bobi Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Animacija za klijenta koje sam radio sa Medinmleko studiom. Ja sam radio ostrvo, efekte, lighting, compositing i final editing. Klijentova skripta je bila: Scene: deserted island with a palm tree on it. Written in the sand is "SOS". Old guy, and a parrot are sitting on the beach. Guy is blowing out a candle on a birthday cake. The other guy asks (speech booble): "What did you wish for?" After that, a message should come up: "Happy Birthday. May All Your Wishes Come True." and then the dealer's logo. http://vimeo.com/36906989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Love klijentovu skriptu :D Dobro je, ima astmosferu. Ovaj teskt sto ide na gore, mogla je tu neka alpha pasti da izgleda da je iza torte, jer cini mi se da tako treba? I meni bi bolje leglo da je oblacic sa textom isto nekako 3d, da ima izrazeniju formu, nekako mi ne lezi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hr0nic Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Sve je lepo, sem 3d texta iz torte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archangel Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Sve je lepo, sem 3d texta iz torte... Slazem se. 3D Text nekako odskace od svega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 Fala vi. :) Jes', taj tekst efekat je baš jeftin, a i onaj splash mi baš bode oči, al' nisam imao vremena da ga doradim. Uzgred, cela anim je od nule napravljena za nedelju dana, sa još dva veća projekta u toku, tako da smo imali po par sati dnevno da joj posvetimo (nije opravdanje, nego aj...) Planirao sam još tu detalja, bio je i neki splav, ali klijent reče da sklonim. U svakom slučaju, hvala na kritikama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirates Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Lose je ovo bobi..... Ima flickera , voda u drugom kadru je kao plastelin, karakter ima nestabilne poze, koraci u pesku su kao da ih je ostavio covek kengur sa jednom nogom... jedino sto valja su gari i papagaj... ma znao sam da mi je poznat Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Vala bas ko da je radio ШАФ ВРАЊЕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Lose je ovo bobi..... Ima flickera , voda u drugom kadru je kao plastelin, karakter ima nestabilne poze, koraci u pesku su kao da ih je ostavio covek kengur sa jednom nogom... jedino sto valja su gari i papagaj... ma znao sam da mi je poznat U pravu si. Moraću da menjam ekipu. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
misha1 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 ^mozda da promenis render engine? Scanline je odavno prevazidjen :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Rendao sam u Final Renderu. ;) Možda je scanline prevaziđen, ali mislim da se to odnosi samo na realizam - arhitektonske rendere, ali za nešto cartoony tipa ovoga, potpuno je nebitno koji je render engine, imho, sve dok se ima (bar neko) predznanje u tradicionalnim stvarima (kontranst, kolor harmonija, kompozicija)... ne kažem da ja imam.. ali eto. What the hell.. ima ljudi koji u paintu nacrtaju bolji pejzaž, nego mnogi koji troše sate na jedan frejm. ;) Btw, ima li nešto da ti je konkretno zasmetalo oko lightinga ovde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tra-la-la Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Pored navedenog mjuza i montaža djelaju nezgrapno, no to ti je sve oprošteno s obzirom na uvjete - ali simulacija pljuskanja vode je baš treš a i nelogična.. očekivao sam nešto više fensi (birdeye kadar je rekao bih setup simulacije iz panorame.. ccc). Baš se vidi da je na brzinu zbudženo. Rasveta je priti disent, mada si mogao malo to i da pročešljaš detaljnije u postu, općenito govoreći Laki ti je sve rekao ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
misha1 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Rendao sam u Final Renderu. ;) Btw, ima li nešto da ti je konkretno zasmetalo oko lightinga ovde? NIje mi nista lighting konkretno zasmetao nego ceo look & feel je mogao da bude mnogo bolji kao sto je vec iskomentarisano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 Fala momci ;) @Tralala "Kada bi čovek shvatio koliko ne zna, tek bi onda skontao koliko malo zna" - Aristotel. Kada bi ti shvatio koliko si "mnogo" kritika uputio, tek bi onda shvatio da nisi ni malo. Iliti, malo je reći da se slažem sa svime navedenim. Jedno doduše nisam razumeo: "birdeye kadar je rekao bih setup simulacije iz panorame.. ccc" Nema nikakve simulacije vode, već prosti i obični gradient ramp displacement (što shader, što displace), radijelno podešen da udara u obale. Pomenuo sam već da mi lično to mnogo bode oči, i trebao sam samo (a mogao sam), partikle izrendati zasebno, pa ih u postu budžiti. Muke mi je zadavala montaža, pre svega jer je maltene animatic bio krajnje rešenje, pa nije imalo vremena da se dopeglava. Lično bih voleo da su neki kadrovi malo duži (poput onog kada papagaj pita), ali je bilo jako teško to izvesti u ovom deadline-u sa još dva projekta. Uzgred, voleo bih da na zoni (pa čak i u ovim 3D podforumima) mnogo više pričamo o montaži, režiji, ili čak scenariju, te pozivam sve (makar ovo uzimali kao primer kako ne treba raditi :) ), da daju svoje mišljenje. @Miško U pravu si. I pomenuo sam ja to klijentu. Još detalja. Kokosovih oraha, boljih shadera, neke logorske vatrice, splava koji se leluja na obali (njega sam čak i napravio), ali klijentu se zasvidelo onako kako jeste, čak mi je rekao da sklonim ono što već imam. To naravno ne čini tvoju kritiku izlišnom, ili netačnom, naprotiv. tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tra-la-la Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Pa pošto nisi radio simulaciju onda nisam u pravu ( :o ), a mislio sam da ti je ista scena tj. simulacija za kadar iz ptičije i panorame... Što se tiče na priliku, bilo bi lepo&korisno da se takođe diskutuje (pa čak i u ovim 3d podforumima) o filmskim rabotama, pogotovu što su ovi sa Film i Video počeli, kako mi se čini, da postavljaju i snimke sa svadbi :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts