DarkoNS Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Potrebna mi je pomoc za novu konfiguraciju.Budzet je mali ali sta da se radi takva su vremena.Uglavnom se bavim radom u 3dsMax-u,samo render,bez animacije.Igrice ne igram nikakve i nikad :)(nema se vremena).Dali bih mogao da uklopim neki procesor sa 4 jezgra,8 GB rama,grafika koliko sam cuo moze i neka integrisana(ispravite me ako nisam u pravu) posto ona nije bitna za sam render.Znaci Vasa preporuka za procesor,plocu itd...Budzet oko 35000 din.Monitor mi ne treba.Hvala ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
duleSaga Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Za procesor predlazem Phenom X4 , a za grafiku ne moras bash integrisanu daj barem nekih 3 4 xljade za neku ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Za heavy duty/low budget varijantu, Phenom X4 je zaista najbolje resenje. Grafiku bilo koju, samo izbegavaj integrisanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkoNS Posted December 29, 2011 Author Report Share Posted December 29, 2011 Za heavy duty/low budget varijantu, Phenom X4 je zaista najbolje resenje. Grafiku bilo koju, samo izbegavaj integrisanu. OK..Hvala..:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkoNS Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 OK..Hvala..:) Pronasao sam ovu konfiguraciju...dali je ona odgovarajuca za moje potrebe?Cena 270 E CPU Amd AthlonII X4 640 Quad Core MB MSI NForceMCP61P RAM DDR3 4Gb 1333 Hdd 320Gb SATA2 Vga GForce 430GT 1Gb Kuciste Midi Tower ATX USB Sound HD Audio 5.1, GLan Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaRk0 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Idi na Phenom varijantu. Ako se ne varam Athloni imaju manje kesa a MSI zaobidji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 uzmi... amd phenom II 640 msi 770-c45...mnogo je jeftina, a fino radi posao... :D 4gb ddr3 exeleram...2 stapica...najjeftiniji su :D neki najjeftiniji rezac... lcpower kuciste sa napajanjem od 600w...nije bas nesto, mada je bolje od ovih najjeftinijih kineskih kucista i napajanja e sad...najgore ces da prodjes sa hard diskom...posto su cene mnogo velike i takve ce da budu jos nekoliko meseci...najbolje je da kupis neki polovan hard, ili ako vec imas neki komp, da taj hard prebacis u novi komp... graficka bi bila bolja neka nvidia, posto sadrzi cuda tehnologiju, koja ubrzava rendovanje ili sta vec, nisam siguran...to sve moze da ispadne 350e :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Mislim da i ovaj AthlonII x4 ima isto kesa kao i Phenom, ali je Phenom pogodniji za overclock. Doduse Phenom trosi i vise struje, znaci vise greje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 koliko ja znam phenom ima l3 kes, a athlon nema...mada ima sanse da se odkljuca i tada se dobija phenom b25, ili tako nesto :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts