Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drugari,

moze li neko (pozeljno u BGD) da mi izlije plocice/lim od srebra, debljine 0.5 - 1mm, sirine do osamdeset milimetara, recimo.

Mada, ako ta masina kojom se traka valja i tanji nema toliki precnik, moze i uzi "lim" da bude, ali ne ispod sirine od dvadeset milimetara!

Alternativno, ako postoji jos uvek radnja koja prodaje repromaterijal za zlatare... Ja putem googla nisam nista pronasao!!!

Vidim da je ovaj deo foruma odavno mrtav, al' moje je da pitam :)

Hvala unapred!

Posted

Nijedan komentar?

Steta... izgleda da ovde niko od zlatara nece ni da komunicira sa kolegama, a kamoli sa amaterima...

Opet, jedna bolja radnja u Turskoj, ima vise zlata nego ceo Beograda... pa ih i razumem... posla nema ni za leba, a od kako su ljudi poceli da idu u Tursku, svi zivi tamo kupuju...

• 3 months later...
Posted
Drugari,

moze li neko (pozeljno u BGD) da mi izlije plocice/lim od srebra, debljine 0.5 - 1mm, sirine do osamdeset milimetara, recimo.

Mada, ako ta masina kojom se traka valja i tanji nema toliki precnik, moze i uzi "lim" da bude, ali ne ispod sirine od dvadeset milimetara!

Alternativno, ako postoji jos uvek radnja koja prodaje repromaterijal za zlatare... Ja putem googla nisam nista pronasao!!!

Vidim da je ovaj deo foruma odavno mrtav, al' moje je da pitam :)

Hvala unapred!

neznam da li je kasno za odgovor, ali trenutno nemam te sirine srebro, mozda u skoroj buducnosti....

malo su mi dimenzije nejasne pa da pojasnimo

debljina lima moze da se krece od0,5- 1mm, a dimenzije lima su 80mm sa 20mm. ako su tacne dimenzije lim ce kostati negde izmedju 50 i 60 eura.

nadam se da sm poogla.(sterling srebro)

• 5 weeks later...
Posted
neznam da li je kasno za odgovor, ali trenutno nemam te sirine srebro, mozda u skoroj buducnosti....

malo su mi dimenzije nejasne pa da pojasnimo

debljina lima moze da se krece od0,5- 1mm, a dimenzije lima su 80mm sa 20mm. ako su tacne dimenzije lim ce kostati negde izmedju 50 i 60 eura.

nadam se da sm poogla.(sterling srebro)

Cao, tek sam sada video poruku! Da, mislio sam na 925 Sterling Silver. Hvala na ponudi, ali ako niste nesto pogresili, to je gotovo 6.5x (sest i po puta) skuplje nego ponuda koju sam dobio na drugoj strani...

Sta vise, ljudi koji prodaju srebrni nakit, na veliko, za dalju prodaju, dakle gotov nakit, tj. njegovu tezinu mnoze sa 1,1 - 3x cena srebra na berzi!

Ne znam sta bih vise rekao. Cak su mi iz Zlatare Majdanpek, koja je tradicionalno preskupa, ponudili mnogo bolju cenu od te vase, a oni su ipak ozbiljna kuca!

Posted

Kontaktirao sam sve zlatare koje sam znao. Trazili su neke sulude cene. A sto je najgore, svi su manje vise sverceri, bez ikakve proizvodnje a sada i trgovci (ovi veci). Niko nista vise i ne prodaje, ljudi kupuju u turskoj nakit, em jeftiniji a o dizajnu da ne govorim. I mesto da na meni zarade neke pare u kontinuitetu, oni nece zaraditi nista!

I niko ih i ne ugrozava nekim hobi radom.

Moj stav je, ako se igras i trosis vreme praveci neki nakit, radi onda barem u srebru, da ti taj rad ima kakvu takvu vrednost.

Ovo sve nije za mene, vec za nekoga mog, kome sam hteo malo da pomognem. Na kraju sam resio problem na drugi nacin, ali nije bas za javnost, tj. javno pisanje po forumu :)

• 5 months later...
Posted
Kontaktirao sam sve zlatare koje sam znao. Trazili su neke sulude cene. A sto je najgore, svi su manje vise sverceri, bez ikakve proizvodnje a sada i trgovci (ovi veci). Niko nista vise i ne prodaje, ljudi kupuju u turskoj nakit, em jeftiniji a o dizajnu da ne govorim. I mesto da na meni zarade neke pare u kontinuitetu, oni nece zaraditi nista!

I niko ih i ne ugrozava nekim hobi radom.

Moj stav je, ako se igras i trosis vreme praveci neki nakit, radi onda barem u srebru, da ti taj rad ima kakvu takvu vrednost.

Ovo sve nije za mene, vec za nekoga mog, kome sam hteo malo da pomognem. Na kraju sam resio problem na drugi nacin, ali nije bas za javnost, tj. javno pisanje po forumu :)

Pozdrav.A cim se ti bavis Tomato(ako smem da pitam)?Ja sam juvelir i radim taj posao dosta dugo,a i prilicno mi ide dizajn...Tako da bi mozda i mogli da ostvarimo neku saradnju