cropape Posted March 26, 2012 Report Posted March 26, 2012 Imam Photoshop i CorelDraw te me zanima da li mogu pomoću njih obrisati (ukloniti) ovaj bijeli dio slike. Evo primjera da bolje shvatite o čemu je riječ
cropape Posted March 26, 2012 Author Report Posted March 26, 2012 Mozes komotno. Uf uf, zgleda da nisam dobro objasnio. Kad sam sliku otvorio u Photoshopu ona je bila pravokutna oblika i onda sam ju cropirao sa alatom eliptical marquee. I kad tu cropiranu sliku umetnem na bilo koju pozadinu web stranice, slika je pravokutna oblika i uvijek prikazuje tu bjelu pozadinu van elipse. A čuo sam da postoji neki način da se i to ukloni ali neznam kako Evo kako je slika izgledala prije i poslije cropiranja Ako nije problem neka neko od vas proba cropirati neku sliku alatom eliptical marquee i onda je umetne na neku fotografiju pa če vidjeti da je taj bijeli dio stalno prisutan
@work Posted March 26, 2012 Report Posted March 26, 2012 Za web sigurni formati koji podrzavaju transparentnost su png i gif (jpg je ne podrzava). Sa eliptical marquee alatom mozes selektovati deo slike i tu selekciju kopirati u novi dokument sa transparentnim background lejerom. Idi u save for web i tu odaberi png ili gif sa chekiranim Transparency.
cropape Posted March 26, 2012 Author Report Posted March 26, 2012 Bravo, uspio sam prema tvojim uputama Thanks
Recommended Posts