 16, 2005 Uh... pa svasta ste pozaboravljali. Mada nista od pomenutog nije dzabe pomenuto. Osim Povratka koji mislim da nije u klasi navedenih. E ako se pominje La Cite des Enfants Perdus onda je neophodno pomenuti i Život je čudo, Doberman, Veridba je dugo trajala... pa i ali mnogo manje Underground i Crna macka beli macor.... koji je razlog ... hm... i sta im je zajednicko.... ako ste orni mozemo i da natempiramo da upoznate "razlog" .... cesto je u Srbiji a i neki mi je rod... zako da eto kad budete mitingovali, spojimo ugodno sa korisnim takodje, Vilko Filač - Doly Bell, itd.. Lars von Trier kontrast - Europa - Idioterne (valjda se tako pise) - Dogvil A Tarkovski... kakva je fotografija u njegovim filmovima... Ogledalo, STALKER (tvrdim da je najbolja od najboljih), Solaris, pa tek Rubljov... zrtvovanje... malo crno belo pa malo kolor... to mi je za sada palo napamet... Živeli
Recommended Posts