Jump to content

Zgrada Tužilaštva Kneza Miloša


Ether7

Recommended Posts

Majko rodjena, pogledajte sva resenja ovde:

 

http://www.piu-moj.rs/

 

p.s. Da nije napisano da je redzic radio prosto ne bih NIKAD pogodio. Totalno netipican projekat za njega.... :puke:

 

Ja vise i nemam nikakav komentar na domace konkurse, osim da je ovaj bio izgleda neki fantomski kada su se samo 4 studija prijavila, a resenja su aktuelna kao pre 30 godina..... Neko je izkomentarisao na beobuild forumu da su ovi konkursi vise kao paravan za vadjenje para iz budzeta od strane DS, a od objekata nece biti nista. (Redzic je inace clan DS.)

 

Cak sam na istom forumu citao da je bilo pritisaka od domacih arhitekata i politicara da se prekraja Wolfgang Chapeler-ov pobednicki projekat za blok 39, kao da on samo uradi glavni objekat naucnog centra, a nasi ce ostalo. Takodje su tako i Sou Fujimotoa pritisli za beton halu da spaja i unakazi svoje resenje zajedno da resenjem Redzica; ali su ih obojica sreceom odbili.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li je neko procitao da je ovo bio pozivni konkurs. Dakle, pozvali su ova 4 biroa.

 

Pa da, sve same gromade svetske arhitekture su pozvane da rade jedan tako vazan i reprezentativan projekat u Beogradu. Kako to da Kolhaasa nisu zvali da ga Redza istrese iz gaca na konkursu (hehe). Bas bi voleo da znam imena ljudi koji su birali i pozivali ove biroe. Pretpostavljam likovi kao Jovan Mitrovic ili Djordje Bobic. Mislim da je Jovan Mitrovic sa Lojanicom bio u ziriju koji je Redzicu dao nagradu na bloku 39.

A ta "anaprojekt", projekat im izgleda kao da ga je radio student na 2. godini u archicadu, a nekome su pare otisle u dzep. Ne znam sta mi je smesnije, ovi projekti ili onaj kao pertini novi objekat naucnog centra (koji je bio bez konkursa). Welcome to Serbia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...