Jump to content

medijapan od 6mm


Via

Recommended Posts

Kako se boji medijapan debljine 6mm ,ima li neko iskustva u tankom od 6mm.Podkonstrucija plafona od celicnih profila postoji.Mislio sam da postavim ove tanke ploce i obojim ih.Investitor nema novca.

Uz zid se spusta plafon u sirini 17 cm ispod plafona i postavljaju svetiljke duz dugackog hodnika od 41 m.Sve izradjeno od ovog medijapana. Znaci ovo bi bila zamena za gips karton.

Link to comment
Share on other sites

Ji je u pravu, ako je hodnik 41m to je onda poslovni objekat, a tu ti za svaku intervenciju treba Projekat protivpozarne zastite, ne znam kako to nisi znao? OK, i mene nesto tako ponekad bupne, elem da skratim pricu, sva je verovatnoca, da ce vrlo vrlo verovatno da vas neko poseti iz Gradjevinske inspekcije, opet zavisi i od mesta u kome se to radi, al pozarci su uglavnom neumoljivi, i hvala Bogu da je tako.

Dakle, svaka rekonstrukcija i adaptacija, sanacija itd....NA POSLOVNOM OBJEKTU MORA IMATI I GLAVNI PROJEKAT SA PROJEKTOM PP :P

I da ti nije nista pomoglo, nekom ce! ;)

Link to comment
Share on other sites

Mnogo vam hvala na odgovoru. Ovaj forum je izvanredan..nisam ocekivao da ce neko odgovoriti.

 

Uvek u pitanju taj priokleti novac. I direktori koji sve znaju.

 

Hvala,probudili ste me. Ipak, da li se medijapan moze obradjivati sem poliuteranom necim drugim. Gips im je skup.Ranije su imali umesto plafona leseonit u poljima od celicnih profila(jos iz doba socuijalizma).Bubnuo sam samoga sebe.

Hvala Okmijum mnogo!

 

I Ji4Tze i tebi! Ma nema gipsa da bi se napravilo lepo mislio sam sa jeftinim materijalom sve i bilo bi dobro.No odustao sam,IU pravu ste...a mora se nesto zaraditi.Odustacu sutra od tog posla.Plafon i

ispadi plafona sa svetiljkama -mislio sam da bude se u jeftiijemm materijalu, hteo da im to predlozim i hvala bogu sto nisam.Utisak bio bio solidan ,dizajn je dobar ali ste u pravu...Iskustva iz scenografije je ono sto ih je zaplenilo...bila bi to greska.

Link to comment
Share on other sites

Pa potkonstrukcija već postoji, GK ploče koštaju verovatno manje od medijapana i miran si zbog obrade.

GK ploča od 12mm je bila 220din/m2 prošle-pretprošle godine, ako je i 250 sada a ima i jeftinijih sigurno...

Dalje, lakša i brža je montaža GK pločama, video si valjda kako se seku i skraćuju na meru (skalpelom u par poteza, jednom sečenje drugo prelom i opet skalpel). Više košta postavljanje potkonstrukcije i ploča nego same ploče a potkonstrukciju već imaš. Ne znam koliko je hodnik širok ali medijapan ti je svakako lošiji materijal (i podložan je požaru za razliku od GK ploča).

 

Link to comment
Share on other sites

meni je to sa ogoljenim instalacijama toliko ruzno da nemam reci.moze da bude simpaticno kod neke vrste objekata ali meni licno se ne dopada ta fora.

 

Vidis, baš čudno da neko sa diplomom arhitektonskog fakulteta tako govori. Ajde kad smo već ovde, jel ti ružan Pompidu centar i jel ti ovo "dobra fora" i zašto:

 

spusteni%20plafoni.jpg

Link to comment
Share on other sites

NI taj plafon mi nije nesto po ukusu ali svakako je elegantniji od ogoljenih cevi :))

 

Ne kazem da taj fazon sa ogoljenim cevima nigde ne funkcionise ali meni licno se ne dopada.To je stvar senzibiliteta.Sa druge strane ja sam negde ukapirala da Via radi na nekom hotelu,motelu ili nesto tog tipa pa mi nekako ne ide to sa ogoljenim cevima i industrijskim izgledom.To ne znaci da ako se mom klijentu tako nesto dopada ne bih podrzala realizaciju takve ideje ali svakako to nikada ne bi bilo moj licni predlog :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nema to veze sa Niskim fakultetom nego sa mojim licnim afinitetima.Mene ne zanima sta je u trendu,ja imam svoj licni stil i afinitete i u skladu sa njima i komentarisem sta mi se dopada a sta ne.To sto ti mislis da si iznad studenata sa Niskog fakulteta je samo odraz tvoje arogancije i egoizma a veze nema sa realnoscu.Ocigledno se ti mnogo identifikujesa sa svojim fakultetom pa mislis da je to slucaj i kod ostalih.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...
powered by