el_ninho Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Cao, ne znam jesam li na pravom mjestu, treba mi neki savjet kako da rijesim sledeci problem koji je okviren crvenom elipsom na slici... Jer kao sto vidite kupatilo, soba spavaca, soba dnevna odvojeni su vratima samo ... E sad ako ima neko neku ideju kako zid da ide kao neki hodnik il slicno ... Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksp Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Пробај за почетак неким јефтиним и привременим рјешењем,нпр. неком полицом у којој би биле књиге,можда нека собна биљка,акваријум...имаш свакако мали простор а полицу по потреби можеш да помјериш,избациш из стана,шта било. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 a mene vise treba neki zid da se postavi .... stan je 115 kvadrata ovo je samo deo... u izgradnj je pa sad moram projekat da im dam kako i sta zelim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapidograf Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 a mene vise treba neki zid da se postavi .... stan je 115 kvadrata ovo je samo deo... u izgradnj je pa sad moram projekat da im dam kako i sta zelim Hmm...mislim da ti onda treba, onaj, kako se zove, na "A" pocinje, "Arh...", "Arhit..." , a da, "Architectus-Projectus", to ti je ona izumrla vrsta dinosaurusa koja je evolucijom nestala jer nisu imali sta da jedu - dzabe im licence za bavljenje strukom, kada danas njihov posao moze svaki laik da radi, bez da zavrsi fakultet i polaze za licencu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Hmm...mislim da ti onda treba, onaj, kako se zove, na "A" pocinje, "Arh...", "Arhit..." , a da, "Architectus-Projectus", to ti je ona izumrla vrsta dinosaurusa koja je evolucijom nestala jer nisu imali sta da jedu - dzabe im licence za bavljenje strukom, kada danas njihov posao moze svaki laik da radi, bez da zavrsi fakultet i polaze za licencu. ne razumijem te bas najbolje , ovo sam slikao dio plana koji su mi oni dali, i rekli su mi mogu izmjene da napravim koje ocu, potpisao sam kupovinu stana... pa ako imas recenje neko ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapidograf Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 ne razumijem te bas najbolje , ovo sam slikao dio plana koji su mi oni dali, i rekli su mi mogu izmjene da napravim koje ocu, potpisao sam kupovinu stana... pa ako imas recenje neko ... Koja ironija. Vidi, "rekli su mi mogu izmjene da napravim koje ocu"; za ovo treba zajedno sa arhitektom koji je objekat projektovao da vidis dali mozes neki zid da srusis ili dodas, zato sto moze da ugrozi statiku objekta ako se npr. ukloni neki noseci stub ako se radi o skeletnom sistemu ili betonski u masivnom sistemu gradnje. Moras to videti sa strucnim licem, obicno je to arhitekta, gradjevinski inzenjer ili ako se samo radi o uredjenju enterijera - neki enterijerista ili dizajner ti moze pomoci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Koja ironija. Vidi, "rekli su mi mogu izmjene da napravim koje ocu"; za ovo treba zajedno sa arhitektom koji je objekat projektovao da vidis dali mozes neki zid da srusis ili dodas, zato sto moze da ugrozi statiku objekta ako se npr. ukloni neki noseci stub ako se radi o skeletnom sistemu ili betonski u masivnom sistemu gradnje. Moras to videti sa strucnim licem, obicno je to arhitekta, gradjevinski inzenjer ili ako se samo radi o uredjenju enterijera - neki enterijerista ili dizajner ti moze pomoci. ja sam pitao prosto pitanje ako neko mozda ima neku ideju kako bi moglo ... na crtezu se lijepo vidi sta su noseci zidovi al izgleda ti si jos sa ovim dinosaurusima kako ti kazes i bez licence i to sto si naslagao .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksp Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Па можда је понајлакше да одеш до извођача радова,они су или испројектовали зграду (имају свог архитекту) или ће те упутити на архитекту који је то пројектовао,па да ти он то мало прекомпонује. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapidograf Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 ja sam pitao prosto pitanje ako neko mozda ima neku ideju kako bi moglo ... na crtezu se lijepo vidi sta su noseci zidovi al izgleda ti si jos sa ovim dinosaurusima kako ti kazes i bez licence i to sto si naslagao .... Sto bi ti ja ili neki drugi arhitekta besplatno radio posao? Od cega deca arhitekata treba da zive? Posto izgleda nisi kapacitet da barem malo citas izmedju redova u mojim odgovorima, vidim imas novaca za stan od 115 kvadrata, a kako to da nemas da unajmis nekoga arhitektu da ti to profesionalno uradi, znas, ipak se ljudi za to vise godina