Zoks Posted April 19, 2012 Report Posted April 19, 2012 Predlog: Mislim da bi bilo sjajno da DZ uvede "palac na gore" ili "palac na dole" na komentarima... Kao sto to ima, recimo Youtube... Kako za video tako i na komentarima...
Tra-la-la Posted April 19, 2012 Report Posted April 19, 2012 ^ :D Mislim da bi Zona trebala da uvede invite only učlanjivanje.
Zoks Posted April 19, 2012 Author Report Posted April 19, 2012 :) A pa to bi bilo super, skroz. Dakle, ako ima neki komentar sa kojim se neko slaze, da li treba da pise: Da, slazem se... ili da ima samo "like"... Mnogo jednostavnije. Ali, ok. Moze se tema clock-ovat.
feedback Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Biće i tajmlajn uskoro... kakav sad tamjan?
Christopher Carrion Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 kakav sad tamjan? Tamjanov zelenko.
lunatico Posted April 25, 2012 Report Posted April 25, 2012 Ja sam za! Mislim da neki radovi zasluzuju bar palac gore kad se nema sta posebno da se komentarise.
Jo Husafet Posted April 25, 2012 Report Posted April 25, 2012 Like dugme prilicno masi poentu foruma gde bi ljudi trebalo da razmene misljenja i diskutuju o necijem (svom) radu. Ne vidim kako bi lajk pomogao u toj diskusiji osim u slucajevima kad treba uraditi studiju naklonjenosti javnog mnjenja prema necemu, ali onda da bi igra bila fer trebalo bi uvesti i dugme "Dislike" jer bi samo tako imalo poente... ako vec brojke nesto znace u ovoj prici.
MIODRUG Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Ja sam za kompromis - može "Like" ili "Dislike", ali uz post/poruku, komentar/mišljenje... Znači - Like/Dislike, a evo i zašto (pa napišeš to što misliš, znaš).
Jee Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Za dve do tri nedelje biće gotovi sajt i novi forum pa ćemo da razmislimo o implementaciji istog ukoliko bude izvodljivo sa tehničke strane i ako se uopšte složimo da je potrebno. Hvala.
Zoks Posted April 26, 2012 Author Report Posted April 26, 2012 Like dugme prilicno masi poentu foruma gde bi ljudi trebalo da razmene misljenja i diskutuju o necijem (svom) radu. Ne vidim kako bi lajk pomogao u toj diskusiji osim u slucajevima kad treba uraditi studiju naklonjenosti javnog mnjenja prema necemu, ali onda da bi igra bila fer trebalo bi uvesti i dugme "Dislike" jer bi samo tako imalo poente... ako vec brojke nesto znace u ovoj prici. Slazem se. Ali nekad nema potrebe komentarisati, mozda neko ko nema dovoljno znanja oko fotografije a ne zna tehnicke i ostale detalje da bi komentarisao... a toj osobi se dopada ili ne dopada taj rad.
vili Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Na fotografiji vec postoji topic rating sa zvezdicama. Eventualno se moze isto postaviti na druge forume u kojima se predstavljaju radovi, mada su konkretni/konstruktivni komentari ipak mnogo bolja varijanta. Realnije bi bilo uvesti rating komentara ili clana koji postavlja komentar. "Like" sam po sebi ne znaci nista osim lenjosti da se ostavi komentar. Ukoliko neko nema sta pametno ili konstruktivno da kaze, nema potrebe ni da se oglasava ;)
Pinko Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Like, dislike, thanks i ostala rangiranja, hvaljenja, kuđenja i slično ... su mahom loša ideja na forumima uopšte i obično ništa pametno ne izađe iz toga, pogotovo na ovakvim "stručnim" forumima. Recimo iskusan, konstruktivan i kritičan komentar kompetentnog čalana, može da dislajkuje drugi član koji nema pojama ili je zlonameran ili ga mrzi da čita ili ga mrzi da razmišlja ili mu je povređena sujeta ... i kakva je korist od tog dislajka. "Vidi postove člana" ili "vidi teme člana" u opcijama korisnika su sasvim dovoljna stvar za nekoga ko želi da proceni korisnika koji mu je uputio komentar, kritiku, savet ... šta već. [off]Svet je bio puno lepše mesto pre like-ova i tada se mnogo bolje znalo šta i ko vredi[/off]
Elektroničar Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Bilo bi lepo da mozda postoji i neko dugme za zahvaljivanje (mada odgovara i ovo za rating komentara). Meni glupo da spemujem forum pisuci samo "Hvala", a mnogo mi je ljudi do sada pomoglo ovde...
Zoks Posted April 26, 2012 Author Report Posted April 26, 2012 Vili, ali svako od nas ima pravo da se nekome nesto svidja ili ne svidja zar ne? Na sajam stripa ne idu samo oni koji se bave stripom u bilo kojoj sferi, a takodje idu i ljubitelji koji kupuju stripove koji im se svidjaju... Da li je neko onda lenj da ne obrazlozi autorima stripa zasto mu se ne svidja strip? Bas me zanima kako se procenjuje clan na osnovu toga da ja gledam neciji profil...
mae Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 tup pa tres.. koliko ja znam za ipb potoji neki dodatak da dajete +/- na post. ono korisno/nekorisno.. mada sam video kako je to skroz upropastilo jedan forum :D
Recommended Posts