Bukinjo Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Cao kolege, u narednih par meseci krecem sa sredjivanjem svog stana, i pun sam nepoznanica i idalje istrazujem sta zelim da napravim od svog prostora. Za mesec dva ocekujem da odradim projekat i u martu najverovatnije 3d koji cu baciti ovde. Ono sto me muci jesu razna tehnicka resenja i nemogucnost da nadjem neke elemente za enterijer. Postavio sam temu za betonski natur pod i postavio pitanje za Barselona namestaj, ako ima ko energije neka spoji to u ovu temu da se lakse prati :). Trenutno me zanima sledece, recimo: 1. gde naci ovakve/slicne drvene stolice 2. gde naci/kako napraviti visilice gde je fasung ovako sveden i vidi se fakticki samo sijalica primer 1 - ovo je muuto dizajn ali je jedna fazon 60e, da li postoji mogucnost da se nadje/napravi nesto jeftinije http://g-cdn.apartmenttherapy.com/2212804/...-01_rect540.jpg primer 2 - ovo je sijalica kao za ostave, servisne garaze kao za popravak automobila sa zakacaljkom na elementu 3. tockovi za namestaj - gde kupiti a da nisu preskupi i da su ovako rudmentarni sirovi? ako je ko bio u supermarketu moze da ih vidi svuda, i bas takve trazim. u principu ovo je samo pocetak stvari koje me zanimaju :D inace, gore prikazani enterijer je Remiks studija - playground, Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
obris Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 https://www.google.com/search?client=opera&...channel=suggest Tonett. Spada u klasiku nameštaja i industrijskog oblikovanja, kolega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrikovic Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Stvarno, te stolice je imala i moja baba. Tonett je bas lako naci. Tockove idi u neku firmu za stolare ili Merkur, Uradi sam i sl. Sijalice samo ofarbaj kablove i grla. Natur beton na zidu, imas 3d tapet, ipak je stan u pitanju. Beton na pod, nisam bas siguran da je pametno. Recimo da je hladno, sta ako prospes nesto a on upije... a nije bas jeftin onaj stampani ili perdaseni. Nesto se meni cini da si ti resio iskopirati ovaj kafic :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 hvala na odgovorima. Za tonet sam saznao odmah nakon postavljanja teme, trebao sam samo matorog da pitam :). Da li znate neko mesto gde se mogu naci povoljno? Nasao sam ih za oko 100-120e sto je dosta skupo za nesto sto je islo na potpalu relativno skoro... Nidzos, da li si nekad video betonske polirane podove? to niti upija, niti se fleka, hladno jeste ali izgleda fenomenalno. To nije obican beton, tretiran je tako da bude zasticen od vode i mazanja. Visilice sam nasao :). oko 600din komad :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxCohen Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 hvala na odgovorima. Za tonet sam saznao odmah nakon postavljanja teme, trebao sam samo matorog da pitam :). Da li znate neko mesto gde se mogu naci povoljno? Nasao sam ih za oko 100-120e sto je dosta skupo za nesto sto je islo na potpalu relativno skoro... Nidzos, da li si nekad video betonske polirane podove? to niti upija, niti se fleka, hladno jeste ali izgleda fenomenalno. To nije obican beton, tretiran je tako da bude zasticen od vode i mazanja. Visilice sam nasao :). oko 600din komad :D Tonnet imas u Metro-u, videh pre par dana. Manje - vise to je cifra, mozda 20 jura manje. Moj brat je kupio polovne, doduse cca. 40-ak komada po nekih 40 jura, covek rasprodavao caffe, tako da uvek postoji ta varijanta. Sezonu, dve stare. Ako imas nekog u Czech Republic, mozes da ih kupis znatno jeftinije. O kineskim ne razmisljaj, iz iskustva ultra djubre, ja sam napravio kardinalnu gresku jednom... Ova schtek- lampa, ima Osram-ova skoro identicne boje, doduse namenjena gradilistu, ali radi posao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 da, def. cu videti za stolice. to je jedna od opcija, sve zavisi od ostatka enterijera i razvoja ideje :). sta se desilo sa kineskom? raspala se? koliko si dao? :) Da, i ove su za gradilista lampe :), to je isto to. Sta jos, a da, gde mogu da se nadju one kofe za molere? U supermarketu u njima drze cvece, ove su metalik sive maltene prohrom... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 imas tockice u TENTE-u skupi su, kvalitetni, al verovatno imaju i jeftine - kvalitetne. sem toga - imas pored pinolesa u juznom bulevaru - jeftinije (mada vidi u tenteu - siguran sam da imaju sve sto treba) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovja.nick Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Stolice Thonet Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxCohen Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 da, def. cu videti za stolice. to je jedna od opcija, sve zavisi od ostatka enterijera i razvoja ideje :). sta se desilo sa kineskom? raspala se? koliko si dao? :) Da, i ove su za gradilista lampe :), to je isto to. Sta jos, a da, gde mogu da se nadju one kofe za molere? U supermarketu u njima drze cvece, ove su metalik sive maltene prohrom... :) Originalna Tonet stolica ladno prezivi klasicnu balkansku kafansku tucu, vise puta...ne pomeri se ni jedan jedini spoj. Mi smo 2003. za jedan lokal uzeli sve polovne stolice, Tonet, neke i iz 60-tih. I dalje nemaju ni milimetra lufta. Neverovatna firma. Kineske sam uzimao na Kipru, direktno smo uvezli za jedan pub nekih 70-ak komada, identicno izgledaju kao Tonet, mada mislim da je visina bila nekih 3 cm manja, nekako su imale cudnu proporciju. Posle par meseci su ispustile dusu. Placane po 60-ak dolara, u sirovom stanju, znaci drvo nije bilo tretirano finalno. Gosn. Ranko Trifunovic, Trifunovic namestaj, stolice, nisam siguran kako se vec firma zove, ima par zanimljivih stolica, ultra kvalitetnih, izgooglaj obavezno. Mislim da su njegove stolice cak i one armchairs u Maderi ako ne gresim. Ultra profesionalan lik i firma. Preporuka na prvu. Ako mislis na onu klasicnu kofu, bucket, od pocinkovanog lima, pravac Buvljak. Ima ih i Merkur, bar je imao... Ako sam dobro skapirao sta ti treba? Imaju takodje veoma zanimljive kofe, tacnije kao burad od 25 l zapremine, industrijska ulja se pakuju u njih. Ja sam uzimao Elf-ova, kao scale-ovano pravo bure (DIN), perfektno izgledaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts