headcutter Posted March 10, 2005 Report Posted March 10, 2005 Prvo svima da se izvinim jer ovo preko PM-a nece funkcionisati... jer su vec pocela pitanja - da li ces sigurno objaviti nominacije, primio sam nekoliko poruka gde je ista kampanja navedena... izvinjavam se svima koji su mi poslali poruke - tako da idemo ovako... 1) svaki clan ima pravo da nominuje do 5 kampanja za HOF i isto toliko za HOS... sto ne znaci da ne moze manje... 2) nema potrebe da se ponavlja nominacija od strane drugog clana... ako je kampanja vec najavljena - to je dovoljno 3) ukoliko je kampanja relativno nepoznata nije na odmet kratka deskripcija 4) zabranjeno je svako argumentovanje na temu zasto se odredjena kampanja predlaze (ovakvi tekstovi ce biti obrisani) 5) Zabranjeno je komentarisati tudje predloge 6) Dobrodosli su amandmani na ova pravila... ukoliko smatrate da bi to unapredilo temu... Nakon 15ak dana bice postavljena nova tema sa spiskom nominacija i sa mogucnoscu glasanja i komentarisanja kampanja pojedinacno...
senchy Posted March 11, 2005 Report Posted March 11, 2005 Iiiiii....svi junaci nikom ponikose....'Ajmo drugari, obnavljanje gradiva za vikend, pa u ponedeljak predlozi ;)
henrik Posted March 11, 2005 Report Posted March 11, 2005 Jebga, istrošilo se na onim nekoordinisanim topicima. Sad treba sve ponovo sabrati. Možda večeras (ako dođem živ sa šljake) otvorim neku flašu alkohola pa skinem koprenu sa sećanja.
++K Posted March 11, 2005 Report Posted March 11, 2005 Problem je sto tesko da mozes da saberes 5 ljudskih domacih kampanja, a da ti kriterijemi ne odu na dole...
Miles Posted March 11, 2005 Report Posted March 11, 2005 Da li mora da bude integrisana marketing kampanja, na razlicitim medijima (npr. TVC+OOH+PRINT)?? Za HOF, prvo mi je pala na pamet TVC za Yellow Pages (ona sa animiranom samom knjigom, kada se otvaraju stranice, djuskaju elementi oglasa, pevaju postari itd.) a onda nisam mogao da se setim ubedljive podrske kampanji u Printu i OOH... :angry: Billboardi bejahu zute fleke sa logoom, adresom i copyjem u fazonu "izlaze prvi SCG Yellow Pages". <_< BTL da ne pominjem (ne pomisljam/zamisljam)... Da li to znaci da Yellow Pages ne dolaze u obzir kao marketinski ne zaokruzena celina?? (da zamislimo da je neka produkcija angazovana nezavisno od bilo kakve strategije, i eto uboli su dobru TVC i to je kraj Yellow Pages price) ?
senchy Posted March 12, 2005 Report Posted March 12, 2005 da, malo je za'ebano napraviti spisak kako ga je Head zamislio. Genije, razresavaj zavrzlamu. Stvarno nemamo za sve kampanju. Sta sad?
headcutter Posted March 13, 2005 Author Report Posted March 13, 2005 (edited) ne mora kampanja da bude integrisana... ali ako jeste onda se ocenjuje cela... [F] eto ja predlazem Kalgonit kampanju (tv ad) sa Svetlanom Bojkovic... to je jedina reklama koju bih predlozio u poslednjih tri meseca... btw. reklama za Yellow Pages je matora da bismo je uvrstili... pokusajte u poslednjih 6 meseci... Edited March 14, 2005 by headcutter
senchy Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 'Ajde kad predlazete reklame, stavite samo oznaku F ili S da bismo znali za sta se predlazu...
Denis_Radenkovic Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Dva pitanja, ...jel ovo samo za domace? Ako ne, onda da li bi neko mogao da objasni sta su HOF i HOS, predpostavljam F i S, za laike? Ta! :D
headcutter Posted March 14, 2005 Author Report Posted March 14, 2005 u *ebote... predlozite nekoliko domacih kampanja koje mislite da valjaju pa da glasamo za Hall of Fame - Top 5 predlozite nekoliko domacih kampanja koje ne valjaju za Hall of Shame
kodi Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 evo ja sam gledao reklame na B92 u udarnom terminu (20:55-21:00, pre insajdera...) .... i sad tu je bilo pa jedno 20-ak (slobodna procena) reklama.. i nijednu nebih nominovao ni za fame ni za shame... sve su bre iste.... :huh: :huh: :huh: kao da su pravljene po nekom sablonu.... moracu malo detaljnije da se zagledam da bih pronashao neshto....