skoluju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorpet Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 ... vidim imas novaca za stan od 115 kvadrata, a kako to da nemas da unajmis nekoga arhitektu da ti to profesionalno uradi... A ti da si kupio stan od 115 kvadrata imao bi da platis? :lol: Ja garant ne bih imao :rolleyes: @el_ninho ti si vec na crtezu ucrtao taj potreban zid narandzastom bojom. To moze biti resenje, ili samo staviti dijagonalno zid, nemas tu nesto puno kombinacija ako menjas samo ovaj detalj. A ako zelis da menjas nesto vise, onda mora plan celog stana, pa zelje, pa da se proanaliziraju mogucnosti za prepravke, pa ima tu onda dosta posla ... mada ako imas malo smisla i pod uslovom da ne narusis statiku mozes plan i sam izmeniti uz dogovor sa arhitektom zaduzenim za objekat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapidograf Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 A ti da si kupio stan od 115 kvadrata imao bi da platis? :lol: Ja garant ne bih imao :rolleyes: Koji si ti licemer. Ne znam sto se javljas da tapses po ledjima coveka, a sam znas kako je degradirana struka u Srbiji. Ne znam sta ti to znaci taj tvoj komentar, mozda da se slazes da arhitekte ne treba platiti, dobro onda ti sledeci put radi za dzaba rendere nekome, to ti je slicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Koji si ti licemer. Ne znam sto se javljas da tapses po ledjima coveka, a sam znas kako je degradirana struka u Srbiji. Ne znam sta ti to znaci taj tvoj komentar, mozda da se slazes da arhitekte ne treba platiti, dobro onda ti sledeci put radi za dzaba rendere nekome, to ti je slicno. care sa diplomom ti se bas nagrdi od posla pa prosipas mudrosti i zakone po forumu strasno... ja sam lijepo pitao covjek mi je odgovorio i njemu HVALA velika na datom misljenju , a ti vidi sta ces... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Da nije u redu sto nisi unajmio arhitektu da ti da savet nije i nema razloga da se bunis, ali ako gledamo da si ti sam dao neki predlog pa da ti trebaju samo smernice onda nije tako strasno jer pitanje je da li bi ti neki arhitekta to uopste naplatio. Slazem se sa @igorpet da ti je ta vraijanta kako si je sam nacrtao ok.Ja pretpostavljam da je arhitekta koji je projektovao stan ovako bez zida projektovao taj deo da bi taj dnevni deo delovao vizuleno otvorenije i vece ali mozda nije losa ideja da se ipak odvojena vrata postave jer ova spavaca soba moze biti i decija ili ne bitno posebna soba gde bi neko usao a da ne zeli da ga vide svi ljudi koji su u dnevnoj.Neces bas dobiti neki deo u hodniku za cipelarnik ili nesto slicno jer ces zidove zauzeti vratima i uopste prolazima ali eto negde vizuelno mozes da ucinis da ipak imas to predsoblje makar da vam miris od cipela ne dolazi unutra heheh Mislim da je bolje tako kao sto je nacrtano nego dijagonala jer bi se onda stvorila neka cudna asimetrija koja bi uticala da se onaj ko ulazi u stan oseca malo skuceno i nelagodno.Ti kosi zidovi poprilicno nezgodno deluju na coveka,barem iz mog iskustva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebo_mz Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Znam da me neces poslusati jer cu ti predloziti potpuno suprotno od onog sto si ti naumio, ali bih voleo da mi ti kazes zasto ti je potrebno predsoblje (hodnik)? Ako potrazis "apartment floor plans" u google videces da je potreba za tom buffer zonom prakticno nestala. Iz iskustva, ono sto bih ti ja predlozio je jos vise otvoris taj ulaz. Ne znam u kojoj fazi gradnje ti je stan i da li su instalacije vec razvucene, ali ova kuhinja, trpezarija i cela ta ulazna zona je mogla mnogo srecnije da se organizije. Ono sto je, bar ovde gde ja radim, nezamislivo je da nemas garderobu (closet) pri ulazu u stan. Opste pravilo je da sve ono sto stan ne cini lepsim treba skloniti od pogleda. Ako nemas mogucnosti da pravis vece izmene i resio si da istrajes u svojoj ideji onda je ta narandzasta linija koju si i sam povukao ono sto trazis. U tom slucaju bar iskoristi prostor pored frizidera za malu garderobu koja bi naravno bila okrenuta prema predsoblju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ma kolika bi ta garderoba bila?!? Sirina tog zidica pored frizidera je negde 0.60-0.80 ,ne vidim kotu, tako da bi ta garderoba bila smesno mala,jedino da smesti metlu i djubravnik.Nije ekonomicno praviti zidove za tako malu prostoriju.A da je dobro imati garderobu jeste, to ne sporim :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebo_mz Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 0.60-0.80 su prostorije koje se izdaju u NY :) od 1:20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 a ako bih radio po ovoj