Jump to content

Recommended Posts

Posted
mada sam video kako je to skroz upropastilo jedan forum :D

Upravo tako.

@Zoks: ko zeli da mu neko "lajkuje" rad, neka ga okaci na fejsbuk. Ovde se ocekuje komentar, kritika, sugestija, nesto korisno... a ne "svidja mi se - ne svidja mi se" - to nikome nije pomoglo.

A odgovor na drugo pitanje vec imas iznad:

"Vidi postove člana" ili "vidi teme člana" u opcijama korisnika su sasvim dovoljna stvar za nekoga ko želi da proceni korisnika koji mu je uputio komentar, kritiku, savet ... šta već.
Posted
Like dugme prilicno masi poentu foruma gde bi ljudi trebalo da razmene misljenja i diskutuju o necijem (svom) radu. Ne vidim kako bi lajk pomogao u toj diskusiji osim u slucajevima kad treba uraditi studiju naklonjenosti javnog mnjenja prema necemu, ali onda da bi igra bila fer trebalo bi uvesti i dugme "Dislike" jer bi samo tako imalo poente... ako vec brojke nesto znace u ovoj prici.

Zasto masi poentu? Za mene like znaci kada Jo stisne dugme odmah i Joovi prijatelji znaju da je recimo efabrik razvalio ovde neku dobru fotku, dakle korisno.

Posted

Skoro sam negdje pomenuo svoje razmišljanje na temu takvog ili sličnog ocjenjivanja (c/p):

1. svaki korisnik sa preko 25 ostavljenih postova (proizvoljno, zbog onemogućavanja iskorišćavanja registracije duplih naloga) na forumu dobija na raspolaganje 2 glasa koje može da koristi po volji;

2. ne mora nikad da ih iskoristi;

3. dodatni glas dobijaju na raspolaganje jedino kao pozitivnu razliku ocjena ostalih korisnika;

4. stvar savršeno funkcioniše.

Evo pomoć u obrazlaganju 3 moguće ekstremne situacije:

1. jedan korisnik ima ~80000 minusa,

2. svi korisnici imaju po dva minusa,

3. svi korisnici imaju po dva plusa.

- sve situacije su čiste i lako rješive: u prvoj će valjda nesrećnik da bude upozoren ili još gore banovan :P

- u drugoj završava glasanje za destruktivnih 40000 članova foruma i "modul" čeka neke ljepše generacije

- nema problema i glasanje ide dalje. ;)

Tako da će stvarno sve zavisiti od kvalitetnog sadržaja i nikako od subjektivne samovolje osim ako to nije subjektivna samovolja kolektivne svijesti. :)