senchy Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Reklama za JAKU kafu, Don kafa, za svaku pohvalu, moj favorit na duze vreme. Dakle? F / Jaka kafa, Don kafa
vili Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Reklama za JAKU kafu, Don kafa, za svaku pohvalu, moj favorit na duze vreme. Dakle? F / Jaka kafa, Don kafa Bas sam je video juce i hteo da je uvrstim u istu grupu. Odavno nisam gledao reklame, a jos davnije nisam video domacu reklamu da me ovoliko nasmejala :D
senchy Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Ja sam odlepila kad sam je videla, samo obrati paznju na ribu koja kunta za kompom kad se sve urusi na pod - brooka koliko je dobra!
zarkos Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Nisam video reklamu ali su mi kolege rekle da je reklama ukradena (ili otkupljena). To je japanska reklama za soft bombone. Bila je kandidovana za Kanskog Lava. Ako je to tacno (znacu cim vidim reklamu) to je HALL OF SHAME BIG TIME!
spine Posted March 17, 2005 Report Posted March 17, 2005 Yep, klip sa devojkom koja udara glavom kruzi po netu vec duze vreme. Ziveli
senchy Posted March 17, 2005 Report Posted March 17, 2005 Eto ti ga....i kako covek onda da se ljudski odusevi reklamom. E, opa stvarno smo barabe! Smrc! Povlacim ono F!!!
headcutter Posted March 17, 2005 Author Report Posted March 17, 2005 Kandidovao bih jos i reklamu za Chipsi Light... (nista posebno, ali ako ramislimo ono cemu reklama sluzi - mislim da je ok) da li je reklama za domestos (sa 3D bakterijom) uradjena kod nas? ako jeste kandidovao bih je prvenstveno zbog dobre produkcije i pomaka u odnosu na ostale reklame za house cleaning proizvode...
spine Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 Shto se tice Domestos reklame: http://www.passion-pictures.com/ Dakle, nije nasha. Uzdravlje
headcutter Posted March 18, 2005 Author Report Posted March 18, 2005 Shto se tice Domestos reklame: http://www.passion-pictures.com/ Dakle, nije nasha. Uzdravlje povlacim nominaciju...
senchy Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 Koliko se secam, sve reklame ze Unilever - Domestos, Cip...Rexona...dolaze sa strane a kod nas se samo radi sinhronizacija na nasem jeziku.
AlexandarSB Posted March 18, 2005 Report Posted March 18, 2005 HOF, prva reklama za LAV pivo, bez obzira sto je toliko "Balkanska" i sto je neko vreme bukvalno na svakom tv kanalu za sat vremena imala po jedno 4-5 prikazivanja, mislim da je ostavila izuzetno pozitivan efekat na siroke narodne mase a i ruku na srce to je bio prvi pomak takve vrste u marketingu jednog brenda kao sto je pivo kod nas B) U HOS bi stavio drugu reklamu za LAV pivo, izuzetno los nastavak prve price, sto bi se rekla " na silu " i na staru slavu odradjen nastavak...valjda i za reklame vazi isto sto i za filmove, uvek je nastavak losiji od prvog dela ( cast izuzetcima )...posmatrano i nezavisno od prve reklame druga je dosta losija ideja, i manje uverljiva prica, u globalu, bledo, da nije bilo prve reklame mislim da niko ne bi ni zapazio drugu. Hajde vec kad sam krenuo sa pivom ( i ako ga ne pijem ) B) , da dodam reklamu za MB Pivo sa Colinom za HOS, sve sve ali kad se covek na kraju nasmeje to coveka moze samo da obori sa nogu :D . Kad sam kod prehrambenih proizvoda, da spomenem kampanju za O`CAKE ( ili kako se vec zove keks ), i izuzetno iritirajucu reklamu ( bar za moje usi ), reklama ima svojih momenata ali suvise malo da predje granicu i da mozemo tu reklamu da nazovemo DOBROM, mislim " hej hej hej sve je OK ! " otpevano od strane nekoliko likova u razlicitim muzickim pravcima mozda i nije losa ideja ali je izvedba same ideje po meni katastrofalna, a imajuci u vidu i sam ukus keksa, svakako mi je za HOS :P toliko za sada, pozdrav.
kodi Posted March 19, 2005 Report Posted March 19, 2005 Eto ti ga....i kako covek onda da se ljudski odusevi reklamom. E, opa stvarno smo barabe! Smrc! Povlacim ono F!!! :) hebiga... najjachi smo kad treba neshto da se mazne <_>
Recommended Posts