liniji sto sam docrtao gdje je najbolje vrata da budu na zid pud kuhinje ili lijevo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ma NY, imas ti i ovde svasta ali da li je to dobro je pitanje?Da li je kada se proracuna potreba za takvom prostorijom+cena njenog izvodjenja+estetika = + ili - Sto se vrata tice njih bih levo odnosno da se ulazi pravo u dnevnu sobu jer nema bas puno smisla da ti gosti ulaze u kuhinju pa u dnevnu.bolje u dnevnu pa domacin-ca posle u kuhinju kad treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrikovic Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Nemas gde cipele drzati :D Ajd okaci sliku celog stana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 evo cijeli stan stim sto se J ulaz nece koristiti bice zatvoren Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrikovic Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Au, pa ovo nista ne valja, bas kako sam i mislio. Mnogo kvadata a nemas gde cipelarnik staviti. Moj ti je savet da obavezno angazujes nekog i to sto pre dok nisu poceli raditi instalacije. Sad bi usledila pitanja, ko si, sta si, koliko chlanova bi zivelo/koristilo, koliko para mislis uloziti, koliko ti ulazi izmena u cenu stana... ima gomila podpitanja... pa varijante... Nije ovo za forum ako mislis da valja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_ninho Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Au, pa ovo nista ne valja, bas kako sam i mislio. Mnogo kvadata a nemas gde cipelarnik staviti. Moj ti je savet da obavezno angazujes nekog i to sto pre dok nisu poceli raditi instalacije. Sad bi usledila pitanja, ko si, sta si, koliko chlanova bi zivelo/koristilo, koliko para mislis uloziti, koliko ti ulazi izmena u cenu stana... ima gomila podpitanja... pa varijante... Nije ovo za forum ako mislis da valja. sve korekcije su besplatne, samo sam savjet trazio za onaj dio Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorpet Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Koji si ti licemer. Ne znam sto se javljas da tapses po ledjima coveka, a sam znas kako je degradirana struka u Srbiji. ... U pravi su, tacno znam kako je struka degradirana i cesto se podsetim ... kao kad npr. vidim ovakav plan stana, pa ti sad razmisli ko najvise degradira struku. Cak i da je ovo radio neki arhitekta besplatno mislim da nije u redu, 115m2 ... sve korekcije su besplatne, samo sam savjet trazio za onaj dio besplatne !!?? mada bilo bi interesantnije da ti jos i traze doplatu Au, pa ovo nista ne valja, bas kako sam i mislio. Mnogo kvadata a nemas gde cipelarnik staviti. Moj ti je savet da obavezno angazujes nekog i to sto pre dok nisu poceli raditi instalacije... Ma najveci je problem kako je to uopste moglo proci i onom prvom koji je bio angazovan! A jos veci je sto su skoro svi novi stanovi projektovani ... vrlo cudno ... uvek treba kupac nesto da prepravlja! A posle pricamo o degradaciji struke ... otisla mnooogo nisko, u to nema sumnje, ali uz parolu "koliko para toliko muzike" otici ce jos nize. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimče Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Koliko ja vidin, kao neko ko nije arhitekta (niti išta srodno) ovo su dva manja stana spojena u jedan. Postojao je prostor za garderober u oba i taj prostor je sad hodnik između dva spojena dela. Ne trebaju tebi novi pregradni zidovi već da izvadiš to dvoje ulaznih vrata i da staviš jedna prema hodniku zgrade. Predpostavljam da plavo ne sme da se dira jer je verovatno noseće, tako da ostaje taj centralni zid da se deca vijaju oko njega, a ja bi tu (između tog zida i kuhinje) napravio prostoriju za garderober. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAF_Marija Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Dobro vidis Dimce, dva manja spojena u jedan i zato se javljaju problemi.Ogromna decija soba npr a zbijena dnevna sa trpezarijom i kuhinjom.Mislim da u ovom slucaju nije kriv arhitekta vec investitor koji je trazi veci stan kakav verovatno nije planiran u toj zgradi pa mu izvodjaci ponudili spajanje,on pristao i svi zadovoljni :)) Nije tako lose kao sto izgleda,barem ne meni.Mgu lagano roditelji da budu u ovom delu gde je dnevni boravak,znaci ta spavaca soba da bude njihova a ovaj ovamo deo za decu.Malo mi je problematicna ova velika decija soba predvidjena za dva deteta,mada glupo je bilo sta da se prica kada ne znamo ni ko tu treba da zivi ni koliko ih je i ostale pojedinosti.Sa ovolikom kvadraturom ce se snaci,ne verujem da ce im biti toliko lose,samo da se dobro organizuje prostor.Cipelarnik sa katancem ispred ulaznih vrata, jedino tu ima mesta :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts