Jump to content

Recommended Posts

Posted
http://vimeo.com/36335766

Komentari i kritike?

Generalno nije loše, samo fali ti "easy in" i "easy out" ključeva, kao i overlap-a, tajming ovog kružnog saginjanja kao i poza sa ovim mahanjem rukama su prebrzi i preekstremni... jesi li peglao krive u graph editoru? Naravno tu je i vječni problem težine i amortizacije kod ovog skoka i doskoka ali to i nije tako strašno... imam osjećaj da si ga radio sa "default" smooth ključevima "izprve"? Fino si bio počeo a onda se primjeti zamor kako prolaze frejmovi... Naravno ovdje bi ti pravo legli "bendy" limbs za bolje lukove kao i malo squash&stretcha ali to je do riga koji je ko da gledam neki besplatni sa neta...

Posted
Generalno nije loše, samo fali ti "easy in" i "easy out" ključeva, kao i overlap-a, tajming ovog kružnog saginjanja kao i poza sa ovim mahanjem rukama su prebrzi i preekstremni... jesi li peglao krive u graph editoru? Naravno tu je i vječni problem težine i amortizacije kod ovog skoka i doskoka ali to i nije tako strašno... imam osjećaj da si ga radio sa "default" smooth ključevima "izprve"? Fino si bio počeo a onda se primjeti zamor kako prolaze frejmovi... Naravno ovdje bi ti pravo legli "bendy" limbs za bolje lukove kao i malo squash&stretcha ali to je do riga koji je ko da gledam neki besplatni sa neta...

Hvala svima na komentarima, kad budem imao vremena pozabavicu se detaljima i peglanju.

Primecujem problem sa easy in and easy out i to je sledeci deo koji planiram da dopeglam kako bi ispala animacija bolja. Pokreti su dosta brzi pa mi je "pipavo" doterati sve to, ali nadam se da cu uspeti da poboljsam pokrete. Koristio sam graph editor dok sam radio i bio mi je od velike pomoci da sredim neke probleme. Rig je besplatan, u pitanju je LowMan i on je relativno ogranicen po pitanju nekih deformacija, ali voleo bih da postignem cartoon efekat i sa rigom koji nema bas sve te atribute za stilizovane pokrete.

Posted

Nemoj se zamarati sa pokušajima cartoony animacije bez dobrog i brzog slice-mesh riga sa cartoony osobinama... može ali nije to-to... to je ono šta ti fali (između ostalog) u ovom slučaju...ja sam tako pojeo g...o sa motionbuilder-om...real-time viewport, alatići i fazoni koje Max i Maya neće vidjeti za još par svjetlosnih godina...ALI... nije cartoony... fali squash-stretch...fale bendy limbs... iz nekog mog višegodišnjeg iskustva jedno pravilo... ako je karakter tj. model imalo stilizovan onda rig mora imati sve osobine cartoony riga...ovdje naravno dolazimo do problema rigovanja...programiranja...expression-a... Maxscript-a... MEL-a i svih ostalih "radosti"... besplatni rigovi su velikom većinom smeće... malo ih je vrijednih i onih 30 sekundi download-a.

OVO su rigovi http://cgjosh.com/2011/08/looney-tunes-ves-submission/

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...