Jump to content

Фотоколаж - Апстракции


Kondijak
 Share

Recommended Posts

Djordje,благодарам за убавите зборови,ова е мој трет настап на Дизајн Зона но овој пат со поинакви фотоколажи од предходните,се обидов да направам и апстракции од кои неколку и ќе прикажам како што и ветив,оние што ги следеа моите предходни настапи знаат за што се работи.

Што претставуваат тие ќе се обидам во некој нареден мој пост да објаснам. Поздрав!

Link to comment
Share on other sites

Апстракција - 11

 

apstrakcii0030a.th.jpg

 

Апстракција - 12

 

apstrakcii0050a.th.jpg

 

Апстракција - 13

 

apstrakcii0084res.th.jpg

 

Поздрав за Dimče и Djordje,сакам да кажам дека ова што го постирав иако имам доста искуство со фотомонтажата онака како што јас ја правам е можеби наизглед ништо но мене ми направи доста проблеми и маки без искуство и едукација за ваков вид уметност. Самата работа на нив ми причинуваше задоволство бидејќи сакам да екпериментирам и направам нешто ново за мене па да е тоа и надвор од моето искуство. Ова го правев во момент на потреба за таков израз и се се завршуваше во еден налет додека трае самата провокација.

Ќе прикажам и еден друг вид на мои фотомонтажи каде оставам и еден реално видлив елемент дел од фотографија кој не е трансформиран но е направен обид тој да се вклопи во самата апстрактна позадина. И ова за мене беше нешто ново. Поздрав!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Фотоколаж 3

 

48570500.th.jpg

 

Фотоколаж 4

 

73705067.th.jpg

 

Фотоколаж 5

 

14926073.jpg

 

 

......... Ќе прикажам и еден друг вид на мои фотомонтажи каде оставам и еден реално видлив елемент дел од фотографија кој не е трансформиран но е направен обид тој да се вклопи во самата апстрактна позадина.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...