DjordjeJ Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Pre neki dan sam bio na gradilištu, i ovaj prizor mi je zapao za oko: http://www.pbase.com/jevtovic/image/140055783/original Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlacun Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Мени добра, али не узимај то превише озбиљно јер се ја на овакве фотке у којима доминира геометрија лијепим као мува на шећер. Осим низа ових правоугаоних облика, свиђа ми се како се освијетљеност мијења од пода навише, a и разлике у текстурама различитих површина. Кад су овакве фотке у питању, мени око тражи да правилност буде што поптунија и досљеднија. Поглед ми се мало буни што овај први стуб десно (или је зид, неважно) изгледа у горњем дијелу нагнут удесно. Исто важи и за ону шипку. Поглед ми се сваки пут заустави на њој и хоће да је доведе под деведесет степени. Са друге стране, можда је баш добро што је у таквом положају, јер тако представља супротност свеопштој „коцкастости“ (немам појма постоји ли таква ријеч, али је јасно шта мислим) и уноси динамику. Мени би ипак више лежала поптуна смиреност правих углова. Претпостављам да је ниси могао помјерати и да си то хтио. Ја то видим овако некако: Исправио први стуб на десној страни, исправио шипку, укинуо боју и мало нагазио контраст. Надам се да ти не смета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buck Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Stara latinska poslovica: "O ukusima se ne raspravlja" ... ali meni bolje legla ova u originalu. Ova druga mi nekako sterilna :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarko4 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Sinoc sam ih gledao i jos uvek ne mogu da odlucim koja mi se vise svidja :) Odlicno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlacun Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Не знам да ли и код вас дјелује, али мени се овдје јавља и једна оптичка варка. Кад се фотка скролује тако да се сакрије доњи дио фотке (приближно за ширину једног прста) и кад се дуже загледам, на тренутке ми се умјесто ова три краја зида појави стуб у средини. Ова најближа храпава површина повуче се у други план и постане позадина за тај "лажни" стуб. Баш ме занима да ли дјелује још код неког. У сваком случају занимљива фотографија. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strah od palindroma Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Super fotka... ali i na mene deluje varajući me optički. Prva asocijacija je Poiuyt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlacun Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Управо то! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola1993 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ja jos uvek nisam ukapirao prostor ... varka :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorien Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Не знам да ли и код вас дјелује, али мени се овдје јавља и једна оптичка варка. Кад се фотка скролује тако да се сакрије доњи дио фотке (приближно за ширину једног прста) и кад се дуже загледам, на тренутке ми се умјесто ова три краја зида појави стуб у средини. Ова најближа храпава површина повуче се у други план и постане позадина за тај "лажни" стуб. Баш ме занима да ли дјелује још код неког. У сваком случају занимљива фотографија. Ha, sad sam i ja to primetio. Inače sviđa mi se tvoja obrada, još da se ispeglaju i približe tonovi sive i biće pravi pravcati mindf*ck. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjordjeJ Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 Hvala svima na komentarima i sugestijama. Do duše meni leži što je šipka nakrivljena i što je crvena pa razbija ponavljanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijang Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Odlicna!mozda crno bela za nijansu bolja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts